Goeiemorgen! Het is maandag, tijd voor een nieuwe week met nieuwe kansen. Afgelopen week was niet onze beste week, maar hopelijk maken we er deze week iets fijners van. We hebben afgelopen week niet echt veel foto’s gemaakt van ons weekje en daarom leek een ‘Potje meekijken’ blog ons deze keer niet zo leuk. Op maandag willen we wel graag iets persoonlijks met je delen, dus wat kunnen we dan beter doen dan de Let’s Get Personal Tag. We beantwoorden hiervoor in deze blog beiden 32 persoonlijke vragen.

Hopelijk vind je dit een leuke variatie op ons Potje Meekijken. Is er een andere Tag die je ons ook graag een keertje wilt laten invullen, laat dit ons dan gerust even weten. Dat kan ook per mail: ikvrouwvanjou@gmail.com

1. Wat hoor je op het moment van schrijven?
Scarlet: Ik hoor mezelf en Joyce nootjes eten. Ik hoor mezelf en Joyce typen. Ik hoor Sjors zachtjes snurken. Ik hoor het water in de pan met risotto zachtjes pruttelen. Op televisie hoor ik het programma klasgenoten. Een mooi programma.

Joyce: Ik hoor op de televisie de reclame van Nespresso die na de 4de keer toch wel echt irritant wordt. Ik hoor figuurlijk mijn tig verschillende gedachten voorbij razen en ik hoor mezelf letterlijk deze zin typen.

Let's Get Personal Tag | Scarlet & Joyce2. Heb je ergens zin in op dit moment? (eten)
Scarlet: Nou ja, ik had dus flink trek in eten. Het is nu al na 20:0o uur en we moeten nog eten. Ik heb daarom wat nootjes gepakt om de grootste trek te stillen. Verder heb ik trek in de risotto die ik aan het maken ben.

Joyce: Ik heb net gegeten en zit nogal vol. Ik heb wel zin om lekker in bed onder de warme dekens te liggen met mijn laptop op mijn buik die een goede film afspeelt. Mag dat ook? Als het echt niet anders kan neem ik er wel een stukje chocolade bij….

3. Wanneer is de laatste keer dat je echt gebroken was?
Scarlet: Dat was een paar dagen geleden om heel eerlijk te zijn. De reden hiervan wil ik op dit moment niet delen, maar ik had in ieder geval heel veel verdriet.

Joyce: Jeetje zeg, wat een persoonlijke tag. Soms kunnen bepaalde gevoelens je echt breken en dit is voor mij wel van toepassing de afgelopen dagen.

Let's Get Personal Tag | Scarlet & Joyce4. Zou je liever tien kinderen hebben of geen kinderen?
Scarlet: Jeutje, 10 is wel heel veel hoor! Ik twijfel dan of ik dan niet beter 10 zwerfdieren kan redden en verzorgen. Ja, ik denk dat ik dan kies voor geen kinderen en meerdere dieren.

Joyce: Ik wil heel graag kinderen, maar 10??! Ik weet niet eens waar ik die allemaal moet laten, laat staan hoe ik die er allemaal uit ga krijgen. Oh My! Misschien dat ik dan toch maar voor geen kinderen ga.

5. Denk je dat je te veel aandacht aan je uiterlijk besteed?
Scarlet: Interessante vraag! Ik denk dat de meeste vrouwen vandaag de dag te veel aandacht besteden aan hun uiterlijk. Ik bedoel dan niet met jezelf verzorgen, ‘s morgens leuk aankleden en een beetje opmaken, maar meer dat we in ons hoofd veel te druk maken om hoe we eruit zien en of we wel goed genoeg zijn. Ook ik hoor hierbij.

Joyce: Ja, absoluut. Ik denk zeker dat ik me te druk maak over hoe ik eruit zie en of dat wel goed genoeg is. Alles lijkt tegenwoordig om uiterlijk te draaien en je moet wel stevig in je schoenen staan om je daar niet in mee te laten slepen. Helaas zitten mijn instappers wat te los en heb ik te vaak de neiging om dingen te willen veranderen.

6. Waar denk je op dit moment aan?
Scarlet: Ik denk te veel verschillende dingen door elkaar heen: aan komende week, aan Frankrijk, aan Joyce, aan hoe laat het is, aan welke foto’s erbij deze blog moeten, aan… te veel.

Joyce: Wat een stomme vraag. Ik vind hem stom omdat het me te vaak gevraagd wordt en ik er vaak geen antwoord op heb. Ik heb te veel gedachten die als een malle door mijn hoofd razen.

7. Sta jij altijd klaar voor je vrienden?
Scarlet: Dat hoop ik wel! Ik steun graag anderen. Soms mag ik me misschien nog nét wat meer inleven. In het verleden was klaarstaan voor vrienden wel eens lastig omdat het een lange tijd best slecht met mij ging. Het lukte me dan gewoonweg niet om energie te steken in de mensen om mij heen. Dat gaf me een heel naar en schuldig gevoel, wat ervoor zorgde dat het nog slechter met me ging. Een beetje zo’n negatieve spiraal waar ik dan in terecht kwam.

