In onze 2 weekend vlogs heb je kunnen zien dat we vorig weekend twee daagjes in Groningen waren. We hebben het hier ontzettend naar ons zin gehad. We hadden ons weekendje niet heel erg voorbereid, dus moesten ter plekke op zoek naar leuke winkeltjes en eettentjes. Daar zijn we erg goed in geslaagd! Er zitten ontzettend veel leuke tentjes in Groningen die zeker het bezoeken waard zijn. Groningen is een gezellige en mooie stad. We kunnen je een weekendje Groningen echt aanraden. In deze blog laten we je 10 hotspots in Groningen zien die wij afgelopen weekend tegen zijn gekomen en leuk vonden.

De 10 hotspots bevatten eettentjes, winkels en we sluiten af met het hotel waar we hebben geslapen. Dit was ons eerste bezoekje aan Groningen. Er zijn vast nog veel meer bijzondere hotspots in Groningen. Mocht jij die weten, laat deze dan zeker even achter in de reacties. Daarmee help je anderen bij het vinden van leuke zaakjes én ons, aangezien we over een tijdje zeker nog een keer naar Groningen gaan!

1. Laif & Nuver – Vismarkt 40

Deze winkel kwamen we toen we de stad in liepen al snel tegen. Laif & Nuver is een hele mooie lifestyle winkel bomvol prachtige woonaccessoires. De winkel is gevestigd in een prachtig pand en is lekker ruim van binnen. Je vindt er heel veel hippe items gemaakt van verschillende, mooie materialen. Je ziet dat ze hier kwaliteit verkopen. Ik houd persoonlijk niet zo van bordjes met teksten, maar voor de verzameling tekstborden die ze hier hebben maak ik graag een uitzondering. Ik zou ons huis graag inrichten met alle spulletjes die ze hier verkopen.

hotspots in groningenJoyce en ik vonden onderstaand vaasje in de vorm van een pistool erg tof. We kochten deze daarom in het wit. We hebben ook wat leuke ansichtkaarten gekocht voor in ons kaartenrek. De prijzen van de producten zijn trouwens heel netjes. Het vaasje kostte nog geen 12 euro en de kaarten waren maar 1 euro per stuk.

hotspots in groningen

hotspots in groningen

hotspots in groningen

2. Holtbar – Oude Kijk in ‘t Jatstraat 20

Hierna namen we een kijkje in Holtbar, een conceptstore. Dit is een hele mooie winkel, waar je naast allerlei toffe lifestyle producten, ook gezellig wat kunt drinken (goeie koffie!) en eten. Als je op zoek bent naar een origineel cadeautje, dan zal je dat hier zeker vinden. Holtbar is vorig jaar november opgericht door de zussen Jacobien and Hilrieke Mansholt. Het interieur is rustig, vintage én gezellig.

hotspots in groningen

hotspots in groningen

hotspots in groningen

hotspots in groningen

hotspots in groningen

hotspots in groningen

Deze verjaardagskalender vonden wij echt geweldig leuk!

hotspots in groningen

3. PS! – Oude Kijk in ‘t Jatstraat 26

Dichtbij Holtbar zit PS! Dit zaakje viel ons direct op door het bijzondere interieur. Nét even anders dat wat we op dit moment gewend zijn. Geen vintage, geen fietsen aan de muur of Engelse Quotes, maar veel kleur én kunst. PS! is een gespecialiseerde koffieBar en kadoshop en qua interieur geïnspireerd op Parc Guell van Gaudi.

Bij PS! kan je ook genieten van allerlei huisgemaakte lekkernijen zoals appeltaart, carrrotcake, cheesecake, bananabread en brownies. Tenslotte maakt deze koffiebar zich bijzonder door de kunst aan de wand, kunst van Toyisten, een kunststroming van een internationale groep kunstenaars uit de gehele wereld.

hotspots in groningen

hotspots in groningen

hotspots in groningen

4. De Uurwerker & Uurwerkertje – Uurwerkersplein 1

Hierna kwamen we langs De Uurwerker. Wauw, wat zag dit café er geweldig leuk uit! We baalden dus ook flink toen we zagen dat hij dicht was en niet op zondag geopend was. Hoe kan dat nou? Blijkbaar is Uurwerker een café speciaal voor studenten en ZZP-ers. Logisch dus dat ze op zondag dicht zijn, maar wel heel jammer!

De uurwerker schijnt dus de nieuwe ontmoetingsplek in Groningen te zijn voor studenten, zzp-ers en creatieven. Van een gezond bakje yoghurt in de ochtend tot een biertje aan het eind van de werkdag. Genoeg plek om te kunnen werken en overleggen en met mooi weer een prachtig mooi terras. Als ik in Groningen zou wonen, zou ik hier absoluut regelmatig met mijn laptop te vinden zijn!

