Het is eindelijk zomer! Nog voordat de zon goed en wel aan de hemel staat heb je je bikini al aangedaan en lig je in de zon op zoek naar dat mooie bruine kleurtje in je gezicht. Het is nog niet zo enorm warm, dus je kan vast wel een paar uurtjes lekker zo blijven liggen. Eenmaal weer in huis kijk je in de spiegel en zie je dat je gezicht vreemd rood is. Huh, hoe kan dat nou? Tegen het begin van de avond lijk je op een kreeft…. De zomer brengt een heleboel fijne dingen met zich mee. We kunnen weer zonder jas naar buiten, genieten van ijsjes, op terrasjes zitten, aan het strand liggen en ga zo maar door. De zomer brengt ook een aantal wat subtiele problemen met zich mee. Problemen waar veel vrouwen zich in zullen herkennen, zo ook ik.
De komende dagen staat er weer wat extra zon op de planning van de weerman. Volgende week belooft het hier in Nederland zelfs tropisch te worden! Dit betekent veel buiten genieten, maar ook de nodige irritaties en problemen. In deze blog beschrijf ik 10 problemen van vrouwen in de zomer.

1. Scheren, scheren, scheren

In de zomermaanden haal je alle kleren weer tevoorschijn die je in de winterperiode in een grote bak bovenin de kast had verstopt. Kleren die net iets korter en luchtiger zijn, waardoor bepaalde lichaamsdelen na een lange donkere periode weer wat zonlicht zien. Tijd om alles weer netjes bij te houden dus, want een jurkje met een flinke bos haar op je benen is toch net iets minder charmant, zegt men. Joyce scheert sowieso om de dag, winter of zomer, maar ik vind het een vreselijke klus. Heb je je net gisteren van top tot teen geschoren, zitten er vandaag alweer halve bontvacht. Ik ben absoluut geen kampioen in scheren en het gebeurt me dan ook altijd dat ik ‘s middags ontdek dat ik bijvoorbeeld maar de helft van mijn benen heb geschoren of er ergens aan de zijkanten van mijn oksels nog een paar sprietjes te zien zijn. Wat een gedoe….

2. Aan stoelen en banken plakken

Ik probeer op te staan van de stoel waar ik het afgelopen uur op heb gezeten, maar merk dat er maar weinig beweging in komt. Mijn benen en de onderkant van mijn billen lijken versmolten te zijn met het leren zitvlak. Ja, dat dus. Leuk hoor, die shorts en rokjes, maar in de zomer plak je als een IKEA plakroller overal aan vast. Los komen is ook nog eens niet altijd heel eenvoudig en pijnloos. Een paar uurtjes later zittend op een plastic stoeltje van een terrasje zijn mijn benen weer een nieuwe kleffe relatie aangegaan. Ik probeer maar niet te denken aan alle mensen die hiervoor klef hebben lopen doen met deze stoel….

vrouwen irritaties zomer

3. In het gras zitten met een zomerjurkje

Zomerkleding is leuk. Het zit lekker luchtig, staat vaak mooi en je kan er veel kanten mee op. Het is heerlijk om eindelijk weer met korte mouwen rond te kunnen lopen en geen dikke vesten meer te moeten dragen omdat je anders bevriest. Toch heeft die kleding soms ook zijn nadelen. Eentje daarvan is dat je er niet altijd even charmant mee kunt zitten. Neem nou een leuk zomers rokje of jurkje. Hoe ga je daar nou netjes mee op het gras zitten. Je kan niet gewoon neerploffen en in kleermakerszit of met je knieën omhoog gaan zitten, want dan kijkt iedereen rechtstreeks richting die mooie roze Hema onderbroek. Je moet dus wat onnatuurlijk met je benen scheef over elkaar op het gras gaan zitten, wat ervoor zorgt dat je na een minuutje of 20 twee slapende & tintelende benen onder je hebt.

Een ander voorbeeld is de bikini. Super fijn dat we die met zijn allen weer aan kunnen trekken en een duik kunnen nemen in een toch nog best wel koud Hollands meertje. Eenmaal weer aan land wil je gaan zitten, maar hoe ga je nou charmant zitten met die bikini? Hoe slank je ook bent er ontstaat altijd een soort van gebergte ter hoogte van je buik…. en moet je nou de hele tijd met je benen over elkaar gaan zitten…?

vrouwen irritaties zomer

4. Smeltende make-up

Mijn huid is niet heel mooi egaal en de deur uitgaan zonder make-up doe ik ook nauwelijks. Maar hoe goed ik me ook opmaak, op de een of andere manier stoot mijn huid make-up zo snel af dat er door de dag heen zit er steeds minder op zit en aan het einde alleen nog wat zwarte vegen onder mijn ogen te zien zijn. In de zomer gebeurd dit door de warmte in het kwadraat. Ik ga van huis met een mooi opgemaakt gezicht en een uur later ziet mijn gezicht eruit als een smeltende kaars. Om het nog erger te maken probeer ik niet nadenkend wat zweet van mijn voorhoofd te vegen…..

5. schuren tussen je benen en…

Als je niet geboren bent met een thigh gap of regelmatig in de zomer met je blote benen op de fiets zit, kun je flink last krijgen van ‘schuren’ tussen je bovenbenen. Dit leidt dan uiteindelijk ook tot van die pijnlijke, rode plekken. Er zit niets anders op dan een lange broek aan te doen om deze pijnlijke plekken te voorkomen.

