In deze blog vertel ik je meer over mijn favoriete lipsticks. Ik verzorg mijn lippen met Carmex en gebruik lipsticks van Hema, Rituals, Catrice en Rimmel. Vroeger gebruikte ik eigenlijk nooit lippenstift. Heel langzaam ben ik dit de afgelopen jaren zo nu en dan gaan gebruiken. In het begin koos ik vooral voor de meer naturel tinten, die ervoor zorgden dat mijn lippen net wat meer opvielen, maar niet zo dat je duidelijk zag dat ik lippenstift op had. Nu gebruik ik af en toe ook mooie felle rood tinten. Ik moet hier nog wel wat aan wennen, maar voel me er ook wel extra vrouwelijk door.favoriete lipsticks

Op bovenstaande afbeelding zie je de lipsticks die ik regelmatig gebruik. Scarlet gebruikt deze lipsticks trouwens ook. We delen ze, lekker makkelijk! Maar voordat ik lippenstift op doe, verzorg ik mijn lippen met een tube van Carmex. Dit gebruik ik ook als ik geen lippenstift draag. Naast Carmex gebruik ik ook Labello en babylips.

Nog even een waarschuwing voordat je mijn verhaal over de verschillende lipsticks begint te lezen: Ik ben geen ervaren beautyblogger en kan dus ook niet op deze manier over make-up schrijven. Ik kan enkel mijn simpele ervaring en mening delen zonder te praten over pigment en andere professionele make-up zaken. Ik hoop dat je dat ook leuk vindt! ♥

carmex

Lipbalm – Catrice

Maar goed, over naar mijn favoriete lipsticks. Ik zal eerst vertellen over de lipstick die ik het meest makkelijk vind om aan te brengen. Dit is een lipbalm van Catrice. Ik heb hem al zoveel gebruikt dat de tekst volledig van het product af is. De kleur is bijna gelijk aan de kleur van mijn lippen, maar dan nét iets donkerder.

essence catrice lippenstiftHet voordeel van Catrice is dat het lekker goedkoop is én niet getest op dieren en dat vind ik eigenlijk heel belangrijk. Ik dacht tot voor kort dat alle merken in de EU niet meer op dieren getest zijn. Helaas bleek dit niet het geval en testen veel van deze merken buiten de EU alsnog op dieren. Ik heb nu een lijst voor mezelf gemaakt van merken die niet op dieren testen en daar wil ik voortaan enkel producten van gaan kopen.

essence catrice lippenstiftTerug naar mijn lipbalm van Catrice. Het is eenvoudig aan te brengen, het gaat enorm lang mee, het plakt niet op mijn lippen en blijft lang zitten. Eigenlijk vind ik dit dus de perfecte ‘lipstick’ voor mijzelf. Het enige wat ik ietsje minder vind, is dat hij weinig glans geeft, iets wat ik soms wel mooi vind. Een beetje pearly shine mag hij wel hebben. Op mijn werk vind ik dat echter weer een beetje too much en daarom gebruik ik doordeweeks bijna altijd deze lipbalm. Absoluut een aanrader dus. Hij is er in een stuk of 5 verschillende kleurtjes, mocht dit niet jouw ideale kleur zijn. Ik mis zelf alleen een mooie diepe rood kleur, die zou ik graag nog wel in zo’n balm willen hebben.

essence catrice lippenstift

Moisturising lipstick in de kleur 02 – HEMA

De lipstick die ik hierna erg prettig vind om te gebruiken is er eentje van Hema. Het is een lipstick die beweert ook de lippen een beetje te hydrateren en dat vind ik wel prettig omdat ik snel last heb van droge lippen. De kleur is opnieuw heel natuurlijk.

lippenstift lipstick hemaDe kleur van de lipstick is net wat minder roze dan die van de lipbalm van Catrice en ligt ook heel dichtbij de kleur van mijn eigen lippen. Doordat de kleur zo natuurlijk is, is deze lipstick ook eenvoudig aan te brengen. Het valt niet zo op als je er hier en daar een millimetertje naast zit. Dat vind ik wel handig, zeker als ik ‘s morgens haast heb om naar mijn werk te gaan. De lipstick geeft net iets meer shine dan de lipbalm van Catrice. Ook deze producten van HEMA zijn volgens mij dierproefvrij. De lipstick blijft lang zitten en geeft mijn lippen net wat meer nadruk. Hij kost ongeveer 3 euro en is er in veel andere tinten.

