Scarlet en ik kijken graag televisie, al hebben we er sinds we gestart zijn met onze blog weinig tijd meer voor. Toch zijn er bepaalde programma’s die we gewoon echt niet willen missen: Onze favoriete televisie programma’s. Deze kijken we dan ook vaak online terug, omdat we ze op de normale tijden niet kunnen kijken. Middernacht met laptop in bed liggen kijken naar Uitzending Gemist is heel gewoon in ons huis. Sjors kijkt er ook al niet meer van op. Televisie haalt ons even uit de realiteit. Dat kan soms heel fijn zijn als je stress hebt of te veel in je hoofd zit. Gewoon even weg, meekijken naar de levens van anderen die het nog veel moeilijker hebben. Dat maakt tv programma’s met een shitload aan drama zo fijn om naar te kijken.

Het leek ons leuk om in deze blog onze favoriete televisie programma’s te delen. Ook zijn we heel benieuwd naar jouw favoriete televisie programma’s. Misschien kennen we sommige hele toffe programma’s nog wel niet. Bovendien horen we natuurlijk graag wat jij van onze favo programma’s vindt! Scarlet en ik kijken bijna altijd samen televisie en we hebben gelukkig (anders wordt het zo’n gevecht met de afstandsbediening) dezelfde smaak qua wat we leuk vinden op tv.

van de straat favoriete televisie programma'sBron: NCRV – vlnr Kas Stuyf, Jordy, Cheyenne, Marije, Nick

1. Van De Straat

Al meerdere seizoenen kijken wij naar de afleveringen van Van De Straat. Een heel mooi, integer programma waarin per seizoen een aantal jongeren met verschillende problemen mee worden genomen naar het buitenland. De problemen van de jongeren staan hun leven dermate in de weg, waardoor ze op vele gebieden vastgelopen zijn. Psycholoog Kas Stuyf helpt, samen met zijn team van professionals en ervaringsdeskundigen, om hun leven weer op de rails te krijgen.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=j0E_MYGKJC0″ width=”100%” height=”350″][/videos]

Therapie en heftige confrontaties worden eerlijk in beeld gebracht. De pijn en machteloosheid van ouders is voelbaar. De manier waarop Kas de jongeren aanmoedigt en toespreekt is bewonderenswaardig. Ik ken maar weinig psychologen die zo recht door zee zijn en zeggen waar het op staat. Het is voor de jongeren in dat opzicht jammer dat ze voor het programma maar twee weken mogen doorbrengen in het buitenland.

van etter tot engel

2. Van Etter tot Engel

Het tweede programma waar we graag naar kijken en wat we regelmatig terugkijken via Uitzending Gemist, is Van Etter Tot Engel. Opnieuw een programma waarin kinderen werken aan hun problemen en samen met hun ouders werken aan hun relatie. Ondanks dat we dit programma graag kijken vinden we het programma deels teleurstellen. Het is heel interessant om te kijken naar de communicatieproblemen tussen moeder en dochter, maar er wordt naar ons idee te weinig aandacht besteed aan dieperliggende problemen van beiden en de oorzaken die hieraan ten grondslag liggen.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=CjhfDFnWr-Y” width=”100%” height=”350″][/videos]

Aan het programma doen acht moeders en dochters mee. Iedere aflevering staat op zichzelf, wat inhoudt dat je per aflevering 1 moeder/dochter duo ziet van begin tot het eind. Allen moeten ze een bijna 15 uur durende reis afleggen naar Zuid-Afrika om daar, ver weg van huis en vastgeroeste gewoonten, te werken aan hun ernstig verstoorde relatie. Van Etter Tot Engel is iedere donderdag te zien op RTL 5.

say yes to the dress TLC

3. Say Yes To The Dress

Oké, dit voelt een tikkeltje schaamtevol, maar we zijn ook best wel fan van het programma Say Yes To The Dress. Het is zo heerlijk om al die bruidsjurken te zien en overal hardop met elkaar je mening te delen. ‘OMG die jurk is zoooo lelijk!’ ‘Jahoor, je gaat toch geen 20.000 Dollar aan een jurk uitgeven?’ ‘Wauw, die is echt prachtig!‘ Randy, de man die de hoofdrol speelt bij het vinden van de juiste jurk is ook enorm grappig om naar te kijken.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=ENTYeQNzQ-0″ width=”100%” height=”350″][/videos]

De hoge eisen van verschillende bruidjes en hun familie, de verschillende smaak van moeders en dochters, een mooi en emotioneel verhaal erachter, er is altijd wel iets bijzonders aan de toekomstige bruid die de prachtige zaak van Kleinfeld binnenloopt.

4. EHBO: Eerste Hulp Bij Opvoeden

Ondanks dat het ons tot dusver nog niet gelukt is om een kindje te krijgen, zijn Scarlet en ik dol op de opvoedadviezen van supernanny Jo Frost in het programma EHBO: Eerste Hulp Bij Opvoeden. Ze voorziet protesterende peuters en hun wanhopige ouders van nuttige tips en adviezen. Bovendien kijkt ze ook naar de oorzaken van problematisch gedrag van de kinderen. Oorzaken die veelal bij de ouders zelf liggen. Jo heeft een no-nonsense aanpak en dat is heerlijk om naar te kijken. Het is bijzonder om te zien hoe zij ervoor kan zorgen dat een redelijk vastgelopen gezin weer kan veranderen is een gezellig en liefdevol gezin.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=mwmeSFMvcnE” width=”100%” height=”350″][/videos]

Eerst keken we altijd naar de buitenlandse versie van dit programma. We waren blij verrast toen we een aantal maanden geleden hoorden dat Jo ook naar Nederland kwam om gezinnen te helpen.

ik vertrek
5. Bouwval Gezocht & Ik vertrek

Een stiekeme droom van Scarlet is het om ooit een huis in Frankrijk te kopen en dit samen mooi te maken en er bijvoorbeeld een bakkerswinkel te runnen. Zelf denk ik dat ze hier een romantischer beeld van heeft dan het in werkelijkheid is. In de programma’s Bouwval Gezocht  en Ik Vertrek zien we dat meer mensen een onrealistisch, romantisch beeld hebben van het verbouwen van een krot en bouwen van een droom. Er blijkt vaak veel meer bij te komen kijken, allerlei dingen zitten tegen, vergunningen worden niet afgegeven en ga zo maar door.

Onderstaand een parodie op het programma door Koefnoen.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=Da9Qa-LnAAA” width=”100%” height=”350″][/videos]

Het is mooi om te zien hoe mensen door blijven vechten voor hun droom, ondanks alle tegenslagen. Bij sommige projecten zijn we ook echt onder de indruk. Een compleet bouwval wordt binnen no-time omgetoverd tot een waar droomhuis. Geweldig. Fijne televisie.

Wat zijn jouw favoriete televisie programma’s?