Joyce: Ja, dat probeer ik wel. Ik ben vaak ook te loyaal, waardoor ik zelfs moeite heb met nee zeggen. Ik zal er in ieder geval altijd proberen te zijn voor iemand die me nodig heeft.

8. Wie is de laatste persoon die jou heeft zien huilen?
Scarlet: Dat is Joyce.

Joyce: Dat is waarschijnlijk Scarlet

9. Wat doe jij altijd als je nerveus bent?
Scarlet: Stinken als een otter! Haha, ja als ik zenuwachtig ben dan transpireer ik echt enorm. Ik heb hier kort geleden ook een blog over geschreven: Wat mensen die snel zweten herkennen.

Joyce: Als ik nerveus ben word ik stiller en krijg ik hartkloppingen.

Let's Get Personal Tag | Scarlet & Joyce10. Is er iemand die jou volledig begrijpt?
Scarlet: Ik denk dat met name Joyce en mijn broer een heel eind komen.

Joyce: Ik weet niet of iemand je volledig kan begrijpen, maar met sommige mensen heb je gewoon een bijzondere klik. Scarlet is daar zeker één van.

11. Heb je op dit moment een reden om te lachen?
Scarlet: Ja, door de aanslagen in Parijs besef ik me te meer hoe gelukkig ik mag zijn met wat ik heb. Ook al is het vies weer buiten, ik heb een huis, vriendin, hond, poes, gezellige lampjes in huis, televisie en ga zo maar door. Alleen dat is al een reden om te lachen. Daarnaast hadden we vandaag een verjaardag van mijn neefje. Het was heel leuk om hem zo blij te zien. Dat was ook een reden om te lachen.

Joyce: Hoe slecht ik me ook voel, vaak kan ik om bepaalde dingen dan nog steeds lachen. Sowieso tovert Sjors zijn hoofd altijd een lach op mijn gezicht.

Let's Get Personal Tag | Scarlet & Joyce

12. Heeft iemand jou wel eens verteld dat die persoon jou voor geen goud kwijt wil?
Scarlet: Ja, een paar dagen geleden zei Joyce dat nog tegen me ♥
Joyce: Gelukkig wel

13. Zou je gelukkiger zijn als het leven een “rewind”-knop zou hebben?
Scarlet: Ik zou het wel fijn vinden om bepaalde dingen terug te kunnen draaien ja. Zo zou ik bijvoorbeeld graag een andere studie gedaan hebben en nooit een eetstoornis ontwikkeld hebben. Maar ja, it is wat it is. Het heeft weinig nut om daar nu nog spijt van te hebben.

Joyce: Geen idee. Een rewind knop zou ik opzich best handig vinden, maar dan moet je bepaalde gebeurtenissen wel kunnen veranderen. Ik zou dingen uit het verleden graag anders zien, maar soms heb je geen invloed op de dingen die gebeuren en moet je er maar het beste van maken.

14. Vertel jij je ouders alles?
Scarlet: Nee, al zou ik dat soms wel willen hoor.
Joyce: Nee, niet alles.

15. Denk je meer aan het verleden, het heden of aan de toekomst?
Scarlet: Ik denk dat ik het meest bezig ben met het heden. Ik ben vaak erg druk met mijn werk en onze blog en ben iemand met veel zorgen in haar hoofd. Ik zou soms wat meer bezig mogen zijn met de toekomst.

Joyce: Ik kan inmiddels gelukkig aardig in het heden leven en het verleden laten rusten. Ik probeer soms te denken aan de toekomst, maar dat voelt dan ook weer zo ‘oud’ ofzo.

Let's Get Personal Tag | Scarlet & Joyce16. Hoeveel uur slaap krijg je gemiddeld per nacht?
Scarlet: Ik denk ongeveer 7 uur. Ik merk dat ik vaak wel wat meer slaap nodig heb.
Joyce: Zo’n 7 uur ongeveer, al zou ik het liefst 10 uur slapen. Ik kan erg slecht tegen te weinig slaap.

17. Ben jij makkelijk om mee om te gaan?
Scarlet: Dat verschilt. Ik kan best gezellig en spontaan zijn samen met mensen die wat verder van me afstaan. De mensen die dichterbij me staan zullen het niet altijd even makkelijk hebben. Ik kan flink kritisch zijn, heb geen moeite met het geven van mijn mening en laat niet over me heen lopen.

Joyce: Dat denk ik wel. Ik kan met de meeste mensen goed opschieten en zal niet snel over iets of iemand oordelen. Voor de mensen die heel dicht bij me staan zal ik soms wat te koppig en eigenwijs zijn.

18. Wat heb je voor het laatst gedronken?
Scarlet: Ik drink op dit moment limonade van Hero. Een quasi natuurlijk goedje.

Joyce: Ook ik drink Hero limonade in mijn KRNWTR fles, in de hoop meer te gaan drinken.

