Wat zijn onze slaapkamer geheimen? Nou, ééntje zal ik alvast verklappen en dat was ook direct de aanleiding van deze blog: Onze matrassen kochten we ruim 7 jaar geleden tweedehands via Marktplaats en ze pasten niet echt goed in ons bed, waardoor Joyce iedere nacht scheef lag, mijn kant op rolde en last van d’r rug kreeg. De matrassen waren inmiddels ook helemaal kapot, waardoor het schuim op meerdere plekken eruit kwam.

We hadden al flink wat rondgekeken naar nieuwe matrassen, tot we plotseling een mailtje ontvingen van Emma! Emma wilde ons wel een matras geven en daar zeiden wij natuurlijk geen Nee tegen. In deze blog laten we je ons nieuwe, bijzondere matras van Emma zien, onze slaapkamer inrichting én we delen 10 van onze slaapkamergeheimen.

emma matras slaapkamer lesbiennes interieur

Het Matras ontvingen we een weekje later in een grote doos. Wauw, zat daar echt een matras van 160 bij 200 in?! Op de beschrijving die erbij zat lazen we dat je hem het beste in de doos naar je slaapkamer kon verplaatsen en als rol op de lattenbodem kon leggen… 

♥ Vieze kussens omdraaien
Een niet zo fris slaapkamergeheimpje is misschien wel het omdraaien van het kussen als je ziet dat je kussensloop vies is. Ik heb nogal eens de neiging om mijn gezicht voor het slapen gaan niet te wassen, waardoor er de volgende dag allemaal foundation vlekken op mijn kussensloop zitten. Dit hoopt zich na een paar dagen op… en dan besluit ik in plaats van het kussensloop te wassen, om het gewoon om te draaien. Zo, hier kan ik nog wel een paar nachtjes op slapen….!

♥ Zonder dekbedovertrek slapen
We hebben een winter- en zomerdeel dekbed wat tezamen flink zwaar is. Het verschonen van het beddengoed is daarom altijd een hele klus. Het meest irritante is het dekbedovertrek om het dekbed heen doen. Daar hebben we na het wassen ervan vaak genoeg gewoon geen zin in. Dit resulteert in het een of twee nachten slapen onder een dekbed zonder dekbedovertrek. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of we hierin uniek zijn of dat meer mensen deze ultieme luiheid durven toe te geven.

emma matras slaapkamer lesbiennes interieur

Hierna kon je de verpakking dan openmaken met een mesje dat in de doos zat. Dat was leuk en spannend om te doen, want de vrij compacte rol ontpopte zich bij het openmaken langzaam tot enorm matras! Sjors vond het ook reuze interessant en stond de hele tijd naast Joyce enthousiast toe te kijken.

♥ Dit scheetje stinkt niet
Je ligt samen in bed en je voelt dat je een scheetje moet laten. “Zal ik het gewoon zachtjes doen, misschien merkt ze het wel niet?” Psssshhhhhhh… 10 seconden later: Iewlllllllllll SCHATJE, JE HEBT EEN SCHEET GELATEN! “Oh sorry, ik dacht dat hij wel mee zou vallen en je het niet zou ruiken” JA DAT ZEG JE ALTIJD, MAAR HET VALT NOOIT MEE! Oepsie….

Onze Slaapkamer Geheimen

♥ Huisdier in bed
Oké, heel schoon en hygiënisch is het misschien niet, maar erg gezellig is het wel. Je huisdier mee naar bed.  Toen we Sjors net kregen, maakten we een aantal afspraken met elkaar. Niet op de bank en niet op bed. Dat hebben we even volgehouden, maar al snel kwam dat woezelige beest regelmatig een knuffel halen op bed. Je begint met een “Nee, eraf!” en eindigt met “Oké, heel even dan”. Tja, dan weet je het wel….. Eigenlijk gaat hij nu altijd ‘s avonds mee naar bed. Ach, goed voor de weerstand en dan verschoon ik het bed wel wat vaker denk ik dan. Ik vind andere dingen ook wel vies in bed. Mensen die heel erg naar rook stinken en zo in bed gaan liggen bijvoorbeeld. Wakker worden met dat schattige, vrolijke hoofd maakt mij in ieder geval een stuk vrolijker in de ochtend.

emma matras slaapkamer lesbiennes interieur

Hier zie je hoe het matras in no-time op ons bed ligt, Joyce ook trouwens. Het matras is aan de zijkanten bekleed met een luxe uitziende stof en van boven wit. Het is een flink dik matras, waardoor we ineens een stuk hoger in ons bed liggen. Heel grappig om dat te ervaren, alsof je ergens in een hotel bent!

♥ Je bent op mijn terrein!
Nu we dit nieuwe matras hebben, komt dit ‘conflict’ niet echt meer voor, maar toen we nog twee eenpersoons matrassen hadden, lag Joyce maar wat vaak over de richel. Hé je ligt op mijn matras! Natuurlijk is dat niet altijd erg en vaak ook juist heel gezellig, maar soms heb je gewoon even je eigen ruimte nodig en dan bewaakten we die ons met ons leven én met de matras richel… 😉

♥ Kom nou! Ga nou mee!
Alleen naar bed gaan en alleen eruit gaan is maar wat ongezellig, althans dat vind ik. Joyce die boeit dat allemaal wat minder, zolang ze maar in bed kan blijven liggen. Het komt daarom regelmatig voor dat ik Joyce vraag er ook uit te gaan of ook mee te komen naar bed. Herkent iemand dat?

