Vanavond is het weer zover, dan kunnen we naar de vierde aflevering kijken van het televisieprogramma Expeditie Robinson. Ik heb niet ieder seizoen gekeken, maar dit seizoen kijk ik wel en ik kan je vertellen dat ik het geweldig vind. Wat een ontzettend leuk programma! Joyce en ik maken er echt even tijd voor op de donderdagavond. We zitten dan gezellig samen voor de televisie lekker hardop onze mening uit te wisselen over wat er allemaal op dat prachtige eiland gebeurt tussen deze groep bijzondere mensen. Onze gedachtes draaien tijdens dit programma overuren, aangezien we zoveel denken bij alles wat we zien.

Via ons Twitter profiel deelden we eerder al een aantal van deze gedachtes. Je ziet op Twitter onder de #expeditierobinson zoveel leuke en herkenbare gedachtes voorbij komen. In deze blog delen we een aantal van onze gedachtes bij Expeditie Robinson. We hebben het niet té veel op de persoon gespeeld, want dat vinden we niet zo tof. In feite kennen we immers niemand écht persoonlijk. tenslotte lijkt het ons leuk om een serie te maken van ’10 gedachtes bij…’ We hopen dat je dit leuk vindt als blog reeks ♥

1. Zou ikzelf meedoen?
Dat is toch wel één van de meest voorkomende gedachte die in mijn hoofd rondspookt als ik kijk naar Expeditie Robinson. Diezelfde vraag heb ik inmiddels ook al aan vele mensen om mij heen gesteld. Ik vind het fascinerend om je af te vragen hoe je het zelf zou doen op een eiland in zo’n groep. Ik denk dat ik wel mee zou doen, maar Joyce daarentegen zou weer niet meedoen. Ik zou wel moeite hebben met het verre van huis zijn, de hele groepsdynamiek en het voortdurend gefilmd worden, maar het lijkt me tegelijkertijd een onvergetelijke ervaring.

expeditie robinson

2. Jammer van die complotten
Iets wat iedere keer weer door mijn hoofd spookt is de gedachte dat ik zo’n hekel heb aan al die complotten. Ik vind het survival of the fittest idee op zo’n eiland geweldig, maar het gaat steeds meer om het juist tactisch wegstemmen van ‘the fittest’ en het overleven van de mensen met de meest snode plannen. Hierdoor krijg ik het idee dat het niet draait om je capaciteiten, maar vooral om de manier waarop je mensen om je vinger kunt winden.

expeditie robinson

3. Wat doen ze eigenlijk de hele dag?
Eens per week zie je een uurtje aan beeldmateriaal waarvan een groot deel een proef. Wat doen al die mensen de rest van de week op dat eiland? Zijn ze echt alleen maar een beetje aan het chillen, vis vangen en complotten smeden of hebben ze wel iets te doen? Als er vrij weinig te doen is, is het, op het weinige eten na, ook een soort van rustoord of zie ik dat verkeerd? Ik zou me denk ik echt kapot gaan vervelen.

expeditie robinson

4. Ik hoop dat hij/zij eruit gaat!
Wanneer je 1 of 2 afleveringen hebt gezien van Expeditie Robinson heb je vaak al een aardige mening gevormd over bepaalde mensen in de serie. Dat is natuurlijk alleen maar gebaseerd op een aantal fragmenten televisie, maar de één vind je gewoon vrijwel direct geweldig en aan anderen irriteer je je gelijk al mateloos. Er is altijd wel één iemand waarvan je hoopt dat hij of zij er snel uit gaat. Via Twitter zie ik dat veel mensen zich irriteren aan de houding van Danny en hopen dat hij eruit wordt gestemd. Stiekem dacht ik dit ook al na het zien van de eerste aflevering. Heel plat is zo’n mening natuurlijk, want ik ken hem helemaal niet.

