Hey Popi Jopi, alles kids achter de rits? Deze nieuwe blog wordt echt de bom, lullo. Mazzel! Hippe woorden. Vroeger waren deze woorden hip. Nu kan ik me dat nauwelijks meer voorstellen. Zei je echt tegen iemand ‘Alles kids achter de rits?” Dat is toch niet oké? Tegenwoordig zijn er weer allerlei andere woorden en uitdrukkingen hip. Toch vraag ik me bij sommige van deze ook af wie ze in hemelsnaam verzonnen heeft en waarom we ze massaal gebruiken. Over een jaartje of vijf kijken we waarschijnlijk vol verbazing terug op al deze zogenaamde hippe woorden.

Voor deze blog ben ik op zoek gegaan naar de meest hippe én irritant hippe worden van dit moment. Woorden die online en offline veel gebruikt worden. Sommige woorden gebruik ikzelf ook weleens, andere woorden kan ik echt niet over mijn lippen krijgen, waaronder het woordje bae. Hieronder vind je een lijst van de meest hippe woorden van dit moment. Ik ben benieuwd welke woorden ik nog vergeten ben, laat deze dan zeker even achter in de reacties.

irritant hippe woorden1. Yolo
Dit woord is al wat ouder, maar het wordt nog steeds veel gebruikt. YOLO is de afkorting van You Only Live Once en wordt te pas en te onpas gebruikt om aan te geven dat je sommige dingen gewoon moet doen omdat je maar één keer leeft. De afkorting wordt door sommige mensen helaas zo vaak gebruikt dat hij irritant wordt. De term is afkomstig van het nummer The Motto van de Amerikaanse rapper Drake.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=BYDKK95cpfM” width=”100%” height=”350″][/videos]

2. Swag
Het woord swag is eigenlijk de afkorting van swagger. In eerste instantie werd hier een stoer loopje mee bedoeld. Inmiddels wordt de term veel breder gebruikt en is hij gericht op het gehele uiterlijk van iemand. Iemand heeft een hippe outfit, mooi haar en een goeie move.

3. BAE
Het woord bae is nog niet zo lang in gebruik, maar wordt al veel gebruikt waaronder op social media. BAE is een ander woord voor babe. Je gebruikt het dus als je tegen iemand eigenlijk schatje zou willen zeggen. In Denemarken betekent BAE trouwens poep. Er wordt ook wel beweerd dat BAE een afkorting is van Before Anyone Else.

4. Selfie
Dit woord kennen we al wat langer. Ik vind het persoonlijk een heel suf woord. Het maken van selfies, digitale foto’s voor social media van jezelf, door jezelf gemaakt, is enorm populair en zo ook het woord selfie. In 2013 werd het woord selfie verkozen tot het woord van het jaar. Ik krijg altijd een beetje plaatsvervangende schaamte als wat oudere mensen 40+ praten over het maken van een selfie, al vind ik het wel weer schattig als een opa en oma samen een selfie maken.

5. Whoop whoop
Vroeger zeiden mensen weleens Chop Chop, om aan te geven dat je haast moest maken. Nu is de uitdrukking Whoop Whoop flink populair. Deze wordt als het ware gebruikt om ‘Woehoeeee’ te zeggen. Het is dus vooral een uitdrukking van blijdschap. Whoop whoop werd ook al gezongen in het nummer DiceCream van The PartySquad. Daarnaast is het een bekende uitdrukking in het nummer Warp 1.9 van The Bloody Beetroots.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=DbP8tMuQ7sU” width=”100%” height=”350″][/videos]

6. Meid
Dit vind ik dus echt irritant. Ik word soms door meisjes van 13 ‘meid’ genoemd en dan klapperen mijn oren wel een beetje. Waarom noemen bijna vreemden elkaar meid? Ik vind dat persoonlijk wel een heel amicale benaming en meer iets voor een moeder die ‘meid’ zegt tegen haar dochter. Meid zeggen tegen iemand die wat jaartjes ouder dan je is, vind ikzelf een beetje vreemd, toch wordt het vandaag de dag vaak gezegd.

7. Thug life
De uitdrukking Thug Life zie ik de laatste tijd ook steeds vaker voorbij komen. Thug life is de afkorting voor (lees en huiver!) The Hate U Give Little Infants Fucks Everyone. De afkorting is populair door 2pac. Thug Life was een Amerikaanse hiphopgroep onder leiding van Tupac Shakur. Thug life betekent letterlijk gangster leven. Het woord wordt vaak verward met een crimineel. Thug life is het tegenovergestelde van alles hebben om succesvol te zijn; het is bijna niets hebben om succesvol te zijn en toch succesvol zijn in het leven. Het overwinnen van obstakels in je leven en je doelen bereiken. Video’s met Thug Life erin zijn erg populair.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=8Nkx4dcR9TQ#t=62″ width=”100%” height=”350″][/videos]

8. Geen haat #geenhaat
De uitdrukking geen haat wordt op dit moment heel vaak gebruikt op social media. Wil je ergens kritiek op geven, dan zet je er geen haat bij om aan te geven dat je het niet slecht bedoelt. Sommige mensen begrijpen dit echter niet helemaal en komen met een reactie als “Sorry dat ik het zeg, maar je haar zit echt lelijk en je kunt echt niet zingen! #geenhaat” Je vraagt je dan namelijk af waarom iemand dat per se moet reageren als er geen slechte bedoeling in het spel is. ‘Geen haat of No Hate’ zeggen lijkt een soort vrijbrief voor sommige mensen om alles te kunnen zeggen wat ze willen. Het komt een beetje overeen met waar ook regelmatig een zin mee wordt begonnen “niet lullig bedoeld hoor, maar….”. ja, zeg dan gewoon niks.

 9. Babe
Ik zie het steeds vaker voorbijkomen onder foto’s op Instagram de ‘Thanx Babe’. Misschien ligt het aan mij, maar ik begrijp het niet. Meiden die elkaar nauwelijks kennen noemen elkaar babe. Als iemand dat onder een foto van mij reageert, heb ik toch echt direct de zin ‘Ik ben je babe niet’ in mijn hoofd. Het is zo’n overdreven amicaal woord voor mensen die in real life helemaal niet close met elkaar zijn. Het komt daarom op mij niet zo echt over.

babe10. Epic of Episch
Naast het woord FAIL is dit wel een van de meest gebruikte hippe woorden van de afgelopen tijd. De ultimate hipheid krijg je dus door epic en fail te combineren: De epic fail. Alles is vandaag de dag epic: Het was een epic feestje, deze film was episch etc. Vroeger gebruikten we hiervoor nog het woord ‘vet’, nu is alles epic of episch. Het woord epic is populair geworden dankzij het spel ‘World of Warcraft’ waar epic het hoogste niveau wordt genoemd.

♥ Tot slot nog een aantal hippe woorden of bijzondere woorden van dit moment om deze blog mee af te sluiten: Just Sayin’, Kapot moeilijk, Iets is baas, Ja toch?, Foodporn, Shinen, awkward, awesome, Je weet zelluf, Sick, OOTD, Lifehack, Perf, Sgatje, Dushi, Fail, Girlcrush, ….je was weer geweldig!, Beter….(zin), (begin zin)…. is een feit, mindfuck en tenslotte that’s how we roll.