We Whats-appen er allemaal dagelijks flink op los en vergezellen onze teksten met een shitload aan emoji’s. Logisch, want die dingetjes zijn nu eenmaal gewoon ontzettend leuk. Zo leuk, dat Joyce zelfs een T-shirt heeft vol met emoji’s. Wij gebruiken regelmatig de emoji waar twee vrouwtjes naast elkaar staan. Hopelijk kunnen we over een tijdje een familie emoji gebruiken, althans, als die er zou zijn… Er bestaan namelijk geen same sex familie emoji’s. Vandaag maakte Apple bekend dat hier binnenkort verandering in komt!

Niet alleen komen er meer emoji’s van same sex couples en families, maar ook komen er meer emoji’s van mannetjes en vrouwtjes met een getinte huid. Eind vorig jaar was er door the Unicode Consortium voorgesteld om meer diversiteit aan te brengen in het standaardpakket. Tot dusver was deze diversiteit zeer beperkt. De update zal maar liefst 300 nieuwe symbolen bevatten.

same-sex emoji's

Naast meer same sex couple emoji’s zullen er ook families worden toegevoegd met twee vaders en twee moeders. De update wordt op dit moment nog getest, maar zal binnenkort te installeren zijn! Superleuk, we zijn benieuwd!