In bijna geen enkele relatie is nooit ruzie. Een conflict, discussie of meningsverschil hoort er op zijn tijd nou eenmaal bij. Het is ook vrij normaal om het zo nu en dan niet eens te zijn met je partner. Het is dan wel belangrijk dat je hier met elkaar over kan praten en dat een eventueel conflict ook op een goede manier uitgepraat wordt. Tenslotte is te veel ruzie natuurlijk nooit goed. Ook Joyce en ik hebben weleens ruzie. Dat zou je misschien niet denken als je onze weekend vlogs kijkt, maar dat komt omdat we niet speciaal de camera aan gaan zetten als we een conflict hebben. Dan hebben we aandacht voor hele andere dingen…

Ikzelf heb altijd de behoefte om een conflict direct uit te praten. Joyce heeft hiervoor echter wat meer tijd nodig. Zij wil nooit direct praten, blijft eerder een half uurtje zwijgen alvorens ze het goedmaakt. Over hele grote zaken hebben we vrij weinig ruzie, het zit hem meer in kleine, onbenullige dingen. Ik weet ook niet of je dit dan echt ruzie kan noemen of beter iets als ‘irritant kibbelen’. Ik denk het laatste. Er zijn een flink aantal zaken waar niet alleen wij, maar ook veel andere stellen over kibbelen. Het zijn van die veelvoorkomende irritatiepunten. Voor deze blog heb ik 10 dingen waar koppels over ruzie maken verzameld. Ik zal je er per punt bij vertellen waarom Joyce en ik hier weleens over kibbelen.

ruzie maken

♥ De was
Joyce doet het liefst zelf alle was. Zij doet dit dan, logisch, op haar manier en in de volgorde die zij wil. Dit betekent echter dat ik de helft van de tijd mijn kleding kwijt ben. Joyce gooit dingen van me in de was, die naar mijn mening nog helemaal niet gewassen hoeven te worden en laat dingen in de wasmand wachten die ik juist graag de volgende dag aan wil. Als ik zelf de was doe, gaat dit niet op Joyce haar manier. Zo kan ik best handdoeken en sokken waar flink wat haren aanzitten gooien bij mooie shirtjes. Altijd als ik iets ga wassen, komt Joyce dan ook altijd quasi nieuwsgierig kijken wat ik aan het doen ben. ‘Nee, dat doe je verkeerd, laat mij het maar doen…’ NEE, ZELLUF DOEN! haha

Bij de was doen hoort ook nog het punt van vieze kleding rond laten slingeren. Joyce denkt dus steeds dat dingen die ergens van mij liggen – oké, ik geef toe dat mijn kleding soms overal en nergens belandt –  in de was moeten, terwijl dat helemaal niet moet. Daarentegen laat Joyce overal haar ondergoed slingeren. Ik kan me daar dan weer aan irriteren.

♥ Toiletpapier op
We zijn zulke klungels in op tijd nieuw toiletpapier halen! Ik heb de afgelopen weken zelfs al een keer gehad dat een vriendin een wc rol mee moest nemen, toen ze hier op bezoek kwam, haha, zo fout! Op de één of andere manier vergeten we gewoon altijd om tijdens het boodschappen doen wc papier mee te nemen. Als het dan eenmaal op is en ik of Joyce zit op het toilet, dan moet de ander het soms wel even ontgelden.. ‘WAAROM HEB JE GEEN WC PAPIER GEKOCHT?!’ Onzin natuurlijk, maar op dat moment wil je gewoon even iemand anders de schuld geven.

♥ Wie de kapotte lamp maakt
In ons huis zit er iets niet goed met de elektriciteit, althans dat denken wij, want de lampen in de badkamer zijn om de haverklap kapot. We hebben dit al een paar keer door een klusmannetje laten vervangen, maar de lampjes blijven het begeven. Joyce en ik weten nu uit wanhoop niet meer wie we hiervoor moeten bellen en dus ondernemen we beiden niets. Dit betekent dat we sinds een paar dagen in de schemering douchen. Opmaken is in de badkamer sowieso geen optie meer, daar is het te schemerig voor… Puntje van discussie: ‘Regel nou even iemand voor die lampen. Ja, anders doe jij dat even. Heb je de lampen nou nog niet gemaakt?!’

♥ Hoe laat we opstaan
Joyce is absoluut van het uitslapen. Toen ik haar leerde kennen sliep ze soms wel tot na 11 uur uit. Ik sliep eigenlijk nooit uit, ik kon dat niet eens. Ik werd gewoon om uiterlijk 8 uur wakker en viel dan niet meer in slaap. Flink uitslapen was voor mij dan ook tot maximaal 9 uur in bed liggen. In het weekend wil ik graag veel leuke (en nuttige) dingen doen. Dat kan het beste als we er lekker op tijd uitgaan. Joyce wil daarentegen ook graag uitslapen als het weekend is. Ik wil gezellig samen ontbijten en samen Sjors uitlaten. Dit gaat dan dus niet altijd samen….

♥ Schoonmaken
Dit is wel een lastig puntje in ons huis. Ik heb namelijk een enorme hekel aan schoonmaken én mijn grens voor wanneer ik vind dat er schoongemaakt moet worden ligt een stuk hoger dan die van Joyce. Ik vind een beetje rommelig huis best gezellig, terwijl Joyce daarentegen houdt van een leeg, strak huis. Ik zou best in een verbouwde boerderij willen wonen met overal spulletjes en gezelligheid. Joyce zou liever in een modern, betonnen blok willen wonen met daarin zo weinig mogelijk spullen en zo kaarsrecht mogelijk neergezet.

