Met hoogte- en dieptepunten en vooral alles in een heel hoog tempo. Saai kun je onze relatie niet noemen. Vier jaar geleden nog allebei hetero, nu drie jaar gelukkig samen. In de tussentijd al samengewoond, vijf maanden gescheiden geweest door een Atlantische oceaan en inmiddels drie maanden samen op wereldreis – met het plan om nog lang niet terug te keren. Je zou onze relatie kunnen voorstellen als een achtbaan en het einde is nog lang niet in zicht…

Het begon allemaal op de werkvloer. Het was zeker geen liefde op het eerste gezicht, zo grappen we later. Ik werkte er al langer en was de enige lange blondine, totdat ZIJ erbij kwam. Ze werkte ook nog eens harder dan ik en leek iedereen in te palmen met haar spontane karakter en grote lach. Pas maanden later hadden we ‘echt’ contact en in een pretpark klikte het zowaar ineens. Oké ik geef toe, dat heb ik niet aan mijn heldhaftigheid te danken, maar aan een gebrek daaraan. Ik kon heerlijk achter haar sportieve lange lichaam verbergen tijdens ons fright night avontuur in een horror villa.

Een vriendschap ontstond daar in die villa en al snel werden we ‘uitgaans’-vrienden. Je kent ze wel. Gezellig samen indrinken en dan naar de stad om nog even lekker te dansen. En jongens te ‘scoren’. Inmiddels was ik er wel achter dat ik heteroseksualiteit maar saai vond, helemaal nadat ik me had ingeschreven bij een studentenvereniging waar iedereen minimaal biseksueel bleek te zijn. En je raad het al… ik werd verliefd op die collega-en-inmiddels-toch-best-wel-goede-vriendin. Tijdens een broeierige zomeravond voelde we het allebei en van het een kwam het ander.

rollercoaster relatie lesbisch

Nou ja “van het een kwam het ander”, zo makkelijk gaat dat niet. Want hoe vertel je je beste vriendin dat je haar leuk vindt? Je kan niet alleen een blauwtje lopen, je verliest mogelijk je vriendschap! Dus ik besloot heel heldhaftig ‘hints’ te strooien. Af en toe een handje vast pakken en bij een ‘zoen jij haar dan zoent hij hem’ actie haar heel enthousiast op haar bek pakken. Uiteindelijk vond ik de truc: tijdens mijn verhuizing – naar haar studentenappartement – zette ik Roxannes hele kamer vol met al mijn spullen, waardoor ze wel bij mij moest komen ‘logeren’. En daar stond ze, na het uitgaan met vriendinnen, bij mij in huis. Lichtelijk aangeschoten bleek zij ofwel mijn hints te hebben gesnapt ofwel meer ballen te hebben dan ik en ze zoende me.

Inmiddels zijn we drie jaar verder en heeft onze relatie al heel wat moeten doorstaan. Van samenwonend-op-elkaars-lip tot beide-aan-een-andere-kant-van-de-oceaan, van huisje-boompje-beestje naar wereld-reis-zonder-einddatum. We maken fantastische dingen mee en hebben het geluk dat we elkaar zo goed kunnen vinden in het leven, maar kiezen voor het avontuurlijke is zeker niet kiezen voor de makkelijke weg.

Zo ging ik voor een half jaar studeren in Amerika, terwijl Roxanne achterbleef in Nederland. Een reis waar ik al zolang naar uit had gekeken, maar waar ik nu echt mijn hoofd naar moest zetten. Ik besloot er helemaal voor te gaan en lieve Rox gaf me de ruimte die ik nodig had. In die zes maanden heb ik me onafhankelijker gevoeld dan ooit. Het was heerlijk om niet als single te reizen en ‘misschien wel de ware tegen te komen’, maar om echt met mezelf op reis te zijn. Voor onze relatie betekende dit een grote verandering van dynamiek en hier hebben we zeker veel geleerd over communicatie en elkaar de ruimte geven. Die ruimte kon Roxanne me ook geven omdat ze zelf wist wat het is om te reizen, ze was namelijk voor haar studie een half jaar op reis geweest.

rollercoaster relatie lesbisch

En zo hadden wij na onze reizen allebei de smaak te pakken en wilde meer. Al snel was besloten dat we na onze studies op wereldreis zouden gaan. Dus we werkten veel en hadden maar een focus: weggaan. En met zo’n doel voor ogen is het makkelijk om niet te genieten van de momenten zelf. Roxanne maakte met haar twee bijbanen op een gegeven moment werkweken van 72 uur en ik draaide ook volle uren met meerdere baantjes. We zagen elkaar soms amper en we besloten dat we meer tijd moesten maken voor onze relatie.

Als je samen op wereldreis wil, is het natuurlijk wel belangrijk dat er nog een ‘samen’ is. We planden avondjes en dagjes samen in en hervonden onze balans. En gezellig samen onze inboedel verkopen op rommelmarkten waren misschien nog wel de leukste momenten. Rijk(er) worden en dromen over de mooie reizen die je van het geld gaat maken, wat is er mooier dan dat?

ijhallen

Toen we ook ons appartement hadden opgezegd was het zover: onze droom ging beginnen. Want geef toe, reizen met de liefde van je leven is toch de droom van velen? Wie kwijlt er nou niet groen-uitziend-van-jaloezie weg bij alle #travelcouple foto’s op instagram? Zo stappen wij het vliegtuig in, met onze hoofden al in een net iets te roze wolk.

roze wolk


Door: Maartje Hensen  Bloggen met bergschoenen: Graag vertellen we jullie meer over onze mooie en minder mooie ervaringen als stel op wereldreis. Reizen is voor iedereen en daarom delen we in de blogreeks ‘bloggen met bergschoenen’ al onze lesbische reistips!