Is Elsa lesbisch in de nieuwe Frozen film? Vroeger keek ik regelmatig naar tekenfilms, maar nooit was er een tekenfilm waar de hoofdpersoon op hetzelfde geslacht viel. Persoonlijk heb ik dit nooit zo gemist vroeger, maar Joyce vond dit terugdenkend aan haar jeugd wel jammer. Een tiental jaren geleden werd er nog niet zoveel gepraat over geaardheid, maar tegenwoordig is er veel meer openheid. Waarom dan geen lesbische en homoseksuele stripfiguren? Zou dat er niet juist voor kunnen zorgen dat er meer begrip en acceptatie ontstaat op jonge leeftijd?

Gisteren schreven we nog over een anti homo tekenfilm, maar vandaag laten we je kennismaken met de hashtag #GiveElsaAGirlfriend die wereldwijd trending is op social media.

lesbische elsa in frozen

Volgens de vele aanhangers van deze hashtag is er bij Disney een homoseksueel rolmodel nodig. De actie voor een lesbische Elsa in de nieuwe Frozen film werd afgelopen zaterdag gestart door het 17-jarige biseksuele meisje Alexis Isabel, dat zich tijdens haar jeugd buitengesloten voelde. „Het gaat in sprookjes altijd over een meisje dat haar prins vindt. En daarmee voelen velen zich in de kou staan,” aldus een interview in DailyMail.

lesbische elsa in frozenlesbische elsa in frozen

De titelsong van Frozen “Let it go” wordt bovendien door vele lesbiënnes, bi- en homoseksuelen  gezien als een lijflied.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=kHue-HaXXzg” width=”100%” height=”350″][/videos]

Wat vind jij? Moet Elsa een vriendin krijgen in de nieuwe Frozen film?