Gênante trends van vroeger: We hebben allemaal wel eens een trend gevolgd of iets gedaan in ons verleden waar we ons nu achteraf stiekem toch een beetje voor schamen. Sommige trends zie je nog wel eens terug komen, maar voor een aantal is het maar beter dat ze ver in het verleden blijven. Foto’s terugkijken van vroeger is dan af en toe ook hilarisch. Oude foto’s die je terug vindt van jaren geleden en waarbij je denkt: “Oh my! Waarom deed ik dat?!”

Niet alleen zijn er bepaalde trends waaraan ik, en misschien ook jij, liever niet meer herinnerd wil worden, er zijn ook nog wel een aantal andere dingen waaraan ook ik me stiekem wel eens schuldig heb gemaakt.

trends van vroeger

Bijzondere kleding

♥ Ketting aan je broek: Wie kent deze trend nog? De skate look is natuurlijk een hele poos trending geweest, maar er was één opvallend item wat ik me nog goed kan herinneren. De hele baggy skatebroek met uber lange ketting. De lange ijzeren ketting hing langs je been en zat vastgeklemd aan je broeklus, met aan het eind van de ketting je portemonnee. Deze portemonnee deed je dan vervolgens in je kontzak. Doen mensen dit nog?

♥ Baggy skatebroek: De ketting waar ik het hierboven over had zat meestal vast aan een hele grote oversized skatebroek. En ja, I plead guilty! Ik vond ze vroeger echt heel erg cool en had een hele verzameling van dit soort grote broeken van het merk, hoe toepasselijk, Overzeas. Ik had ze ook nog eens in allemaal verschillende kleuren. Mijn voeten waren meestal niet meer te vinden en als je de foto’s zou zien, dan denk je: “Broek, waar ga je met dat meisje naartoe?”

♥ Boxershort of string boven je broek: Bij de “hippe gangster jongens” zie je dit nog steeds wel. De spijkerbroek zo ver onder hun kont hangen, dat ze hem eigenlijk gewoon beter niet aan hadden kunnen doen. Daarboven wordt er dan een boxershort gedragen met een grote rand met “Bjorn Borg” erop. Er was echter een periode dat ook vrouwen dit deden, met opzet! Je onderbroek boven je gewone broek uit laten komen. Nu is dit met een normale onderbroek/boxer niet heel erg, maar met een string wordt het net iets anders…… niet heel charmant. Ik heb dit gelukkig nooit zelf met opzet gedaan, maar draag zelf vaak wel strings in combinatie met een low rise spijkerbroek. Ik moet dan met het bukken ook altijd even opletten of er niet stiekem iets boven mijn broek gluurt 🙂

♥ Spijkerbroek met tekening: Over spijkerbroeken gesproken. Is er iemand die de Energy spijkerbroek nog kent? Of heette het nou Chipie? Het waren in ieder geval spijkerbroeken met van die grote tekening platen en teksten op de kontzakken. Het was destijds helemaal hip en als je er een had, dan hoorde je er zeker bij. Mijn moeder werd af en toe helemaal gek van mijn gezeur met al die stomme trends, want ik wilde natuurlijk niet buiten de groep vallen. De spijkerbroeken waren nog rete duur ook nog.

♥ Gekleurde Carlo Colucci kabeltruien: Hele fel gekleurde kabeltruien. Ik had er hier maar liefst twee van in mijn kast hangen. Ik heb ze nog even gegoogeld tijdens het schrijven van dit stukje, en oh my…… wat vreselijk! Dat ik die dingen heb gedragen.

♥ Wielrennersbroekje: Je had ze in verschillende soorten stofjes, van mat tot glimmend. En nee, deze broekjes droeg je niet alleen tijdens het gymmen, het was een fashion statement. Over deze wielrennersbroekjes droeg je een korte short van spijkerstof. Het wielrennersbroekje kwam hier dan een stukje onderuit.

♥ Gabber invasie: Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ook ik had een Australian en cavello trainingspak met nike air maxjes eronder. Als ik nog wel eens terug denk aan die periode…

trends van vroegerBijzondere haar trends

♥ Banen in je haar: Het is een hele poos een trend geweest om een soort van zebrapad in je haar te laten kleuren. Je haar in 2 of 3 verschillende kleuren verven zonder het geleidelijk in elkaar over te laten lopen. Nee, gewoon BAM BAM BAM, drie kleuren naast elkaar. Pluk blond, pluk bruin, pluk zwart…. en dat dan afwisselend.

