Woehoe, goed nieuws! Je hebt vast weleens gehoord van Batman of je afgevraagd: Wanneer krijgt Batwoman de hoofdrol? Nou, het moment is daar hoor! En niemand minder dan Ruby Rose gaat de rol van Batwoman vertolken. We can’t wait! De serie zal in 2019 van start gaan en zal worden gemaakt en uitgezonden door de Amerikaanse zender The CW. Ruby Rose werd o.a. bekend door haar rollen in Orange is the New Black en Pitch Perfect 3. Batwoman zal voordat de serie van start gaat al te zien zijn in een andere serie van de zender.

Het personage Batwoman is trouwens niet nieuw. Ze had reeds een rol sinds de jaren vijftig als liefde van Batman. Dit werd bijzonder genoeg gedaan om geruchten over zijn homoseksualiteit te verwerpen. Ook kwam Batwoman voor in strips, waar ze de rol van lesbische Kate Kane speelde.

Ruby Rose, die de rol van Batwoman gaat vertolken, is zelf ook lesbisch. Er is volgens bronnen bewust gekozen voor een lesbische actrice. Ruby Rose moet als lesbische superheld een voorbeeld worden voor LHBT-kinderen over de hele wereld. Voor Ruby is deze rol een droom die uitkomt:

“Deze serie had ik graag gezien toen ik nog jong was, me alleen en anders voelde, en me niet vertegenwoordigd voelde op televisie.”  (Bron: Nu.nl)

Bron foto: Joel Kramer