Deze week presenteerde SodaStream International Ltd. haar nieuwste videocampagne. Onder het mom “Imagine a world where we never had to hide” bekijkt het merk klassieke portretten door een LGBTQ lens: van zoenende mijnwerkers trots poserend in hun ruige werkoutfit tot een prachtige transgender bruid én een koppel van hetzelfde geslacht op weg naar hun schoolfeest. De campagne deelt de boodschap dat je nooit hoeft te verbergen wie je echt bent.

De bruid in de video is Lila Blilat, een transvrouw wiens persoonlijke verhaal SodaStream na aan het hart ligt. Haar ongelofelijke reis van leven in een traditionele, nomadische moslimgemeenschap tot het worden van een vrije, trotse vrouw die het gezicht is van de Tel Aviv Pride Parade 2019 is gewoonweg inspirerend:

“Dat ik gekozen ben om een mooie bruid te zijn in deze wereldwijde campagne is een droom die uitkomt”, aldus Lila Blilat. Het geeft mij de kracht om door te gaan met vechten om mezelf te kunnen zijn en anderen te helpen om hetzelfde te doen. Ik ben ervan overtuigd dat deze video helpt om liefde te delen.”

Imagine a world where we never had to hide

Lila komt uit het traditionele bedoeïenendorp Rahat in Israël, het dorp waar ook  ‘Island of Peace’ staat. De fabriek van SodaStream waar Israëliërs en Palestijnen in vrede met elkaar samenwerken. Het merk strijdt voor gelijkheid over ter wereld en ondersteunt daarom de gemeenschap actief door werk te bieden. Vooral aan vrouwen, die vaak niet worden gestimuleerd om te werken.

“Bij SodaStream staan we voor mensen, ongeacht hun afkomst, godsdienst, geslacht of seksuele geaardheid. Deze belangrijke boodschappen brengen wij altijd op een leuke en luchtige manier over in onze campagnes. Dit keer wilden we echt een statement maken met een aangrijpende en emotionele boodschap waardoor iedereen zich aangesproken voelt”, aldus Tamara Kroon, Marketing Manager van SodaStream Benelux.

Amsterdam Pride

SodaStream is in Nederland proud partner van Pride Amsterdam en zal met een eigen boot deelnemen aan de Canal Parade op zaterdag 3 augustus. Tamara Kroon:

“SodaStream staat voor duurzaamheid én gelijkheid. Tijdens de Pride dragen we beide waarden uit.”

Credits video
Creative: Allenby
Director: Moshe Rosenthal
Foto’s: Geva Talmor