Zoals je misschien weet en eerder hebt kunnen lezen op onze blog, heb ik de nodige ervaring met tatoeages. Persoonlijk vind ik tatoeages mooi, maar ik kan ook eerlijk zeggen dat ik niet helemaal blij ben met alle keuzes die ik hierin heb gemaakt. Ik heb wel spijt van mijn tatoeages. Niet allemaal, maar enkele zou ik graag laten verwijderen of van een mooie cover voorzien. Deze blog gaat dan ook over de 10 redenen om geen tatoeage te nemen.

Op een bepaald moment in je leven kan je er volledig van overtuigd zijn dat je graag een tatoeage wilt. Tóch kan het op dat moment best niet het juiste moment zijn of niet voldoende overdacht zijn. Dit zorgt ervoor dat je later, net als ik, spijt kan hebben van een tatoeage. Deze laten verwijderen of een cover up geven is dat een stuk ingewikkelder dan je zou denken. Ik heb het weleens uitgezocht, maar kom al snel op minstens 12 laser behandelingen en kosten van ruim 2000 euro of meer terecht. Het is dus best belangrijk dat je weloverwogen een tatoeage laat zetten én op het juiste moment. Ik denk graag met je mee en hoop dat deze blog je hierbij een beetje helpt. In de tussentijd kan je natuurlijk altijd voor kleine nep tatoeages gaan zoals deze van Asos of de meest prachtige van Etsy.

tatoeage 1. Je bent nog erg jong
Mijn eerste tatoeage zette ik toen ik 16 jaar oud was, wat natuurlijk best jong is. Op die leeftijd word je nog flink beïnvloed (logisch, je bent aan het ontwikkelen) door allerlei omgevingsfactoren en denk je vaak al heel goed te weten wat je wel en niet wilt. Niemand die daar iets tegenin kan brengen, totdat je wat ouder wordt. Helaas blijken dan al die volwassen woorden die je destijds hebt moeten aanhoren toch een kern van waarheid te bevatten. In de jaren tussen 16 en volwassen worden verandert er nog behoorlijk wat in je leven. Een belangrijke beslissing nemen, zoals een levenslange tatoeage laten zetten, is dan ook eigenlijk niet echt iets wat slim is om te doen wanneer je nog jong bent en de bloei van je leven staat.

2. Niet 100% zeker van het design
Je wilt graag een tatoeage, maar wat dan? Daar gaat het eigenlijk al mis, want zoeken naar een tatoeage om maar een tatoeage te laten zetten, is misschien niet de beste start. Prima om een tatoeage te willen nemen, maar iets wat levenslang op je lichaam komt te staan moet bij je passen, één met jou zijn. Het moet iets zijn waarvan je denkt: “Ja! Als ik ooit een tatoeage neem, dat wordt dat het!” Een plaatje uit een boek zoeken of iets laten zetten wat je zo tof vond bij die ander, zal ik dan ook ten alle tijde afraden. Je moet er 100% achter staan……

3. Je smaak verandert met de dag
Wanneer ben je dan echt 100% zeker? Dat is natuurlijk erg lastig en precies de reden waarom je geen overhaaste beslissingen moet nemen. Iets waarvan je nu denkt dat het helemaal jouw ding is, kan je over een paar jaar ineens heel erg vreselijk vinden. Je smaak en stijl veranderen nou eenmaal naarmate je ouder wordt. Ik was vroeger helemaal dol op mijn Australian gabberpak, maar als ik nu die foto’s bekijk, denk ik toch echt: “OMG WHY???” Ik kan er nu gelukkig voor kiezen om het nooit meer aan te trekken, maar een tatoeage…..

tatoeagebron tatoeage 

4. Iedereen om je heen doet het….
Het is tegenwoordig misschien wel normaler om er in ieder geval één te hebben, dan er geen te hebben. Of het nou een kleintje ergens verstopt is, of het hele alfabet zichtbaar op beide armen. Veel mensen om je heen doen het en dat kan heel goed een aanleiding zijn om er dan toch ook maar één te nemen. Twee woorden: NIET DOEN!

