Wanneer je een eerste date hebt, zijn er een aantal dingen waar je extra op let. Je wilt natuurlijk zo leuk en goed mogelijk overkomen, dus een scheet laten in het bijzijn van je date is niet heel erg charmant om te doen. Zelfs wanneer jullie een stelletje worden, komt het vaak de eerste 3 maanden niet in je op om bepaalde vreemde gewoontes te laten zien in het bijzijn van hem of haar.

Toch vervaagt die grens op de een of andere manier na enige tijd. Binnen enkele maanden staat de deur op een kiertje tijdens het plassen en na een half jaar staat je partner gewoon een gesprek naast je te voeren tijdens een bezoekje aan het toilet. In het begin van een relatie is alles nog spannend en nieuw, maar na een poosje raak je vertrouwd met elkaar en ontstaat er naast verliefdheidsgevoelens, ook een vriendschapsband. Je weet alles van elkaar, je voelt je op je gemak, dus dat ene scheetje zal jullie echt niet doen scheiden, toch?

Hoort dit gewoon bij een relatie en is het heel normaal dat je op den duur zo close met elkaar omgaat of ben je dan op een punt belandt waarop je relatie niet meer spannend is en je meer in een “friendzone” terecht bent gekomen? In deze blog beschrijf ik 10 gewoontes die je na verloop van tijd in een relatie met elkaar deelt. Of het nou goed, slecht, normaal of vies is, de meeste stelletjes zullen zich er schuldig aan maken.

Scheren & epileren
Je intieme delen scheren of misschien wel je snor en kinhaar epileren. Wij doen het gerust samen in de douche. Scarlet is slecht in scheren en wil nog wel eens een half been overslaan. Ik vind het dan helemaal niet erg om haar te helpen. Ook epileer ik Scarlet’s snor of andere verdwaalde haren weleens. Is het misschien normaler omdat wij als twee vrouwen bij elkaar zijn? Ik ben dan wel benieuwd of een vrouw in een hetero relatie bijvoorbeeld ook gerust haar snor epileert in het bijzijn van haar vriend.

Puistjes
Puistjes of mee-eters bij elkaar uitknijpen. Hoe hilarisch zou het zijn wanneer je dit bij je eerste date doet? Dat doe je dus niet. No way dat je op een eerste, tweede of derde date een giga mee-eter bij de ander gaat uitknijpen. Toch komt er een dag waarop dit helemaal niet meer zo bizar is om te doen. Ik ben dol op het uitknijpen van puistjes, bultjes en pukkeltjes en kan het ook niet laten om er aan te zitten. Ook Scarlet’s huid moet het regelmatig ontgelden. Hoe onsmakelijk het ook klinkt, wanneer ik een mee-eter op haar gezicht zie, druk ik die gerust uit.

Tanden poetsen
In het begin van je relatie poets je je tanden waarschijnlijk apart van elkaar of anders in ieder geval zo netjes mogelijk. Je wilt immers niet dat je partner je ziet met een hele baard van wit schuim en klodders slijm onderaan je kin. Na verloop van tijd maakt dit allemaal niks meer uit. Je houdt van je partner, zelfs met sinterklaas zijn baard.

vreemde gewoontes van koppelsPlassen en grote boodschap
Nadat je elkaar net hebt leren kennen doe je nog netjes de deur dicht en zelfs op slot wanneer je gaat plassen. Op een gegeven moment laat je de deur van het slot af en na een poos doe je niet eens meer de moeite om de deur überhaupt nog achter je dicht te doen. Zelfs plassen terwijl de ander tegen je staat te praten wordt de normaalste zaak van de wereld. Ook Scarlet en ik plassen gewoon terwijl de ander er naast staat. Iedereen plast, we hebben elkaar vaker naakt gezien, so why not.
Naast het plassen is er natuurlijk ook nog de grote boodschap. Ik weet het, iedereen doet het, maar toch ligt dit een tikkeltje anders dan bij het plassen. We doen de deur niet op slot en misschien zelfs ook niet altijd helemaal dicht, maar om er nou bij te gaan staan vind ik net iets te ver gaan en niet bepaald sexy. Het stinkt en je ruikt je geliefde liever op een andere manier. Plassen is oké, maar de number 2 is echt: JUST NO!

Neuspeuteren
Gewoon ongegeneerd met je vinger in je neus boren terwijl je partner naast je zit. Best een afknapper denk ik wanneer je date naast je in de bioscoop zit en je hem of haar ineens een groene snottebel ziet eten in plaats van de popcorn die tussen jullie in staat. Heel stiekem peutert Scarlet weleens in haar neus in mijn bijzijn en nog steeds vind ik het na bijna 8 jaar niet heel fris om te zien. Aan de andere kant snuit ik mijn neus weleens in de douche terwijl Scarlet naast me staat. Er wordt dan heel hard geschreeuwd: “GADVER”.vreemde gewoontes van koppels

Scheten laten
Wanneer je je niet meer druk hoeft te maken of je wel of niet in de smaak valt bij de ander, kan je al die lucht eindelijk gewoon laten vliegen. Iedereen doet het, maar heel fris vind ik het niet. Per ongeluk oké, maar om nou bewust te gaan zitten scheten hoeft voor mij niet zo, ook niet na 7 jaar samen te zijn. Bij ons in huis krijgt Sjors meestal de schuld, maar Scarlet’s blik verraad meestal genoeg.

Tampons of maandverband
Een tampon inbrengen of maandverband wisselen waar de ander bijstaat. Niet heel fris, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik weleens tijdens een niet nadenkt moment, een tampon heb ingebracht waar Scarlet bij stond. Ik kreeg dan ook een hele vreemde blik toegeworpen.

Tandenborstel
Tandenborstels met elkaar delen omdat je niet vies van elkaar bent. Ik ben niet vies van Scarlet, maar een tandenborstel delen vind ik toch best smerig. Ik hoef haar etensresten en bacteriën niet in mijn mond en zij die van mij gelukkig ook niet. In nood of bij verlies van 1 tandenborstel kan ik me er voor een poetsbeurt best overheen zetten, maar er een gewoonte van maken hoeft voor mij absoluut niet. Niet na 2, 5, 7 en ook niet na 12 jaar samen te zijn.

Ondergoed
Je vieze ondergoed niet netjes in de wasmand gooien, maar gewoon door het huis laten slingeren. Ook dit is iets wat je in het prille begin van een relatie niet snel zal doen, want je moet er niet aan denken dat de ander jouw vieze onderbroek ziet. Na een aantal jaar komt hier verandering in. Ik ben normaliter erg netjes met mijn kleren opbergen, maar ik moet toegeven dat ik ’s ochtends in de haast mijn onderbroek weleens in de badkamer laat liggen.

vreemde gewoontes van koppelsFlossen
Stukjes etensresten tussen je tanden weg flossen terwijl de ander naast je staat en toekijkt. Ook niet heel fris en charmant om te doen, maar ik doe het wel. Wanneer wij ’s avonds samen in de badkamer staan om ons klaar te maken om naar bed te gaan, denk ik daar ook niet echt bij na. We staan samen tanden te poetsen met een witte baard van tandpasta, dus waarom dan niet ook even snel flossen?

Ik ben natuurlijk erg benieuwd waar jij je in herkent en welke dingen jullie inmiddels samen doen of welke je absoluut nooit samen hoopt te doen. Laat het me hieronder weten!