Ik keek vroeger als kind heel graag naar tekenfilms. De smurfen, snorkels, noem maar op. In de loop van de jaren zijn tekenfilms heel wat veranderd. Niet alleen zijn de beelden er behoorlijk op vooruit gegaan, maar ook zitten er soms heuse verhaallijnen in. Of dat altijd zo goed en gezellig is? Vandaag stuitte Scarlet op een wel heel bijzonder, of eerder misselijkmakend, filmpje voor kinderen. Geen gezellig filmpje voor wat tijdverdrijf, nee een anti homo tekenfilm gemaakt door Jehova’s getuigen om kinderen op een “speelse manier” te leren dat je no way het paradijs inkomt met een partner van hetzelfde geslacht.

In het filmpje zie je hoe Sofia op school een tekening van een klasgenootje ziet hangen met daarop twee moeders afgebeeld. Eenmaal thuis van school verteld ze haar moeder dat haar klasgenootje geen papa en mama heeft, maar twee mama’s. Volgens de juffrouw was dit geen enkel probleem, zolang ze maar van elkaar houden. Of mama daar ook zo over denkt?

[videos file=”https://youtu.be/TfeTlpTxutY” width=”100%” height=”350″][/videos]

Ik vind het filmpje behoorlijk verontrustend. Jij?