Zoenen is fijn en vies: Toen ik voor het eerst zoende was dat met een jongen van zo’n 16 jaar oud. Ik was toen zelf 15 jaar en vond het helemaal niet fijn om met hem te zoenen. Ik deed het omdat ik het idee had dat het hoorde. Hij duwde direct zijn tong in mijn mond en ik vond dat hartstikke vies! Een tijd erna zoende ik met een jongen die een stoppelbaardje had. Ook dit was geen succes. De huid rondom mijn lippen raakte zelfs zo geïrriteerd van zijn baardje, dat ik er allemaal uitslag van kreeg. Zoenen met Joyce was daarentegen wel heel fijn. Het voelde goed, ik deed het omdat ik het prettig vond en ik kreeg er zelfs geen uitslag van… Mocht je dus nu nog geen fijne zoen ervaring hebben, houd hoop, dat komt wel goed ♥

Zoenen is niet alleen fijn, het is ook best vies; Er bestaan allerlei fijne en vieze feitjes over zoenen. Ik heb de 10 meest leuke feitjes voor je verzameld.

1. Zoenen is goed voor je

Wist je dat zoenen best gezond voor je is? Het kan namelijk zorgen voor een betere huid en bloedcirculatie en helpt tegen hoofdpijn. Dat klinkt lekker positief hè! Ik mag dus flink veel vaker met Joyce zoenen, want ik heb erg last van een slechte huid. En de volgende keer als Joyce klaagt over hoofdpijn, zal ik haar nog even herinneren aan dit leuke feitje.

2.  Zoenen heeft hetzelfde effect als drugs

De endorfines die vrijkomen als je met iemand die je leuk vindt zoent, zijn zo ongeveer 200 keer zo krachtig als het effect van morfine. Hierdoor kan je dus zo’n heerlijk vrij en gewichtloos gevoel krijgen na een goede zoen. Hartstikke handig natuurlijk, want zoenen is gratis en niet slecht voor je zoals drugs dat wel zijn.

3. Zoenen is voor sommige mensen doodeng

Wist je dat er er een term bestaat voor mensen die angst hebben voor zoenen? Ik wist niet eens dat het een verschijnsel was, moet ik eerlijk toegeven. Deze zoenfobie wordt ook wel philemaphobia genoemd. Je kunt deze angst in verschillende gradaties hebben. Sommige mensen zijn een klein beetje bang voor zoenen, anderen zijn doodsbang en doen het nagenoeg nooit, uit angst voor alle bacteriën. Natuurlijk vond ik het vroeger wel heel eng en spannend om te zoenen. Ik had geen idee hoe ik dat moest doen en hoe het hoorde. En wanneer steek je die tong erin en wat doe je ermee? Maar ik ken eigenlijk niemand die echt last heeft van deze serieuze fobie. Ken jij iemand die hier last van heeft?

zoenen lesbi vrouwen lesbisch

4. Zoenen is een broedplek voor bacteriën

Wist je dat je met 1 kus bijna 300 bacteriën kunt overbrengen naar de persoon met zie je zoent? Als je nou een flink tijdje zoent met iemand kan dit zelfs een cadeautje van zo’n 10 miljoen bacteriën opleveren. Haha, misschien denk je hierdoor wel even extra na voordat je next time random met iemand in een bar het op een zoenen zet 😉 Met 1 persoon zoenen, die ook regelmatig zijn/haar tanden poetst is dus wel zo fris.

5. Zoenen is sporten

Zoenen kun je soms een beetje vergelijken met sporten, en sporten is gezond! Zoenen kost je flink wat energie, dus je kunt het zo nu en dan best zien als alternatieve work-out. Joyce trekt volgende keer dus eerst haar hippe sport outfit aan, alvorens we gaan zoenen…

6. Zoenen is/was niet overal legaal

Je zou het niet denken, maar zoenen is helaas nog steeds niet overal legaal. Vroeger kreeg je zelfs de doodstraf als je op bepaalde plekken in het openbaar met iemand zoende! Op bepaalde locaties in Amerika is het nog steeds verboden, maar er staat dan natuurlijk niet de doodstraf op! Ik vind het soms trouwens wel begrijpelijk dat het ergens verboden is. Ik bedoel, stel dat je de Tweede Kamer in Den Haag bezoekt met je partner, dat zou het toch mega ongepast zijn om daar een potje te gaan staan tongen? Anyway, zoenen met vreemden is verboden in Ceder Rapids, Iowa, en in Hartford, Connecticut mogen vrouwen hun man op zondag niet zoenen.

zoenen lesbi vrouwen lesbisch

7. Zoenen maakt ziektes overdraagbaar

Niet enkel bacteriën, maar ook bepaalde ziektes zijn overdraagbaar door met iemand te zoenen. De meest bekende is misschien wel de ziekte van Pfeiffer. Dit is een herpesvirus. Ook andere herpesvirussen zijn overdraagbaar door zoenen: denk bijvoorbeeld aan de waterpokken, gordelroos en de koortslip. Er is zelfs ooit iemand besmet met het HIV virus door te zoenen. Dit kwam doordat beide personen last hadden van ontstoken (bloedend) tandvlees.

8.  Zoenen is een super gevoelige bezigheid

Wist je dat je lippen één van de meest gevoelige delen van je lichaam zijn? Dit maakt zoenen natuurlijk ook extra gevoelig. Hele kleine aanrakingen kunnen al een fijne impact hebben.

9. Zoenen is goed voor je tanden

Door lekker veel en vaak te zoenen zorg je extra goed voor je tanden. Tijdens het zoenen wordt er namelijk extra speeksel in je mond geproduceerd en dat is goed voor je tanden. Het verwijdert namelijk bacteriën en tandplak. Denk er dan dus wel aan om met iemand te zoenen die niet even een paar miljoen bacteriën aan je geeft tijdens het zoenen. Anders is het dweilen met de kraan open.

zoenen lesbi vrouwen lesbisch

10. Zoenen houdt je jong

Tijdens het zoenen spannen zich allerlei spieren in je gezicht aan. Hierdoor houd je je spieren in je gezicht soepel en strak, wat op de duur zorgt voor een jongere uitstraling. Wil je graag jonger geschat worden, zorg dan dus dat je in de toekomst veel kan zoenen met je partner!

Zoen jij graag & vaak?