Wat zijn  veelgestelde vragen over Lesbische seks? Seks tussen twee vrouwen is voor sommige mensen nog steeds een mysterie. Kunnen twee vrouwen wel écht seks hebben? Hebben ze dan een huis vol vibrators en wat is dat toch met dat scharen? Bijzonder genoeg bestaan er nog steeds vele vragen rondom de liefde tussen twee vrouwen. In deze blog een lijstje veelgestelde vragen over lesbische seks. We verhelderen graag het een en ander voor de mensen die denken dat twee vrouwen alleen maar kunnen knuffelen.

Hoe kunnen twee vrouwen nou echt seks hebben?
Wat is überhaupt de definitie van echte seks? Volgens de Encyclopedie is de definitie van seks: “handelingen waarbij je geslachtsorgaan een rol speelt en waarvan je lichamelijk opgewonden raakt.” Volgens mij hebben twee vrouwen ook twee geslachtsorganen en zolang die opgewonden van elkaar raken, is er blijkbaar gewoon sprake van seks. Waarom dit voor veel mensen nog steeds een vraag is, is mij sowieso een raadsel. Een man hoeft een vrouw toch ook niet per definitie te bepiemelen (penetreren vind ik zo’n vies woord) om seks te hebben? Twee vrouwen hoeven echt niet alleen maar te knuffelen, we hebben genoeg andere opties.

Veelgestelde vragen over Lesbische seksWat betekent scharen?
Denk aan twee scharen die in open stand de liefde met elkaar bedrijven. Dat is nogal een gekke gedachte, vind je ook niet? De gedachte erachter is dat de benen van een vrouw in open stand een schaar voorstelt. Neem daarbij nog een vrouw met de benen gespreid en dan heb je twee scharen die samen kunnen… knippen? Knutselen vond ik vroeger erg leuk, maar ik moet zeggen dat ik in mijn knutselcarrière nog nooit in de clinch heb gelegen met een andere schaar. Veel mensen denken trouwens dat dit een typisch lesbisch standje is, maar ook man en vrouw kunnen prima met elkaar knippen en plakken.

Wie is het mannetje tijdens de seks?
Waarom niet de vraag, wie is er het vrouwtje tijdens de seks? Juist, omdat dat net zo gek is al vragen wie er het mannetje is tijdens de seks. Het echte mannetje in een heterorelatie is ook niet altijd hét mannetje tijdens de seks. Sommige vrouwen kunnen heel dominant zijn. Of je nou een hetero relatie hebt of een relatie met iemand van hetzelfde geslacht, er zal altijd iemand dominanter zijn onder of boven de lakens.

Gebruik je dan altijd attributen?
Ja echt ALTIJD, want waar ben je nou zonder attributen? Stel je toch voor dat je nachtkastje geen paarse rubberen attributen zou bevatten en je plots ineens samen in bed ligt. Dan zou je zowaar creatief kunnen bedenken dat je handen en mond ook al aardige attributen zijn. Net zoals hetero vrouwen, hebben ook lesbische vrouwen niet altijd een aanhangsel nodig om plezier te beleven. Sommigen vinden het heel leuk en hebben ze in alle kleuren en maten, anderen hebben het liever puur natuur.

Waarom wel seks met een vrouw die eruit ziet als een man?
Omdat een vrouw die er enigszins mannelijker uitziet nog steeds geen echte man is. Hoe kort het haar ook geknipt is, of hoe baggy de kleren ook zijn, een vrouw zal altijd het ‘vrouwelijke karakter’ houden. De reden waarom sommige vrouwen op vrouwen vallen. Dat is een gevoel en dat gevoel is niet enkel gebaseerd op gradatie van uiterlijke vrouwelijkheid. Sommige vrouwen vallen op hele stoere uitziende mannen en sommige vrouwen vallen op de wat liefelijkere types. Zo is dit ook het geval bij lesbiennes. Veel vrouwen vinden mannen met lang haar overigens toch ook erg sexy? Of kunnen ze dan beter een echte vrouw zoeken…..

Veelgestelde vragen over Lesbische seksMoet je het dan ook veilig doen?
Velen zullen misschien denken van niet, maar niets is minder waar. De kans op het krijgen van een SOA is misschien iets kleiner bij lesbische vrouwen als bij hetero vrouwen, maar hij is er zeker wel. Via direct contact tussen slijmvliezen en het uitwisselen van vaginaal vocht, loop je het risico besmet te raken met een SOA. Maak je dus bijvoorbeeld gebruik van die paarse rubberen attributen, zorg dan dat je ze bij het afwisselen eerst goed schoonmaakt. Niet heel romantisch, maar wel veilig! Je weet nooit met wie je bed partner voor jou seks heeft gehad. Voor de stoelendansers onder de vrouwen bestaan er speciale vingercondooms en lapjes voor orale seks.

Is het makkelijker omdat je zelf een vrouw bent?
Hoewel vrouwen dezelfde onderdelen hebben, hoeven die onderdelen niet allemaal per se hetzelfde te werken. Wat ik prettig vind, hoeft een andere vrouw niet prettig te vinden. Met welk geslacht je ook in bed, op de bank of keukentafel ligt, je moet altijd ontdekken wat de ander fijn vindt. Iedereen doet maar wat…

Fotografie: Dragan & Julie