5. Je denkt dat laten verwijderen eenvoudig is
Wanneer je een tatoeage laat zetten, ben je je er misschien toch niet helemaal volledig bewust van dat die inktvlek er ook daadwerkelijk je hele leven blijft staan. Ik bedoel, je weet natuurlijk wel dat het iets is wat permanent is, maar toch denken we er misschien soms wat te makkelijk over. Als we het niet meer leuk vinden, dan zetten we er gewoon iets anders overheen, of beter, we laten het gewoon weg laseren. Beide opties zijn echter niet heel ideaal. Afhankelijk van de grootte en kleuren van je tatoeage, is het coveren ervan niet altijd veel beter. Ook het weg laten laseren klinkt makkelijker dan het daadwerkelijk is. Het is pittig kostbaar, vrij pijnlijk en ook het resultaat is niet altijd even vlekkeloos…

6. Vorige week wilde je nog geen tatoeage
wel doen, niet doen, wel doen, niet doen, wel doen, of toch maar niet doen? In dit geval zou ik het toch nog maar even niet doen. Vind je tatoeages op zich wel leuk, maar ben je er zelf nog niet zo zeker van dat je er je hele leven lang mee wilt lopen? Bij twijfel, nooit doen…

tatoeagebron fotografie

7. Je zit slecht in je vel / je bent niet helder
Ik denk dat ik zo ongeveer al mijn tatoeages heb laten zetten in periodes waarin ik niet geheel lekker in mijn vel zat en juist heel erg op zoek was naar mijn eigen identiteit. Not so smart, if you ask me now…  In zo’n periode sta je heel anders in het leven en kan het zijn dat je onbewust destructief met jezelf en je omgeving omgaat. Dit kan je doen in de vorm van je haar ineens groen verven, een piercing nemen of plots met je studie stoppen, maar ook door het nemen van een tatoeage waarvan je op dat moment denkt dat zoiets helemaal bij je leven en levensstijl past. Je kan beter even wachten totdat je het leven weer wat positiever ziet en wat meer zelfwaardering hebt, ook al denk je op dat moment dat dat toch nooit zal gebeuren.

8. Je hebt geen uitgebreid onderzoek gedaan naar een goede artist
Een tatoeage willen is één ding, maar wie gaat hem dan vervolgens zetten? Eén tip: Ga niet naar de eerste de beste die op de hoek zit of naar eentje die volgens zeggen wel goed moet zijn. Ben je er zeker van dat je een tatoeage wilt laten zetten, ga dan eerst zelf op onderzoek uit, totdat je iemand vindt die mooi, strak en jouw stijl goed kan tatoeëren. Er zijn genoeg mensen die tatoeëren, maar er zijn er een stuk minder die echt voldoende skills hebben om een mooi kunstwerk te plaatsen. Geen strakke hand, te diep getatoeëerd en stompe hoekjes, ik kan je er van alles over vertellen, helaas…

tatoeagebron fotografie

9. Je hebt geen geld
Het is goed om van te voren te bedenken wat voor soort tatoeage je graag wilt. Dat is natuurlijk sowieso handig als je een tatoeage neemt, maar ook voor de kosten is het iets om goed over na te denken. Wil je iets kleins en simpels, dan vallen de kosten vaak wel mee, maar ben je iets groters van plan, dan moet je die oude sok die ergens verstopt ligt tevoorschijn halen. Wil je bijvoorbeeld een sleeve op je arm te laten tatoeëren of je gehele rug bedekken, dan red je het niet met een paar 100 euro.

10. Iedereen om je heen raadt het je af
Iedereen heeft een andere smaak en stijl en dat is prima. Het is logisch dat misschien niet iedereen om je heen even blij is met jouw tatoeage keuze. Is daarentegen iedereen om je heen niet zo blij, dan is het wellicht toch verstandig nog eens een nachtje te slapen over je keuze. Probeer het van meerdere kanten te bekijken, vraag het na en bedenk of er dan toch een kleine kern van waarheid inzit.

…..en tenslotte de meest pijnlijke plekken:

Achter je oor
Op je ribben
Voeten
Borst
Enkels

tatoeage

De afgelopen tijd heb ik onderzoek gedaan naar het laten verwijderen van mijn tatoeage. Ook heb ik gekeken naar een cover up voor de tatoeage op mijn rug. Ik weet nog steeds niet wat ik er nu mee wil: Wil ik hem laten verwijderen, wat een flinke klus zal worden of zal ik er een tatoeage omheen/overheen laten zetten? Wat vind jij? Ik ben benieuwd naar jullie adviezen!

Fotografie foto 1

Heb jij een tatoeage en ben je er nog steeds blij mee?