Deze week ontvingen we een berichtje met daarin een leuk nieuwtje: ANNE+. Een Nederlandse lesbische webserie over het turbulente liefdesleven van de lesbische twintiger Anne uit Amsterdam. De webserie is nog volop in de maak, maar een fijne trailer is er al wel! Er is inmiddels ook een uitgebreide opzet voor de eerste 5 afleveringen. Het plan is om een pilot te draaien in augustus 2017. De rest van de serie wordt dan hopelijk in het najaar van 2017 gedraaid. Het doel is om de pilot van de serie deze winter in première te laten gaan en de rest van de serie in het voorjaar van 2018.

Met ANNE+ hopen de makers, Maud Wiemeijer
 en Valerie Bisscheroux
, meer diversiteit te laten zien. Ze zien – met name onder de jonge generatie – een verandering in opvattingen over genderidentiteit en geaardheid. Graag willen ze door de verschillende meisjes in de afleveringen laten zien hoe uiteenlopend en genuanceerd mensen zijn.

Honderdduizenden LGBTQ+ jongeren vinden elkaar de laatste jaren online. Openlijk homoseksuele vloggers krijgen duizenden volgers die allemaal vol vragen zitten. De populariteit van webseries rondom de thematiek stijgt hiermee ook. Het vinden van rolmodellen en het zien van content die representatie biedt, geeft heel veel jonge mensen steun.

Doel van de makers is om de serie internationaal beschikbaar te stellen. Ze willen goed vindbaar zijn voor mensen wereldwijd. Om een breed bereik te krijgen, zal er in ieder geval Engelse ondertiteling beschikbaar zijn.

Een groot deel van de crew en cast voelt zich persoonlijk verbonden met het project. Ook de makers hebben vroeger ervaren dat er te weinig content omtrent seksuele diversiteit was. Een grote drijfveer voor het maken van ANNE+ is dan ook dat zij jongeren overal ter wereld de content willen laten zien die zij in hun tienerjaren ook zo nodig hadden.

De makers: Maud Wiemeijer
 & Valerie Bisscheroux
Maud is trainee Copywriter bij Vandejong Creative Agency. Ze is afgestudeerd aan Theaterwetenschap aan de UvA. Valerie is studeert op moment af in de richting Productie aan de Nederlandse Filmacademie, met de films Aimée en Bloed Kruipt.