Als kind heb je vaak veel ruzie met je broer of zus. Hij doet niet wat jij wil dat hij doet of misschien schaam je je wel voor hem. Ik had vroeger maar al te vaak ruzie met mijn broer. Ik wilde 24/7 met hem spelen en hij wilde 24/7 met rust gelaten worden en op zichzelf zijn. Eigenlijk waren we een beetje elkaars tegenpolen. Ik was extravert en speelde het liefst hele dagen in het bos of allerlei bordspelletjes waaronder Pim Pam Pet en Levensweg, hij was meer introvert en zat het liefst hele dagen achter zijn computer of met zijn neus in de (strip) boeken. Ik wilde graag een broer waarmee ik toffe dingen kon doen en baalde ervan dat dit niet met hem kon. Ik viel hem hierdoor tot vervelends toe lastig en hij zei tot vervelends toe, ‘Nee, laat me met rust’. Terwijl ik als kind liever een ander soort broer had gehad, ben ik nu meer dan blij met hem als broer.

In deze blog beschrijf ik 10 redenen waarom een broer (of zus natuurlijk) de beste broer van de wereld is. Ik vertel hierbij ook waarom dit voor mijn broer ook zo geldt. Ik ben natuurlijk benieuwd welke punten jij herkent van jouw eigen broer of zus. Ik schrijf in deze blog over ‘een broer’ maar bij veel redenen zou dit natuurlijk ook gewoon kunnen gaan om een zus.

1. Jouw vertrouwenspersoon
Jouw broer is degene die je zo ongeveer het meest van iedereen vertrouwt. Dit maakt dat je regelmatig weleens iets met hem deelt, wat nog maar weinig andere mensen weten. Jouw broer zal dit zeker weten niet doorvertellen of misbruiken. Dit is zeker iets wat ik herken als ik denk aan het contact dat ik heb met mijn broer. Ik kan hem altijd storen voor iets dat me dwarszit en flap er dus ook regelmatig allerlei meuk uit. Hij luistert en ik kan erop vertrouwen dat hij er verder niets mee doet. Een aantal jaar geleden was er bijvoorbeeld iets best naars gebeurd. Ik weet nog dat ik mijn huis uitliep en direct mijn broer belde. Hij oordeelde niet, luisterde enkel en troostte me. Zo lief. Heel bijzonder en fijn om een broer te hebben die tevens een hele goede vertrouwenspersoon is.

beste broer2. Het is een maatje
Jouw broer is niet alleen je broer, maar eigenlijk ook je (misschien wel beste) maatje. Je kunt serieus met hem praten, maar ook lol met hem trappen. Het is gewoon een hele goede vriend van je. Dit is zeker iets dat ik herken in het contact met mijn broer. Ookal zien we elkaar niet heel vaak in levende lijve, we hebben online super veel contact met elkaar. Dit contact is soms serieus, zakelijk of echt met heel veel humor.

3. De wijze uil
Jouw broer is de persoon die bijna altijd alles weet. Vroeger hielp hij je al met wiskunde en andere ingewikkelde vakken zoals scheikunde en natuurkunde. Op één of andere manier is hij gewoon nét wat slimmer dan jij en daar maak je graag gebruik van. Dit punt is echt op mijn broer zijn lijf geschreven. Ik bel hem daarom ook altijd voor de meest uiteenlopende zaken. Van ingewikkelde vliegreizen tot aan niet te vertrouwen websites en ingewikkelde zakelijke mails. Hij weet het bijna altijd wel. Ik voel me soms wel een tikkeltje dom naast hem, haha.

4. Hij/zij weet hoe je in elkaar zit
Omdat je broer jou natuurlijk al kent van jongs af aan, weet hij precies hoe je in elkaar zit. Hij kent je sterke en minder sterke punten. Hij weet wat je leuk vindt en waar je moeite mee hebt. Dit maak dat hij best goed weet hoe je in elkaar zit. Dit gaat ook zeker op voor mijn broer. Hij heeft flink wat met mij meegemaakt en was bij veel dingen wel nauw betrokken. Ook hebben we samen het nodige meegemaakt, waardoor we regelmatig aan 1 woord genoeg hebben.