♥ Grote kuif: Nog zo’n geweldige trend was de kuif die extreem getoupeerd was. Je droeg hem dan in een zo hoog mogelijke boog naar links of rechts, volgespoten met een halve bus haarlak.

♥ Gabber: En toen waren er de kaalgeschoren, in trainingspakken lopende gabbers. Zelfs de vrouwen schoren de zijkanten van hun haar weg. Het haar strak naar achteren in een staartje en dan de zijkanten weggeschoren. Dit heb ik mijn haar gelukkig niet aangedaan, wel had ik mijn haar strak in een staartje.

♥ Accessoires: Je had tot slot ook nog een aantal bijzondere accessoires voor in je haar. Je hoofd vol met gekleurde mini haarklemmetjes of een haarband in je haar doen om die dan vervolgens naar voren te schuiven zodat je een soort van heuvel bovenop je hoofd krijgt.

Accessoires

♥ Speentje om je nek: Oké, dit was best een bizarre trend. Waarom zou je in vredesnaam, wanneer je al lang geen baby meer bent, met een speen om je nek gaan lopen? Toch was dit blijkbaar erg hip. Meerdere kleine speentjes aan een ketting of één hele grote.

♥ Fake producten: Er komt volgens mij niemand meer terug uit Turkije zonder een “echt lijkende” Gucci, Prada of Louis Vuitton tas of zonnebril. Tijdens het wandelen op de zaterdagse markt zag ik de afgelopen zomers bijna geen vrouw meer zonder het bekende logo tasje van Louis Vuitton. Ook zag je meer dan ooit te voren, jeugd lopen in polo shirts van o.a. Ralph Lauren en Tommy Hilfiger. De echte kenners zullen vast direct zien dat het niet om een echt exemplaar gaat, maar voor de meeste leken onder ons zien sommige producten er toch best echt uit. Zo echt, dat sommigen ook gewoon zullen zeggen dat ze echt zijn in plaatst van toe te geven dat ze het in werkelijkheid voor 10 euro op de markt hebben gekocht. Scarlet en ik hebben jaren geleden tijdens onze vakantie in Tunesië vier namaak Rayban zonnebrillen gekocht. Om te kijken of mensen het verschil zagen zei ik weleens dat hij echt was wanneer er naar werd gevraagd.

trends van vroeger

Online

♥ Gluur of nep profiel aanmaken: Je bent nieuwsgierig hoe het nou gaat met die ene oude bekende of ex, maar hebt geen zin om dat met je eigen profiel op Facebook te doen. Je wilt immers niet de indruk wekken dat je nog steeds aan die persoon denkt en hij of zij dit kan zien. Wat doe je dan? Ja! je maakt gewoon een totaal ander profiel aan en niemand zal ooit weten dat jij dit bent. Ik heb dit ooit wel eens gedaan om gewoon anoniem bij iemand te kijken. Nu, heel wat jaren later vind ik het vreselijk, mensen die zich anders voor doen. Ik ben zelf een keer belazerd door iemand met een nep profiel en je voelt je, wanneer je erachter komt dat die persoon niet is wie je denkt dat zij is, echt in de zeik genomen. Vroegah, was er overigens nog hyves! Inmiddels is dit omgetoverd tot een soort gaming pagina.

♥ Emo teksten in je status zetten: Het liefst de aller treurigste en meest depressieve zin uit een liedje, zodat iedereen weet hoe slecht het met je gaat. Confession….toen ik een jaar of 16 was heb ik dit ook wel eens gedaan in mijn depressieve periode. Je voelt je kut en iedereen mag dat weten! Toen ik ouder en wijzer werd begreep ik dat dit niet helemaal de juiste manier is om aan mensen te laten zien dat je niet zo lekker in je vel zit.

♥ Foute hotmail adressen: Ze zijn er nog steeds, maar worden volgens mij al een stuk minder gebruikt dan een aantal jaren geleden. Hele foute hotmail adressen zoals: Luv_u_4_eva@hotmail.com of s3xy_chica1990@hotmail.com… en nog vele vele anderen. Het leukste, of misschien wel foutste, is dat de mensen met deze mail adressen ze ook nog eens gebruiken bij hun sollicitatie. Hoe kan dat nou??!

Dit waren een aantal oude, soms schaamtevolle, trends door de jaren heen. Ik ben erg benieuwd welke jij herkent en aan welke jij je hebt schuldig hebt gemaakt natuurlijk.

liefs joyce