expeditie robinson

5. Huh? Hij is in het echt heel anders!
De meeste deelnemers ken je enkel van televisie, waardoor je ze niet echt kent. Dit kan ervoor zorgen dat wanneer je iemand ineens in een programma als Expeditie Robinson ziet, die heel anders is dan je je had voorgesteld. Een goed voorbeeld hiervan vind ik wel Ronnie Flex. Ik had me hem, door zijn muziek en voorkomen in de vlogs van Monica Geuze, heel stoer voorgesteld. Ik was dan ook totaal verbaasd toen hij op het eiland ineens een enigszins sociaal angstig, dunne jongen bleek te zijn. Best schattig eigenlijk! Ronnie vindt iedere dag cassave met rode ananas eten gewoon kut. Hij is gewoon te real voor Expeditie Robinson…

ronnie flex expeditie robinson

6. Wow haar buik is best….
Opeens zie je mensen die bekend zijn van televisie en je normaal alleen maar met mooie kleding aan ziet, met heel weinig kleding en geen make-up. Dat is soms best even wennen, waardoor in het begin tig gedachtes door je hoofd kunnen schieten. Van ‘Haar buik is echt heel strak’ en ‘Ik wist niet dat hij zo dik was’  tot aan ‘zonder make-up ziet ze er ineens veel ouder uit’! Het is ook fijn om bekende mensen ineens zonder al die opsmuk te zien, al kan het – zeker als iemand zonder alle opsmuk er nog steeds prachtig uitziet – ook voor de nodige jaloezie zorgen.

expeditie Robinson 2015

7. Waarom gooien ze zo gek?
De beste stuurman staan nu eenmaal aan wal, toch…? Bij de verschillende proeven die de kandidaten van Expeditie Robinson moeten doen, gaan er dus gedachtes door mijn hoofd over hoe ze het zouden moeten doen. Deze gedachtes komen soms bij te grote frustratie ook mijn mond uit. Bij de laatste proef vroeg ik me bijvoorbeeld af waarom zoveel mensen zo gek gooiden? Er was nauwelijks concentratie, mensen gooiden de ring met twee handen tegelijk en ga zo maar door. Ik zou dat natuurlijk veel beter doen 😉 Ook vroeg ik me tijdens het parcours af waarom sommige mensen zo sloom gingen. Kom op zeg, dat kan toch wel wat harder?! Ik zou zoveel sneller gaan…

Schermafbeelding 2015-09-23 om 21.44.12

8. Zouden ze echt niet meer te eten krijgen?
Bij het zien van de kleine porties rijst en mini stukjes vis die de deelnemers eten, vraag ik me toch regelmatig af of ze echt niet meer te eten krijgen. Zouden ze echt niet, als de camera’s stoppen, wat extra eten krijgen? Zouden ze geen deals sluiten met de cameraploeg?

9. Wat een geweldig mens!
Er is altijd wel één iemand favoriet in de serie. Iemand waarvan je hoopt dat hij of zij het ver gaat schoppen dit seizoen. Natuurlijk vinden we het super stoer en tof dat Teske dit jaar meedoet, maar één bepaald persoon valt ons wel heel erg op dit jaar. Die persoon is Elle Bandita. We kenden haar al een beetje van het programma ‘op zoek naar god’ en als de vriendin van Christina Curry, maar wow, wat is zij leuk en grappig! Heerlijk om te zien hoe nuchter ze is. Wij hopen dat ze nog maar lang mag blijven! Hieronder nog een aantal geweldige uitspraken van Elle:

Sharon: “Wat zullen wij doen?” Elle: “Ik dacht: een beetje vingeren in de bosjes, maar je hoeft niet mee hoor.”
Elle: “De bergen zien eruit alsof het de verpakking van een homeopathisch hoestdrankje is”
Elle: “Iedereen ziet er fucking buff uit. Al die wijven zijn lekker in hun bikini’tjes. Het is net alsof je in Hilversum rondloopt.”

 

ryanne expeditie robinson

10. Hoe gaan ze naar de wc dan? En what about zonnebrandcrème?
Op het eiland zie je nergens toiletten en je ziet nooit iemand met een wc rol of een pak maandverband lopen. Waar en hoe gaat iedereen naar de wc? Staat er ergens stiekem een Dixie of moeten ze gewoon een gat graven in het zand en het als een hond begraven? Er is ook vast wel één vrouw ongesteld gedurende de periode dat ze daar zitten. Slikken ze dan de pil of krijgen ze buiten de camera’s om maandverband en tampons aangereikt?

Hetzelfde geldt voor zonnebrandcrème. Ze zitten daar dagenlang uren in de zon, maar ik zie nooit echt iemand zonnebrandcrème smeren. Hoe doen ze dit toch allemaal?

expeditie robinson

Wat zijn jouw gedachtes bij het kijken naar Expeditie Robinson?

Bron foto’s: screenshots rtlxl.nl