Afgelopen woensdag om 12:00 uur werden we gebeld door onze uitgever met het bizarre nieuws dat ons boek Ik Vrouw van Jou op nummertje 9 in De Bestseller 60 binnen was gekomen. BIZAR! We staan gewoon in de top 10 van bestsellers. Dat hadden we nooit durven dromen. Tegelijkertijd ook een druk staaltje drukwerk. Onze eerste druk was er doorheen gevlogen en had als de wiedeweerga een tweede druk nodig! Laat die drukpersen maar draaien! …of drukken. We hebben ook nog leuk anders nieuws! Aankomende donderdagavond 31 mei zijn we aanwezig in de boekhandel Voorhoeven in Hilversum voor een heuse signeersessie a.k.a. meeting.

Het hele proces van een boek uitgeven is natuurlijk volkomen nieuw voor ons. We hadden geen flauw benul van hoe boekhandels hun boeken kiezen en wanneer je wel en niet in de boekhandel terecht komt. Blijkbaar was dat een stuk ingewikkelder dan we dachten. Als je een boek schrijft betekent dat namelijk zeker niet dat het ook bij Bruna, AKO of Libris komt te liggen… Een boekwinkel moet voldoende reden zien om jouw boek in te kopen. Die redenen zijn: voldoende publiciteit rondom het boek, voldoende vraag naar het boek én een positie in de bestseller60. Eigenlijk waren we er een beetje vanuit gegaan dat dit ons nooit ging lukken. We waren gewoon trots dat we een boek hadden geschreven. Dat was goed genoeg.

bestseller signeersessie ik vrouw van jou

25-05-2018
De eerste keer dat ik ons boek in de boekwinkel zag liggen!

Het is daarom echt een bijzonder cadeautje dat ons boek zo hoog binnen is gekomen én door vele boekhandels is ingekocht. Het drukken van een boek duurt echter wel iets langer dan we dachten. Dit betekent dat ons boek in veel boekhandels nog niet op tafel ligt. Damnit wat frustrerend! Bereik je die top 10… is plekje 9 op tafel gewoon leeg! Alsof je een Emmy wint, maar je zelf ziek thuis in bed ligt als je hem mag komen ophalen.

Je begrijpt dat ik, iemand die graag allen onder controle heeft, EEN BEETJE gefrustreerd was de afgelopen dagen. Dat is natuurlijk niet volgens onze “het glas is halfvol” theorie, want dan zou ik gewoon blij moeten zijn met het succes van het boek. Well yeah.. nobody’s perfect. Gelukkig zie ik sinds vanavond dat het boek langzaam in alle winkels binnenvliegt… heel erg gaaf!!

bestseller signeersessie ik vrouw van jouAnyway, deze week is er een pittig aantal boeken bijgedrukt en woensdag a.s. komen er nog een hele bumps vrouwen van de band. Hopelijk voldoende om ook jouw plaatselijke boekhandel te beVrouwen. Mocht je het nou leuk vinden om jouw boek door ons te laten signeren, gezellig even te kletsen, een fijn gesprekje te voeren, een onscherpe selfie met ons te maken of… gewoon niks anders te doen hebben. Kom dan donderdagavond a.s. naar onze signeersessie bij Libris boekhandel Voorhoeven in Hilversum!

We kijken ernaar uit om je daar te ontmoeten en van alles en nog wat met elkaar te delen. We zijn er vanaf 19:00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar we vinden het natuurlijk wel leuk als je ons via social media even laat weten of je komt! Meer info vind je op de website van Boekhandel Voorhoeven.

De eerstvolgende signeersessie en Meet & Greet is zaterdag 23 juni om 13:00 uur in Den Haag. Meld je hier (gratis) aan.