Naast de vraag ‘Wanneer maken we schoon?’, speelt nog de vraag ‘Wie maakt wat schoon?’. Ik werk meer dan Joyce en daarom hebben we besloten dat Joyce ook wat meer mag schoonmaken in huis. Bovendien wil Joyce dat alles op haar manier wordt schoongemaakt. Dat is niet altijd handig als ik dan ga schoonmaken… ‘dit is niet schoon!’ Ik maak daarom eens per week de badkamer schoon en Joyce doet de rest. Dat eens per week lukt me niet altijd. Nou ja, lukt, ik heb er ook gewoon niet altijd zin in… En dan 1, 2, 3… Boze Joyce. Helaas hebben we het de afgelopen maanden zo druk met alles, dat we veelal te weinig toekomen aan schoonmaken.

ruzie maken♥ Hoe de vaatwasser te vullen
Dit is iets waar mijn ouders vroeger ook al pietluttig over kibbelden. Mijn vader wilde de vaat er gewoon vies inzetten, mijn moeder wilde alles eerst even afspoelen. Ik ben het volkomen eens met mijn vader. We hebben niet voor niets een vaatwasser, dus die mag de boel voor me schoonmaken. Ik wil niet eerst alles voor gaan spoelen, want dan kan ik het net zo goed zelf afwassen. Joyce vindt het daarentegen niet oké om borden en schaaltjes waar nog kleine restjes inzitten in de vaatwasser te zetten. Zij wil alles eerst voorspoelen. Altijd als ik de vaatwasser aan het inruimen ben, komt zij zich er dus even mee bemoeien, haha. Ik probeer de boel er daarom altijd zo snel in te doen, dat ze niet de tijd heeft om zich ermee te bemoeien. Ikzelf vind het irritant als we iets leuks willen gaan doen, maar zij nog eerst een eeuw bezig is met alles voorspoelen, alvorens het in de vaatwasser kan. Ja ja, first worldproblems…

Sjors♥ Opvoeding van de hond
Sjors mag niet op de bank! Nee, helemaal mee eens, denk ik op dat moment nog. Totdat ik dagenlang alleen met hem thuis doorbreng en hij zich tijdens het vervelen langzaam op de bank neerlegt. ‘Nou ja, als hij zich daar fijner voelt, laat ik hem maar’, denk ik op dat moment. Als Joyce ’s avonds thuiskomt en we eten gezellig een pizza op de bank, springt Sjors ineens naast ons op de bank. Joyce kijkt verbaast en roept streng ‘Eraf! Je weet dat dat niet mag’. Oeps.. Ik leg uit dat ik het heb toegestaan omdat hij anders overdag zo zielig is… ofzo.

Zo zijn er nog wat meer dingen waarmee we wat betreft de opvoeding van Sjors niet altijd mee op 1 lijn zitten. Ik vind dat Sjors altijd meer aandacht verdient dan we hem geven, terwijl Joyce het daar niet mee eens is. Ik vind dat Sjors zo nu en dan best wat mee mag eten met de pot, iets wat Joyce onzin vindt. Haha… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Gelukkig weten Joyce en ik dit alles heel goed van elkaar en kunnen we er in de meeste gevallen gewoon om lachen.

♥ Teennagels knippen
Dit is iets waar ik me enorm aan kan irriteren. Joyce wil op de meest vreemde plekken haar teennagels knippen. Ik weet dat teennagels niet vies zijn, maar ik vind het er gewoon zo onsmakelijk uitzien als ze bijvoorbeeld minder in de woonkamer op de salontafel of halverwege de trap haar teennagels aan het knippen is. ‘Ja, ik ruim het zo op’ Aaaaah, dat kan me niets schelen, je hoort je teennagels gewoon boven het toilet te knippen! Bovendien, je vergeet vast wel een nagel op te ruimen en ik heb geen zin om straks mijn bakje Cruesli bij het ontbijt naast een teennagel van jou neer te zetten…. Zoals je waarschijnlijk wel begrijpt, is Joyce het hier helemaal niet mee eens.

ruzie maken♥ Kleding
Joyce en ik dragen ongeveer dezelfde maat kleding. Hierdoor kunnen we elkaars kleding aan. Dit doen we dan ook regelmatig. Het wil hierdoor helaas ook vaak voorkomen dat we op dezelfde dag hetzelfde aan willen. ‘Ik wilde dat al aandoen vandaag!’ We hebben sommige kleding ook dubbel, maar dan is hetzelfde aandoen voor mij ook niet echt een optie. Ik wil niet als zo’n uniseks stelletje de straat op…

♥ Wie rijdt
Jij rijdt! Nee, jij rijdt! Ja maar ik heb al heen en weer naar Leiden geregen gisteren! Ja, maar ik ben moe! …. Joyce en ik hebben beiden niet altijd zin om te rijden, zeker niet als we helemaal naar Groningen of een andere uithoek moeten rijden. We vinden het dan beiden veel gezelliger om kletsend en gezellig mobiel internettend op de bijrijdersstoel te zitten. Meestal komen we er wel uit hoor, dan spreken we namelijk af dat we halverwege stoppen en wisselen.

Zo, dat waren alweer 10 dingen waar wij weleens tegen elkaar over miepen. Tenslotte nog een aantal andere kleinere zaken: Wie de prullenbak zak eruit haalt, scheten laten, niet écht luisteren naar wat de ander vertelt, de temperatuur van de kachel en hoelang we ergens blijven. Gelukkig kennen Joyce en ik elkaar inmiddels erg goed en komen we meestal wel uit bovenstaande onbenullige zaken!

Liefs, Scarlet