Kort geleden ontvingen we op ons postadres een pakketje met daarin een hele toffe tas én een heel interessant boek genaamd: Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld. We waren direct enthousiast en kwamen erachter dat dit boek sinds deze week te koop is. Het boek vertelt niet alleen een ontzettend lief en leuk en tof verhaal maar heeft ook echt een mooie achterliggende boodschap: Waarom moeten eigenlijk alleen mensen die op hetzelfde geslacht vallen uit de kast komen, en waarom is heteroseksualiteit eigenlijk de standaard? 

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. (Qua drama heeft hij genoeg aan zijn rol in de schoolmusical.) Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Zijn klasgenoot Martin chanteert hem: als Simon hem niet helpt met het vinden van een perfecte date (bij voorkeur met Simons beste vriendin Abby), zorgt Martin ervoor dat de hele school op de hoogte is van Simons geaardheid. En erger nog: van de identiteit van Blue, aan wie Simon zijn e-mails stuurt.

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld

Opeens wordt het leven van Simon hartstikke ingewikkeld. Blue wordt steeds flirteriger en zijn vrienden begrijpen niet waarom Simon opeens zo in zichzelf gekeerd is. Hij piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd enorm van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je je seksualiteit eigenlijk verantwoorden?

Simon zal uit zijn comfortzone moeten stappen voordat hij eruit geduwd wordt. En dat alles terwijl hij langzaam maar zeker verliefd wordt op de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit.

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld

Volgens Publisher’s Weekly is Simon één van de beste boeken van 2015. Ook haalde Simon het o.a. tot de Amazon’s lijst van beste Yound Adult boeken in 2015. De rechten voor het boek zijn inmiddels verkocht in 22 landen. Tenslotte zijn de filmrechten gekocht door FOX met de productie door het team achter The Fault in Our Stars. Kortom: Simon is een succes en is vanaf deze week ook te koop in Nederland! #SimoninNL

Je kunt Simon voor 14,95 euro hier bestellen bij Bol.com