5. Je kunt het contact ieder moment weer oppakken
Het maakt niet uit of je een aantal weken geen contact hebt met je broer, je kunt dit ieder moment weer oppakken en het contact zal dat exact hetzelfde aanvoelen en verlopen. Heel grappig is dat eigenlijk. Zoals ik al eerder schreef zie ik mijn broer niet heel veel in real life, maar hebben we wel bijna dagelijks online contact. Ik mis hem wel als hij een weekje of langer op vakantie is, maar als hij dan weer terug is, is het contact weer direct als vanouds. Ik vind het heel fijn dat ik geen verplichting voel om regelmatig met hem te moeten afspreken en dat ons contact toch altijd goed voelt.

6. Perfecte partners in crime
Je broer en jij zijn perfecte partners in crime. Jullie halen graag samen iets geks uit en kunnen elkaar hierbij absoluut in vertrouwen nemen. Jullie vinden het leuk om samen het avontuur aan te gaan. Jahoor, dat herken ik ook zeker wel. Misschien maak ik geen wereldreis samen met mijn broer, maar op het gebied van werk hebben we flink veel samengewerkt en ondernemen we ook graag nog dingen. Ik zou nog best meer met hem willen ‘partneren in crime’.

7. Geen schaamte
Omdat je broer jou al zo lang kent en jullie elkaar volledig vertrouwen is er ook weinig schaamte meer tussen jullie. Je durft hem hierdoor bijna alles te vertellen en houdt geen dingen achter omdat je je ervoor schaamt. Absoluut! Ik vertel de meest idiote dingen tegen mijn broer en als ik me ergens al voor zou schamen, dan check ik juist bij hem of het nodig is om me voor dit t.o.v. andere mensen – dus niet voor hem – te schamen. Er zijn denk ik maar weinig dingen waarvoor ik me bij hem schaam. Ik zou zo eigenlijk niets weten. Misschien krijgt hij weleens plaatsvervangende schaamte 😉 haha.

8. Altijd in jouw team
Wat er ook gebeurt, jouw broer zal altijd in jouw team zitten. Hij is nu eenmaal voor jou. Misschien is hij het niet altijd met je eens, hij zal toch altijd jouw kant kiezen. Dit is zeker iets dat ik herken. Ik weet gewoon dat mijn broer altijd voor mijn team zal gaan. Tegelijkertijd zal hij wel gewoon zijn eerlijke mening geven. He got my back 🙂

beste broer9. Hij maakt je aan het lachen
Jouw broer kan je regelmatig aan het lachen maken. Of dit nu met humor is die jou ligt of niet, hij zorgt sowieso voor een lach op jouw gezicht. Als je verdrietig of chagrijnig bent of gewoon omdat hij daar zin in heeft. Mijn broer en ik hebben denk ik wel een beetje dezelfde humor. Lekker lomp, met een serieus randje. Ik heb iedere dag eigenlijk wel lol met hem online. Hij maakt me dus zeker regelmatig, zeg maar gerust vaak, aan het lachen.

10. De technische helpdesk
Niet alleen op het gebied van wijsheid en algemene ontwikkeling, maar ook op het gebied van handigheid en techniek, staat jouw broer altijd voor je klaar. Op het moment dat je halve computer in puin ligt, je televisie niet meer aan wil en je lampen niet meer branden, lost hij het op. Nou, die lampen gaat hij denk ik niet maken, want dat moet ik gewoon zelf doen (helemaal mee eens!), maar die computervragen, die krijgt hij in overvloed. Mijn broer is absoluut mijn ICT helpdesk. Hij scoort fijne programma’s voor me, lost virussen op en breekt in op mijn computer om hem vanuit zijn huis op een afstand te genezen van de gekke computergriep. Superfijn!

Herken je jouw broer of zus in bijna alle van bovenstaande punten, dan is die absoluut de beste van de wereld. Maar helaas, zoals met alles, kan er maar één de beste zijn en tja, dat is nu eenmaal mijn broer al ♥

Hoe is jouw relatie met je broer of zus?

 Liefs, Scarlet