Vierentwintig keer trouwen in 24 verschillende landen voor gelijke LGBT rechten. Dat is wat de Nederlandse Julian P. Boom en de Belgische Fleur Pierets voor hun nieuwste kunstproject gaan doen. Fleur en Julian zijn al zeven jaar een stel en vormen het kunstenaarsduo JF. Pierets. Voor het kunstproject met de naam ‘22Β the project‘ zullen zij trouwen in alle landen waar het toegestaan is. Hiermee hopen ze meer aandacht te vragen voor het homohuwelijk en gelijke LGBT rechten aan te moedigen.

Het project zal bestaan uit foto -en videomateriaal en zal ergens eind 2018 tentoongesteld worden.Β Samen woonden ze drie jaar in Barcelona. Nu is hun woning opgezegd en hun koffer gepakt voor een huwelijksreis rond de wereld. Hun eerste huwelijk zal plaatsvinden in september in New York. In oktober trouwen ze in Nederland en het laatste huwelijk zal plaatsvinden in Nieuw-Zeeland.

Het kunstproject komt voor uit het feit dat de meeste mensen zich nauwelijks beseffen in hoe weinig landen het homo huwelijk eigenlijk toegestaan is.

“We dachten dat universele thema’s zoals liefde en huwelijk, waarmee iedereen zich wel kan identificeren, de ideale weg zijn om mensen voor het thema te sensibiliseren.”
(bron: Huffingtonpost)

Waarom het project 22 heet, terwijl ze in 24 landen gaan trouwen? Omdat toen ze dit idee bedachten, er nog maar 22 landen waren waarin het homo huwelijk gelegaliseerd was. Recent is het ook gelegaliseerd in Malta en Duitsland en wie weet binnenkort ook in AustraliΓ«. De naam van het project passen ze niet meer aan, omdat ze het juist heel mooi aangeeft hoe en of er vooruitgang op dit gebied wordt geboekt in de wereld.

“We proberen met ons project vast te leggen hoe de wereld er op dit moment uitziet qua homorechten en gendergelijkheid en tegelijk de verandering te visualiseren”
(bron: Huffingtonpost)

Wij vinden dit een prachtig project en wensen Julian en Fleur enorm veel succes en geluk toe. Het is heel belangrijk dat er meer bewustzijn wordt gecreΓ«erd voor gelijke LGBT rechten. Dit is een hele mooie, kunstzinnige en liefdevolle manier om dit tot stand te brengen.

Foto: 22theproject.com