[Advertorial] Strijken, er zijn maar weinig mensen die het leuk vinden om dit te doen. Als kind vond ik het daarentegen wel leuk als mijn moeder aan het strijken was. Ik ging dan gezellig bij haar zitten en zocht de juiste sokken van mijn vader bij elkaar en rolde deze op een soort balletje. Later leerde ik mijn vaders overhemden strijken. In het begin vond ik dit leuk, maar als snel had ik er een hekel aan. Wat een enorme klus! Zelf strijken heb ik hierna nooit vaak meer gedaan of echt leuk gevonden.

Toch is het af en toe nodig en juist voor die momenten ben ik op zoek gegaan naar manieren die het strijken leuker kunnen maken. Een van die manieren is het gebruik van een kwalitatief en goed strijkijzer. Wij ontvingen de Braun CareStyle 5 om te testen. In deze blog zal ik je vertellen hoe die ons is bevallen.

strijken

Zoals ik in de inleiding al beschreef is goed gereedschap het halve werk. Een paar maanden geleden beschikten wij nog over een verroest strijkijzer met een wat geblakerde onderkant. Het ding lekte water en voelde verre van degelijk aan. Hij was nodig aan vervanging toe. Strijken met een slecht strijkijzer maakt het strijken niet leuker. Doe jezelf én je kleding een plezier en schaf een degelijk strijkijzer aan. Het beste kan je dan kiezen voor een stoomgenerator omdat je hiermee super eenvoudig kreukels uit je kleding haalt en twee keer zo snel klaar bent.

We gebruiken sinds een aantal weken de CareStyle 5 van Braun en dat is echt een verademing als het op strijken aankomt. Het ding is eenvoudig te bedienen, snel gereed voor gebruik, strijkt super licht, snel en haalt als een malle al die kreukels eruit. We hebben 4 jaar garantie op het ding, 100 dagen op proef én hij ziet er nog stylish uit ook. Opruimen is ook eenvoudig, want in tegenstelling tot dat je een normaal strijkijzer moet laten afkoelen, kan je deze gewoon terug klikken in de strijkstation. Dit EasyLock systeem is ook lekker handig met Sjors en Poes, want zo hoeven we niet bang te zijn dat die het strijkijzer per ongeluk van de plank af stoten. Tenslotte heeft hij één temperatuurinstelling voor alle stoffen en beschikt hij over een afgeronde 3D strijkzool.

Een kind, of in dit geval ik, kan de was doen! Combineer je strijkijzer trouwens wel met een degelijke strijkplank anders ben je nog half bakken bezig. Wij gebruiken een stevige Brabantia strijkplank met een super leuke hoes met veren.

strijken

Wij zijn erg te spreken over de CareStyle 5 van Braun en zetten om het het strijken nog leuker te maken graag een muziekje op of kijken een heerlijke vermakelijke talkshow zoals Dr. Phil.

Blij dat ik strijk! 😉