AdvertisementGevangen. Weggegeven door je ouders. Verlaten. Je bent nog maar een kind. Geen poppen in de buurt, geen vriendinnetjes om mee te spelen, enkel mannen en geld. Dat geld bereikt je nooit, de mannen bereiken je wel. Ze reiken naar je, zonder dat je dit wilt. Ze raken je aan en nemen het meest persoonlijke van je af: jouw onschuld. Vanaf dat moment ben je volwassen. Vanaf dat moment ervaar je wantrouwen, angst, pijn en woede. Niemand bij wie je dit kunt uiten, dus verstop je het, op dezelfde manier waarop jij wordt verstopt. In een kleine ruimte, achter slot en grendel. Je leeft, maar bent allang dood vanbinnen. Dit is geen leven, dit is overleven en wachten tot je bevrijd wordt, als je ooit bevrijd wordt…

Kort geleden heb je via ons Instagram profiel kunnen zien dat we een fotoshoot hadden voor het project Free a Girl. In deze blog vind je het resultaat van de fotoshoot. L’Oréal Paris steunt dit project. Tijdens de fotoshoot kregen we allen een roze tint lippenstift op uit de nieuwe Collection Exclusive range. Deze maand zal L’Oréal Paris per verkochte lippenstift uit deze collectie 1 euro doneren aan Free a Girl.

Free a Girl investeert in het bevrijden van jonge meisjes uit de prostitutie. Meisjes die door hun klanten en uitbuiters dagelijks meerdere keren worden verkracht en emotioneel en lichamelijk worden mishandeld. Ze worden onder nare omstandigheden gevangen gehouden in bordelen. Wanneer de meisjes zijn bevrijd zorgt Free a Girl voor opvang, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen, traumaverwerking en re-integratie. Ook werkt Free a Girl samen met politie en justitie om mensenhandelaren, pooiers en bordeelhouders op te pakken en veroordeeld te krijgen. Om dit te bereiken, biedt Free a Girl financiële ondersteuning aan lokale organisaties in de landen waar de problematiek het grootst en de vorm het meest schrijnend is. Free a Girl werkt samen met veertien partnerorganisaties in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Brazilië en Nederland. Met de opbrengst van de  L’Oréal Paris campagne kan Free a Girl nog meer meisjes uit bordelen bevrijden, opvangen en laten uitkijken naar een toekomst in vrijheid.

L'Oreal free a girlTenslotte roepen L’Oréal Paris en Free a Girl alle vrouwen op om samen aandacht te vragen voor kinderprostitutie met de #omdatzijhetwaardis campagne. Hoe kan jij meehelpen? Zondag 11 oktober is het Wereldmeisjesdag, een dag waarop internationaal aandacht wordt gevraagd voor de rechten van meisjes. Jij kunt die dag een krachtig signaal afgeven tegen gedwongen kinderprostitutie door een selfie te posten met (roze) lipstick op met de hashtags #OMDATZIJHETWAARDIS én #FREEAGIRL. Tenslotte kun je ook rechtstreeks doneren aan de Stichting Free a Girl via freeagirl.nl.

Ook wij dragen een warm hart toe aan dit project door hieraan op verschillende manieren aandacht te besteden op onze blog en social media kanalen. Post jij, samen met ons, op 11 oktober a.s. een selfie met roze lipstick?

liefs