Iets anders wat zwaar vervelend is bij lekker warm weer is ongesteld zijn. Gebruik je tampons, dan heb je geluk, maar als je altijd maandverband gebruikt dan zit dat echt zo niet comfortabel, zo’n zweterige lap in je onderbroek. Bovendien is het probleem van puntje 3 hierboven dan nog eens extra aanwezig; hoe ga je met maandverband in je broek en een zomerjurkje aan charmant op het gras zitten…? Not.

vrouwen irritaties zomer

6. Zweet overal

Hoe warmer, hoe beter! Toch heeft een temperatuurtje van zo’n 30 graden ook een mindere kant. Zweten! Ik zweet me in de winter al een ongeluk, laat staan als de temperatuur omhoog schiet. O-VER-AL ZWEET. Je kunt het zo gek niet bedenken over er wandelt wel een druppeltje. Onder mijn oksels, tussen mijn borsten, drup drup drup, bij mijn billen, in mijn knieholten, drup drup, op mijn rug, op mijn neus, drup drup… en met een beetje pech draag ik mijn haar los en is de onderkant (bij de aanzet) van mijn haar ook helemaal bezweet. DRUP. Deodorant is echt een must in de zomer, tenminste als je niet wilt dat mensen je gaan ontwijken.

vrouwen irritaties zomer

7. Verbranden & vervellen

Zon! Eindelijk, daar ben je, ik heb je zo gemist. Ik laat je niet meer gaan! Ik plant mezelf in de tuin neer op een lekkere luie stoel en richt mijn gezicht tot de zon. De stralen verwarmen mijn blanke, ‘bepukkelde’ huidje en ik kan nauwelijks wachten tot het moment dat mijn huid weer mooi gebruind is en mijn pukkels uitgedroogd en verdwenen zijn. Heerlijk even een paar uurtjes genieten, want voor je het weet is het weer winter in Nederland. Na een tijdje voel ik mijn huid wat prikken. Ik loop naar binnen, kijk in de spiegel en zie dat mijn huid vreemd rood is. Huh, nu al? Ik heb maar heel even in de zon gezeten! Een paar uur later is mijn hoofd zo rood als een aardbei. De enige plek waar het niet verbrand is, is waar mijn bril zat. Leuk hoor, de zon… waarom kan ik nou nooit eens normaal bruin worden?

….en als ik dan eindelijk bruin word, ben ik super trots. Mijn kleding staat direct een stuk mooier en ik voel me ook mooier. Tot het moment waarop ik de eerste velletjes zie. OH NEE, niet vervellen! Niet nu al! Ja hoor, ik was nog geen week mooi bruin of mijn huid begin alweer te vervellen. Het is alsof ik de schil van een lychee pel.. onder een mooi donker huidje komt een glazig witte vrucht tevoorschijn. Well Hello, … daar ben ik weer!

vrouwen irritaties zomer

8. Melkfles alert

Yes! Eindelijk kan ik die zomerkleding aan die al zo lang op me lig te wachten in de kast. Dat mooie jurkje met vintage patroontje, ik dacht dat ik het nooit kon dragen. Ik gris het ding uit mijn kast en gooi hem over mijn hoofd. Even kijken in de spiegel hoe leuk me dit staat…. dafuq, mijn benen! Ik was even vergeten dat ik nooit in de zon zit en dat ik met mijn benen reclame maak voor Melkunie. Het lijken wel twee XXLong melkflessen. Ik dacht dat dit jurkje me leuk en zomers zou staan, maar ik zie eruit als een kaaskop met een jurk aan, als een melkfles met een jurk aan. Ik kan nu wel leuk met zelfbruiner gaan smeren, maar ik weet uit ervaring dat me dit een rare gouden gloed gaat opleveren met vreemde strepen en vlekken. Er zit niets anders op dan een goede deal sluiten met Melkunie en gesponsord de zomer door te wandelen.

9. Voeten

De hele winter lang heb ik ze verborgen weten te houden in lekkere dikke, warme sokken. Het maakte geen bal uit hoe ze eruit zagen, want op Joyce na zag niemand ze. Dan ineens is het zomer en is het de bedoeling dat je je veilige dichte schoenen inruilt voor een zonnig open muiltje. De teentjes moeten getoond worden! Ik duw mijn voeten met te hoge wreef in zo’n hippe sandaal met hak en zie direct dat dit niet is wat het zou moeten zijn. Mijn voeten vertonen flink wat eelt, de huid van mijn voeten is droog en op mijn nagels bevinden zich nog verfresten van vorig jaar zomer. Dit ziet er een stuk minder zomers uit dan ik had verwacht. Jeetje, hoe krijg ik die voeten nu weer in het gareel. Ik ga aan de slag met nagellak remover, flink veel voetcrème en een eeltvijl. Wat een vies klusje…

vrouwen irritaties zomer

10. Sunscreen

Zonnebrand opdoen om je huid te beschermen is ontzettend belangrijk, maar dat neemt niet weg dat ik het gevoel van die meestal vieze, plakkerige vloeistof op mijn huid echt vreselijk vind. Je bent al plakkerig genoeg van de warmte en die zonnebrandcrème doet daar nog een schepje bovenop. Ik voel me altijd een beetje vies met al dat geplak en ben aan het einde  van dag blij wanneer ik onder douche alles mag afwassen. Niet alleen maakt zonnebrandcrème je lekker plakkerig, het laat ook van die leuke vlekken achter op je kleding. Heb je net dat mooie witte strandjurkje aan, zit er ineens een enorme gele vlek in.