“Oh shit! Waar zijn de sleutels?! SLEUTELS! Ik ben ze kwijt en ik heb haast! Help me even zoeken. Waar zijn die verdomde sleutels nou? Jezus die dingen zijn altijd kwijt! Waar heb je ze nou gelaten? Ja, ik moet nu gaan hoor!” …deze scène heeft zich regelmatig afgespeeld bij ons thuis. Ondanks dat we twee setjes sleutels hebben, zijn we er sowieso op de vrijdag – als we beiden naar ons werk moeten – standaard eentje kwijt. Ooit hadden we een sleutelkastje bij de deur hangen, totdat we erachter kwamen dat dit vrij dom was met het oog op inbrekers. Nu zijn we met regelmaat weer sleutels kwijt. Dat niet alleen. Er zijn een shitload aan andere spullen die we met regelmaat kwijt zijn en waar we waarschijnlijk niet de enige in zijn….

In deze blog delen we de items die we altijd kwijt zijn en die jij, als je een beetje chaotisch bent zoals ons, waarschijnlijk ook regelmatig kwijt bent. Grote kans dat we nog wat items zijn vergeten. Laat ons dat gerust weten hier of op onze social media…..

♥ Sleutels
Ja, we zijn om te beginnen dus met regelmaat onze sleutels kwijt. Kort geleden had ik nog een bos op mijn werk laten liggen en Joyce had haar sleutelbos buiten in onze deur laten hangen… ook handig. Aan mijn bos zit een bonuskaart, die ik altijd vergeet mee te nemen tijdens het boodschappen doen. We hebben afgesproken de sleutels altijd in de lade van de keuken te leggen, ….maar daar willen we nog weleens van afwijken. Ja, die bos ligt soms gewoon onderin een rugtas, in een jas die we niet zo vaak dragen of zit voor de zoveelste keer nog aan de buitenkant van de deur. De postbode heeft echt al vaker aangebeld om te zeggen dat onze sleutels nog in de deur hingen. Ja, we zijn heel gastvrij…

Wat je altijd kwijt bent♥ Oortjes
Op zich zou ik in het bezit moeten zijn van zo’n tien paar oortjes. Zoveel nieuwe telefoons en extra oortjes heb ik door de jaren heen gekocht. Toch vrees ik maar één of twee paar oortjes te hebben én deze net niet te hebben als ik ze nodig heb. Zit ik in de trein, wil ik iets gaan monteren… Waar zijn m’n oortjes?! Foetsie. Heb ik ze eindelijk wél bij me, zitten ze volledig in de knoop met een shitload aan andere meuk in mijn tas.

♥ Opladers
Nog zo’n kansloos item dat ik altijd kwijt ben: opladers. Ik vergeet ze mee te nemen of weet niet waar ze zijn. Ik heb echt al meerdere malen op het station bij de Hema een crappy oplader gekocht omdat m’n telefoon net zo snel leeg gaat als een fles wijn 😉 en ik dan op m’n werk zit zonder telefoon. Onhandig. Toch ben ik regelmatig mijn opladers kwijt, al moet ik er zo langzamerhand echt al meer dan tien hebben.

♥ Elastiekjes en schuifjes
De laatste maanden draag ik m’n haar nooit meer vast, maar voor die tijd was ik werkelijk altijd op zoek naar elastiekjes en speldjes. Die dingen verdwenen gewoon, alsof onze hond ze op at. Ik snap echt niet waar die dingen bleven, want ik sloeg in een jaartje tijd echt wel 100 van die elastiekjes en schuifjes in. Dat geldt trouwens ook voor haarknippen, altijd foetsie die dingen.

♥ Sokken
Alsof de wasmachine ze opeet… Wij dragen het meest van die korte sokjes met aan de achterkant een stukje rubber zodat ze niet uitschieten. Exact die sokjes zijn ALTIJD weg. Geen idee hoe het kan, maar ze zijn foetsie. Met veel moeite kan ik er dan eentje vinden…, maar de tweede ontbreekt. Ja, daar kan ik dan dus geen zak mee. Uiteindelijk geef ik het op en ga ik met blote voeten in m’n sneakers. Hoe vaak we de laatste maanden al niet gezegd hebben weer wat nieuwe sokken te moeten bestellen. Maar ja… praten en doen… daar zit echt een weg naar Spanje tussen.

♥ Pennen of doppen
Even iets opschrijven! ….als ik een pen had. Waar blijven die dingen toch? In m’n tas? Nope! In de lade? Nope. WAAR DAN? weg. Ze verdwijnen gewoon, alsof een medewerker in ons huis ze stiekem mee naar huis neemt. Diefstal zonder dief. Evenals de doppen van pennen. Dat probleem hebben we helemaal maar opgegeven.

Wat je altijd kwijt bent♥ Paraplu
Damn het regent. Bah. Nu moet ik een half uur met Sjors door de regen wandelen met mijn nieuwe jas. Even de paraplu pakken die we vorige week gekocht hebben bij C&A. Hé, waar is de paraplu?! Huh?! JOOOOOOOOOOOO WAAR IS DE PARAPLUUUUUUU?! Ik had hem hier vorige week neergezet. “In mijn auto misschien?” Ja JEEEEEEETJE, nu moet ik door de regen naar jouw auto, irritant! NEE NIET IN JE AUTO, WAAR IS HIJ DANNNNN?! Weg. Geen idee. Verschwunden. Nat. bah.

♥ Knopen van kleding
Er hing een knoop los. Ik moest hem eraan naaien. Morgen. De knoop is weg. Ik heb hem er nog niet aan genaaid. Ik stelde het uit. Waar is de knoop? De knoop is weg. Kwijt. En nu? Naar een knopenwinkel voor een soortgelijke knoop? Bestaan dat soort winkels nog? Oké, laat maar, ik loop wel zonder knoop.

♥ Wachtwoorden
Uhmmm… even denken: welk wachtwoord had ik hier ookalweer ingevoerd? Hetzelfde als bij die andere site? Nee… uhm… die andere dan? Nee. Oh misschien die van vroeger! Nee. Verdomme. Irritant. Laat maar, weer kwijt. Ik vraag hem wel voor de 100ste keer opnieuw op.

♥ Bril
Hè fijn, lenzen uit… rust voor mijn ogen. Even mijn bril pakken, zodat ik alles weer scherp kan zien. Hé, waar is m’n bril. Die lag toch in dit mandje? Ik zie nauwelijks wat en moet nu het halve huis afzoeken naar mijn bril. HEB JIJ M’N BRIL GEZIEN?! Ik ben m’n bril kwijt! Ligt hij in bed? Ik ga overal langs op een afstand van 20 cm omdat ik anders niks zie. Ja, laat maar… ik kijk wel nergens meer naar. Kan dat ding niet vinden hoor!

♥ Labello/lipsticks
Damn, waar is m’n lippenstift. M’n lippen lijken op de lippen van een dood lijk, zo wit. Ik heb écht even die stift nodig om wat meer leven in m’n gezicht te creëren. Onderin m’n tas? Nope. JOOOOOO! HEB JIJ M’N LIPPENSTIFT GEZIEN?! “Wat….?” JA, LAAT MAAR!! Irritant, waar is dat ding. Ik gebruik wel een oude Labello waar stukken rommel uit m’n tas op zitten. Oké, kansloos, daar worden m’n lippen nog witter van. Ik koop wel een nieuwe cheap ass stift bij kruidvat als ik zo boodschappen ga doen.

Wat ben jij altijd kwijt?