lippenstift lipstick hema

Satin Long Lasting Lipstick in de kleur 7109 – Rituals

Ik kom graag bij Rituals en vind hun make-up collectie ook erg mooi. De prijzen liggen helaas flink wat hoger dan Catrice en Hema. Ook Rituals verkoopt dierproefvrije make-up en dat vind ik fijn. De kleur van deze lipstick is weer wat meer roze en heeft van alle lipsticks de meeste ‘pearly shine’

lippenstift lipstick ritualsOpnieuw is dit een hele natuurlijke kleur, maar door het hoge glansgehalte valt hij een stuk meer op. Ik vind deze kleur op mijn lippen ook net iets donkerder dan de rest, waardoor hij ook meer opvalt. Dit is wel echt een drogere lipstick dan die van HEMA. Je merkt duidelijk dat die van Hema hydraterend is en deze niet. Deze draagt daarom wel iets minder fijn, al blijft hij ook best lang zitten. Deze lipstick kostte ongeveer 15 euro, maar omdat hij al wat ouder is, weet ik niet of ze dit type nog verkopen. De gemiddelde prijs van lipsticks bij Rituals is in ieder geval 15 euro.

lippenstift lipstick rituals

Lasting Finish Lipstick in de kleur 170 Alarm – Rimmel London

Met het kopen van deze lipstick heb ik dus de fout gemaakt te denken dat deze producten dierproefvrij zijn. Achteraf gezien blijkt dit helaas niet het geval. Daar baal ik wel van. Ik heb Scarlet deze lipstick gegeven voor kerst en gebruik hem zelf ook. Ik vind het een hele mooie matte kleur rood. Scarlet wilde een rood die niet richting roze ging, wat je wel vaak ziet bij lipsticks. Dit is daar echt een goed voorbeeld van.

lippenstift lipstick rimmelHet is een hele zachte lipstick die fijn zit. Doordat de kleur wel heel uitgesproken is en afwijkt van mijn eigen lipkleur, moet ik erg mijn best doen om hem mooi aan te brengen. Ik ga binnenkort nog een goed potlood kopen om eerst de randen van mijn lippen mee te doen en hierna met de lipstick de rest van mijn lippen in te kleuren. Dat was een in ieder geval een fijne tip van een van onze bezoekers, thanx! Nadeel aan zo’n opvallende kleur vind ik dat je snel ziet dat de lipstick er een beetje af gaat. Ook al is hij zogenaamd ‘longlasting’, zo long last hij helaas niet. Na een uurtje of twee moet ik alweer bij stiften, iets wat ik snel vergeet of waar ik niet altijd zin in heb. De prijs van deze lipstick was 12 euro.

lippenstift lipstick rimmel

Moisture Renew Lipstick, 510 Mayfair Red Lady – Rimmel London

Opnieuw een mooie rode lipstick. Deze is nog nét wat roder dan de vorige variant. Ik vind deze mij ook nog ietsje mooier staan. De kleur rood is wat dieper. Prettig aan deze lipstick vind ik het hydraterende gevoel. De lipstick is hierdoor extra zacht en prettig om aan te brengen, al moet ik ook hierbij erg mijn best doen om ‘binnen de lijntjes te kleuren’.

lippenstift lipstick rimmelDeze lipstick lijkt nét iets langer te blijven zitten dan de vorige, ook omdat hij wat minder snel ‘uitdroogt’ op mijn lippen. Ik vind het een hele fijne en mooie lipstick. De prijs hiervan was 11 euro.

lippenstift lipstick rimmel

Op onderstaande foto heb ik alle 5 de lipsticks nog even op een rijtje gezet: Hema, Rituals, Catrice, Rimmel London. Ik vond het leuk om onze lipsticks met je te delen en hoop dat je ook iets aan mijn blog gehad hebt. Ik ben benieuwd welke lipsticks (of lipbalms) jij gebruikt en of je nog fijne aanraders voor me hebt.

lippenstift lipstick rimmelLeuk dat je mijn blog hebt gelezen, thanx!

liefs joyce