19. Welk soort bed heb jij?
Scarlet & Joyce: We hebben een bed van Ikea, zo’n houten met van die spijlen. Hij was eigenlijk houtkleurig, maar we hebben hem zelf wit geverfd. De matrassen zijn hard aan vervanging toe. We willen in de toekomst graag een boxspring kopen.

20. Zien mensen jou als optimist of pessimist?
Scarlet: Ik denk dat dit echt verschilt per persoon. Veel mensen zullen mij als optimist zien, maar wat mensen die dichtbij me staan zullen mij weer als pessimist zien omdat ik me vaak zorgen maak en soms uitga van het ergste.

Joyce: Ik denk dat mensen me zien als een optimist, maar ik kan zowel optimistisch als heel erg pessimistisch zijn.

21. Met wie heb je als laatste in de auto gezeten, op je familie na?
Scarlet: Met Sjors en Joyce. Ik vind het heerlijk om met hen auto te rijden. De leukste autorit was die vorig jaar naar Frankrijk.

Joyce: Vanmiddag met Scarlet en Sjors. We reden naar Amersfoort naar een verjaardag.

22. Wat is de laatste film die je hebt gezien?
Scarlet & Joyce: 6 Souls via Netflix. Dat was een hele aparte film die ging over een man met Dissociatieve identiteitsstoornis. Hoe dit in beeld werd gebracht was volgens mij niet echt realistisch, maar de film was wel erg leuk en spannend.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=Lnzhbj7396A” width=”100%” height=”350″][/videos]

23. Ben je een keer gekwetst door iemand waarvan je nooit verwacht had dat die je zou kwetsen?
Scarlet: Ja, helaas wel. Best vaak eigenlijk. Mensen zeggen altijd tegen me dat ik mensen wat meer moet vertrouwen, maar dat is best lastig als de mensen waarvan je het niet verwacht tegen je liegen of je belazeren.

Joyce: Ja, jammer genoeg ben ook ik gekwetst door mensen die dichtbij me stonden.

24. Wat zijn jouw guilty pleasures qua eten?
Scarlet: Guilty pleasures vind ik een beetje onzin. Je moet gewoon zo nu en dan genieten van dingen die je extreem lekker vind en misschien iets minder gezond zijn dan broccoli. Daar hoef je je niet schuldig over te voelen. Anyway, ik kan erg genieten van  vanille ijs met karamel, carrot cake, Milka Oreo, een puntzak patat met frietsaus, witte chocolade, aardappelkroketjes en suikerbrood.

Joyce: Pizza, Friet met een dikke klodder mayo, snickers, falafel, chocolade… Als ik ergens trek in heb dan koop en eet ik dat gewoon, zonder me er guilty over te voelen.

Let's Get Personal Tag | Scarlet & Joyce25. Heb je de afgelopen week kleding gekocht?
Scarlet & Joyce: Nee, dat hebben we niet. We hebben wel iets gekregen 🙂

26. Wat doe je morgen?
Scarlet: Morgen is het maandag en dan ga ik de hele dag werken. ‘s Avonds ga ik gezellig met Joyce op de bank bloggen.

Joyce: Morgen mag ik weer aan de slag in de dierenkliniek.

27. Is er iemand die jij graag zou willen zien op dit moment?
Scarlet: Ik zou graag Judith, een goede vriendin, wat vaker willen zien. Het lijkt me dus heel gezellig als zij hier nu ook op de bank zou zitten.

Joyce: Ja, mijn dekens…

28. Houd je van suikerspinnen?
Scarlet: Ja hoor, ik mag graag een suikerspin eten. Ik zag laatst een hele toffe suikerspin machine bij Xenos. Die wilden we toen kopen voor een video. We twijfelden te veel of dit wel leuk was en hebben het uiteindelijk dus maar niet gedaan.

Joyce: Ik krijg altijd heel erg trek in een suikerspin wanneer ik deze zie op de kermis, maar wanneer ik er dan een koop ben ik na een paar happen al misselijk. Lekker zijn ze wel…

Let's Get Personal Tag | Scarlet & Joyce

29. Ben je ooit tegen iemand aan in slaap gevallen?
Scarlet: Jazeker. Ik ben zelfs een keer bovenop Joyce op de bank in slaap gevallen, haha.

Joyce: Ja hoor. Het is heerlijk om tegen iemand in slaap te kunnen vallen.

30. Wat is je stemming op dit moment?
Scarlet: Mijn stemming is op dit moment positief, jeeej!

Joyce: Is slaperig ook een stemming?

31. Met wie was je gisteravond?
Scarlet: Met Joyce ♥

Joyce: Met Scarlet, Sjors en Poes

Let's Get Personal Tag | Scarlet & Joyce32. Heb je plannen voor dit weekend?
Scarlet: Even denken hoor, dat is nog een week weg! We gaan sowieso met de broers en zussen van Sjors wandelen en we moeten een avondje passen op Pebbles, een lieve Pug hond. Verder weten we het nog niet geloof ik.

Joyce: Het weekend is voorbij!! Nog een week wachten dus…