Zoals je in onze laatste vlog hebt kunnen zien, zijn we kort geleden een weekendje naar Den Haag geweest. Het is altijd een hele bevalling om iets te boeken, omdat we nooit kunnen kiezen waar we heen willen en welk hotel we willen boeken. We blijven maar twijfelen, laten ons leiden door allerlei aanbieding en soms zijn we door al dat getwijfel nét te laat met boeken waardoor de laatste kamer van dat ene toffe hotel aan ons voorbij gaat. Deze keer waren we op tijd. Poeh, poeh, kleine overwinning hoor. Ik zocht me suf naar de beste prijs en boekte uiteindelijk via Booking.com een kamer in het Suites Novotel Den Haag.

Ik denk dat ik 3 euro goedkoper uit was als wanneer ik rechtstreeks bij het Novotel had geboekt, maar hé dat zijn toch weer drie slechte hamburgers van de Mac, dus knap gedaan hoor Scarlet. In deze blog deel ik graag onze ervaring met dit hotel. Mocht je binnenkort op zoek zijn naar een hotel in Den Haag, dan vind je hier een handige review mét een shitload aan foto’s.

Het Suites Novotel Den Haag ligt über centraal, echt middenin de winkelstraat, tegenover de Bijenkorf, boven de Starbucks en voor alle Primark fans: 1 minuut lopen. Het bevindt zich op de derde verdieping en het gebouw zie en herken je van veraf als je aan komt lopen. Het is een groot wit gebouw met een beetje organische ramen. Je gaat bij de winkelstraat naar binnen en neemt direct de lift naar de derde etage alwaar je een soort gezellige grote woonkamer in wandelt en direct vriendelijk ontvangen wordt door de aanwezige receptionist. In onze geval een knappe gozert die wel even een fijne kamer voor ons regelde….

novotel suites den haag reviewWe konden direct gratis koffie en thee pakken bij de muur en rustig gaan zitten in afwachting van onze kamer sleutel. Een paar minuutjes later kregen we onze sleutel en wat leuke uitleg over Den Haag + een plattegrondje. Altijd handig. We kregen in eerste instantie een kamer op de 4de etage. Toen we hier binnen kwamen waren we direct enthousiast over de kamer, maar wat minder enthousiast over het uitzicht: een witte muur & een bouwplaats. Mèhhhh. Dat had ik me anders voorgesteld.

novotel suites den haag review

novotel suites den haag reviewIn het leven moet je voor jezelf opkomen en dus besloot ik terug te wandelen naar de receptie om daar naar een andere kamer te vragen. Zo gezegd, zo gedaan én zo gekregen. We kregen een kamer op de derde etage, dichtbij de gezellige woonkamer. De kamer was even mooi, maar had nu een spectaculair uitzicht: pal op de winkelstraat! Super! We waren helemaal blij met deze kamer en pakten onze spulletjes uit om vervolgens even op het bed neer te ploffen.

novotel suites den haag reviewHierna wandelden we terug naar de ingang alwaar we nog even gezellig rondkeken. Aan de wand hing een toffe schildering van Den Haag met wat er allemaal waar zat en welke culturele must sees er onder andere waren. Handig en leuk! Verder kon je de hele dag gebruik maken van gratis koffie en thee. Ook was er gratis fruit in schalen. Echt goed bedacht!

novotel suites den haag review

novotel suites den haag reviewKleine snacks zoals Oreo’s, chips en ijs kon je 24/7 kopen bij de receptie en ook een aantal eenvoudige avondmaaltijden waren voor een prima prijs te bestellen. Wij besloten die avond ergens bij een speciaal vegetarisch restaurant, Hortus, te gaan eten en maakten hier dus geen gebruik van. Wel zagen we dat een flink aantal gasten dit wel deden en dat het eten er best prima uit zag.

novotel suites den haag review

Toen we na ons etentje terug kwamen in het hotel, zag de woonkamer er zo gezellig uit dat we hier nog even met wat Starbucks koffie van beneden hebben gezeten. Het was heerlijk rustig en met uitzicht op de vele lampjes van de winkelstraat prima vertoeven.

novotel suites den haag review

novotel suites den haag review

♥ De kamers
Zoals ik aan het begin van deze blog als schreef, waren we direct enthousiast over de kamer, maar iets minder over het uitzicht van de eerste kamer. Ga je naar dit hotel en hecht je net als ons waarde aan het uitzicht, regel dit dan even goed voor jezelf. De kamers zijn lekker ruim, modern en schoon. Er staat een rolbare flatscreen die je zo de badkamer in kan rollen. Heel chill, want we hebben hierdoor gezellig samen in bad tv kunnen kijken.

novotel suites den haag reviewEr is voldoende ruimte om je spullen op te bergen en een eenvoudige, maar lekker zittende chaise longue bank. Ons uitzicht was geweldig. Had ik dat al gezegd? 😉 De belichting was mooi modern en eenvoudig te bedienen vanaf het bed. Ondanks de drukke winkelstraat en ligging pal naast de woonkamer en receptie, was het was prima stil in de kamer.

suites novotel den haagHet bad was goed en de douche was heel ruim en modern. Een flinke stortdouche en gewone douchekop. Het enige mindere puntje was dat in de ochtend de temperatuur van het water ongeveer ieder 5 seconden veranderde, waardoor je niet constant warm kon douchen. Maar ja, zeikerd…, daar viel best mee te leven hoor!

novotel suites den haag review

novotel suites den haag review

♥ Het ontbijt
Na een gemengde 😉 douche in de ochtend wandelen we op zondagochtend rond 9:00 uur de woonkamer in voor het ontbijt. Hier was het al best druk, waardoor we nog nét het laatste plekje aan het raam konden bemachtigen. Het ontbijt was niet extreem uitgebreid zoals je soms ziet bij sommige Van der Valk hotels, maar voldoende luxe om een heerlijk ontbijt voor jezelf klaar te maken.

novotel suites den haag review

novotel suites den haag review

novotel suites den haag review

novotel suites den haag review

novotel suites den haag review

novotel suites den haag review

novotel suites den haag reviewEieren, verschillende broodjes, fruit, yoghurt, ontbijtgranen, koffie, thee, verse sapjes. Helemaal prima! We hebben een flinke tijd gezellig ontbeten. Rond 10 uur werd het wel echt druk in de woonkamer. We waren dus blij dat we op tijd gegaan waren. Rond 10:30 uur checken we uit en gingen we richting Scheveningen. Het in en uitchecken ging trouwens supersnel en simpel. Ik ontving de rekening een uurtje later per mail en hoefde verder niets te doen behalve de sleutelpas te ontvangen én terug te geven. In totaal kostte onze overnachting 125 euro.

novotel suites den haag reviewWij zijn erg enthousiast over het Suites Novotel Den haag en gaan hier zeker weer heen als we naar Den Haag gaan. We vinden Den Haag een geweldige leuke en mooie stad. Je kunt er perfect shoppen, zit lekker dichtbij het strand voor een fijne wandeling en borrel in een strandtent. Cultureel gezien is er ook veel te doen en vegetarisch culinair zijn we er ook helemaal blij mee. Kortom: we kunnen je Den Haag en het Suites Novotel absoluut aanraden.

Hoe vind jij Den Haag en heb jij nog aanraders?