Ben & Jerry’s is gestart met een ludieke én strijdvaardige actie: Je kunt bij Ben & Jerry’s in Australië namelijk geen ijsje meer bestellen met 2 dezelfde bolletjes ijs. Ben & Jerry’s telt 26 winkels in Australië en heeft het verbod op 2 dezelfde bolletjes ijs ingesteld als statement richting het aanhoudende verbod op het homohuwelijk. Het is vandaag de dag in Australië nog steeds niet toegestaan voor twee homo’s of twee lesbiennes om te trouwen.

Op dit moment staat 70% van de bevolking in Australië positief tegenover het homohuwelijk. Het ‘verbod’ maakt onderdeel uit van de grotere campagne voor LGBTQ rechten en de missie van Ben & Jerry’s. In de winkels van Ben & Jerry’s staat daarnaast ook een postbus waarin klanten berichten kunnen achterlaten voor gelijke rechten en het homohuwelijk. Deze worden hierna door medewerkers van Ben & Jerry’s direct bezorgd bij de regering/politiek.

Ben & Jerry's verbod ijs homo lesbi

Ben & Jerry’s gebruikt haar ijs al langer om te strijden voor gelijke rechten. Zo veranderden ze in 2015 de naam van het gewilde Chocolate Chip Cookie Dough ijs in “I Dough, I Dough” om de legalisering van het homohuwelijk in America te vieren. Dit gebeurde ook in 2012 in Engeland toen de naam van “Oh! My! Apple Pie!” ijs werd veranderd in “Apple-y Ever After”. Ook in Nederland werd kreeg ijs een speciale naam: Hooked On You – Love Who You Love.

Bron: HuffPost