P.s. Uurwerkertje is het kleine broertje van De uurwerker.

hotspots in groningen

hotspots in groningen

hotspots in groningen

5. Het Bakkerscafé – Zwanestraat 26

Na wat rondwandelen kwamen we terecht bij Het Bakkerscafé. Dat zag er zo gezellig en goed verzorgd uit. We besloten naar binnen te gaan om daar in het raam gezellig op een kussen plaats te nemen. Het was heerlijk warm buiten, maar we hadden een stopcontact nodig om onze camera op te laden, vandaar ons plaatsje bij het raam.

Het Bakkerscafé is een bakkerswinkel en lunchcafé in één. Ze hebben een hele uitgebreide lunchkaart en het brood is er nooit op. Je kan er tenslotte ook nog een brood kopen om mee te nemen naar huis. Echt een mooie zaak!

hotspots in groningen

hotspots in groningen

hotspots in groningen

6. Truus & Bregje – Zwanestraat 45

De schattige winkel Truus & Bregje kwamen we tegen dichtbij het Bakkerscafé. Ze hebben hier allemaal leuke, kleine woonspulletjes. Ik viel in de winkel direct voor het servies met de gezichtjes in alle soorten emoties. Ook hadden ze er een ruime collectie aan ‘ballen’ die je over een kerstverlichting heen kan zetten. Wij hebben deze zelf thuis in wit en grijstinten, maar hier hadden ze de ballen, per stuk te koop, in alle mogelijke kleuren. Erg leuk!

hotspots in groningen

hotspots in groningen

hotspots in groningen

hotspots in groningen

7. Pure Frozen – Vismarkt 6

Aan het einde van de dag besloten we een ijsje te halen bij Pure Frozen. We waren al een paar keer langs dit zaakje gelopen en het zag er zo leuk uit! Bovendien stond er iedere keer een flinke rij mensen voor de deur als we langsliepen. Hier moesten ze wel iets goeds verkopen!

Pure Frozen is schattig winkeltje en heeft naast frozen yoghurt ook cupcakes, slagroomijs, ambachtelijk Italiaans schepijs, koffie, verse sappen, poffertjes en tosti’s! Ik koos voor een bakje frozen yoghurt met twee toppings: Aardbeien en witte chocolade. Superlekker! ♥

hotspots in groningen

hotspots in groningen

hotspots in groningen

8. Newscafé – Waagplein 5

We sloten de dag af bij het Newscafé. Dit is een mooi, groot café restaurant in het centrum van Groningen. Je hebt er een fijn terras en een ruime eetgelegenheid binnen. Het is niet heel apart, maar je kunt er wel goed eten en drinken. Het enigste nadeel hier vonden we de service. Die was echt heel traag. We hebben hier ‘s middags wat op het terras gedronken en ‘s avonds wat gegeten.

hotspots in groningen

hotspots in groningen

9. Albert Heijn – Akerhof 1

De één na laatste hotspot is misschien een beetje vreemde hotspot, aangezien het de Albert Heijn is. Natuurlijk is de Albert Heijn zelf niet bijzonder, maar het pand waar de Albert Heijn in zit is dat wel. Het is echt een gaaf gezicht als je hier de Appie binnenwandelt. Ontzettend mooi!

De Korenbeurs, waarin de Albert Heijn gevestigd is, is een prachtig gebouw aan de westzijde van de Vismarkt. Het behoort tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten. Het gebouw heeft een neoclassicistische gevel en werd tussen 1862 en 1865 gebouwd.

hotspots in groningen

10. Apollo Hotel – Laan van de Vrijheid 91

Ik sluit deze 10 hotspots af met ons hotel: Het Apollo Hotel Groningen. In eerste instantie dachten we dat het hier ging om een mega groot hotel bestaande uit 22 etages, maar al snel kwamen we erachter dat het eigenlijk best een kleinschalig (en gezellig!) hotel was bestaande uit 3 etages. Het hotel is net geopend en heeft een heel tof interieur. De kamers zijn stijlvol, maar hip ingericht en als je op de 2de verdieping zit heb je een leuk uitzicht over de snelweg. Zeker ‘s avonds zorgt dit voor gezellig veel lichtjes buiten.

De prijzen van de kamers inclusief lekker en uitgebreid ontbijt zijn goed te doen. Deze lopen uiteen, wisselend per dag, van 66 euro tot 175 euro (voor een suite). Het hotel zit 5 minuten rijden vanaf het centrum en is ook met de bus goed bereikbaar.

hotspots in groningen

hotspots in groningen

hotspots in groningen

hotspots in groningen

hotspots in groningen

hotspots in groningen

hotspots in groningen

hotspots in groningen

Dat waren onze 10 hotspots in Groningen.
Weet jij nog leuke hotspots?

Liefs, Scarlet ♥