emma matras slaapkamer lesbiennes interieur

Gute Nacht Emma 🙂 Nou dat moest wel lukken met dit nieuwe matras. We waren enorm benieuwd of we hier lekker op zouden slapen. Het matras was een stuk dikker en zachter dan onze oude matrassen. Het is echt een hele fijne nieuwe aanwinst. Joyce is helemaal gelukkig met het feit dat ze niet meer scheef ligt en ‘s morgens geen pijn meer aan haar rug heeft en ik ben vooral blij met dat het nu lijkt alsof ik iedere nacht in een luxe hotel overnacht, haha. Dankjewel Emma, we slapen heerlijk samen met jou 😉

♥ Zullen we nog even kletsen?
Al van jongs af aan houd ik ervan om voor het slapen gaan nog even gezellig te kletsen. Dit vroeger tot grote irritatie van mijn broer. Joyce heeft er iets minder moeite mee dan mijn broer, want zij valt gewoon in slaap. Het komt dus regelmatig voor dat ik nog enthousiast tegen haar aan het kletsen ben en zij gewoon niet meer reageert omdat ze in slaap gevallen is. “Jo, slaap je al? JOOOOOOO, SLAAP JE AL?!” Ja, net wel, nu niet meer…

♥ Matras glijden
Een slaapkamer geheim van vroeger is iets wat we toen we onze oude matrassen laatst wegbrachten naar de stort, nog echt even wilden doen: met matras van de trap afglijden! …wat gaat dat eigenlijk hard! Dit deden we beiden vroeger nogal eens, maar hoe ouder je wordt, hoe sneller je toch wel bang bent, haha. Toch hebben we beiden de glij gewaagd en het was geweldig leuk, echt als vanouds.

♥ Telefoon en laptops in bed
Eigenlijk zouden we een verbod op telefoons en laptops moeten invoeren in onze slaapkamer, want we zijn er zelfs in de slaapkamer maar wat te vaak mee bezig. Nog heel even Facebook bekijken, mail checken of reageren op een WhatsApp berichtje. Bovendien draagt Netflix er ook zeker aan bij dat we regelmatig te laat gaan slapen: zullen we nog een halve serie kijken? …wat uitloopt in een hele serie, omdat hij te spannend was om te stoppen met kijken.

emma matras slaapkamer lesbiennes interieur

♥ Tent maken/huis onder de dekens
Nog zo’n slaapkamer geheim van vroeger is het doen alsof je een heel huis onder je deken hebt. Ik had vroeger onder mijn dekens in de hoek een keuken, ergens voorin een woonkamer en ga zo maar door. Het was mijn veilige, eigen huisje waar ik speelde met mijn knuffels. Joyce maakte vroeger een tent onder haar dekens en speelde hier dan in alsof ze aan het kamperen was. Deed jij zoiets vroeger ook?

♥ Stiekem overdag in bed
I plead guilty! Iets wat Joyce stiekem heel erg fijn vindt om te doen is even het bed in kruipen wanneer ze  zich moe voelt. Met mij in de buurt krijgt ze dit niet zo snel voor elkaar, maar op sommige middagen is ze na haar werk alleen thuis en dan kan ze dat heerlijke warme bed niet weerstaan. ‘Heeeel even’ denkt ze dan. Dat heel even wordt dan ondanks haar gezette wekkertjes, het tijdstip waarop ik weer thuis kom, naar boven stormt en zeg: “Liefie! Je zou toch het huis schoonmaken????” Oepsie….. 

♥ Onze slaapkamer ♥

Tenslotte laten we je graag nog wat sfeerbeelden zien van onze slaapkamer. Deze is op gordijntjes na nu helemaal af en we zijn er heel blij mee. Hij is enorm gezellig geworden, niet te druk en het bed ligt heerlijk.

emma matras slaapkamer lesbiennes interieur

Lampjes: Kwantum
Dekbedovertrek: IKEA

emma matras slaapkamer lesbiennes interieur

Bed: IKEA (zelf wit geschilderd)

emma matras slaapkamer lesbiennes interieur

Pistool vaasje: Laif & Nuver Groningen

emma matras slaapkamer lesbiennes interieur

Kussens met vogeldieren: IKEA

emma matras slaapkamer lesbiennes interieur

Kaarsenhouder: Blokker
Boomstammetjes: Landwinkel

emma matras slaapkamer lesbiennes interieur

Lavendelbosjes: Bloemenwinkel Leiden CS

emma matras slaapkamer lesbiennes interieur

Kleed: Karwei
Stoel: Gigameubel
Tafeltje: Loods 5

emma matras slaapkamer lesbiennes interieur

Konijn: Loods 5

emma matras slaapkamer lesbiennes interieur

Plaat panda: JuniQe

emma matras slaapkamer lesbiennes interieur

Pantje in kokosbakje: Hornbach

emma matras slaapkamer lesbiennes interieur

Konijn: Pakhuis 3

emma matras slaapkamer lesbiennes interieur

emma matras slaapkamer lesbiennes interieur

emma matras slaapkamer lesbiennes interieur

Ben je ook op zoek naar een fijn matras? Dan kunnen we je Emma zeker aanraden. Met de kortingscode Ikvrouwvanjou21 krijg je nu een week lang 21% korting op jouw matras. We hopen dat jullie onze blog met slaapkamergeheimen leuk vonden, we zijn benieuwd welke jullie herkennen én wat jullie van onze slaapkamer vinden.

Liefs ♥