Een tijdje geleden schreven we al over de actie waarin Disney werd opgeroepen om Elsa uit Frozen een lesbische wending te geven. Dit werd gedaan middels de hashtag #GiveElsaAGirlfriend. Vandaag kunnen we je vertellen dat Disney een grote stap zet hierin door voor het eerst in een van zijn films een personage te verwerken dat openlijk homoseksueel is. Dit is hiermee ook echt het eerste echte homoseksuele moment in een Disney film. Dit bijzondere primeurtje gaat naar de nieuwste verfilming van Beauty and the Beast die over twee weken uitkomt in Nederland. 

In tegenstelling tot in de tekenfilm heeft het hulpje LeFou in deze uitvoering van Beauty and the Beast gevoelens voor Gaston, de antagonist van de film.

“LeFou is iemand die op de ene dag Gaston wil zijn en op de andere dag Gaston zou willen kussen. Hij vindt het behoorlijk verwarrend wat hij nou eigenlijk wil. Het is iemand die net ontdekt dat hij dit soort gevoelens heeft. Het is het allereerste homoseksuele moment in een Disney film”, aldus de regisseur Bill Condon.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=iXfEc4wG208″ width=”100%” height=”350″][/videos]

Dit is best een belangrijk moment in de geschiedenis van Disney. LeFou wordt gespeeld door Josh Gad. De film draait over twee weekjes in de Nederlandse bioscopen.

Go Disney! ♥ ♥