Ik heb erg lang getwijfeld over een nieuwe telefoon. Na bijna drie jaar te hebben gedaan met een iPhone 4 was ik heel hard aan een nieuwe toe. Niet omdat mijn iPhone 4 kapot was gevallen, maar omdat het ding nog trager was geworden dan een dikke slijmslak. Apps werkten niet meer of sloten plotseling af en iets opzoeken met mijn telefoon duurde minstens 10 minuten omdat ik na iedere opdracht enkele minuten moest wachten. Kortom, het ding was er klaar mee. Omdat het me irriteert dat een niet kapotte iPhone na een aantal jaar zo traag wordt door alle nieuwe updates van Apple, twijfelde ik of ik opnieuw voor een iPhone zou gaan. Daarnaast vond ik het aantal pixels van de iPhone 6 erg tegenvallen. Waarom maar 8 megapixels? Kon ik dan misschien beter voor een Sony xperia z3 gaan? Na het lezen van de nodige reviews, besloot ik toch de gok te wagen en mijn abonnement te verlengen met een iPhone 6.

Ik had nog wat punten staan en betaalde daarom in totaal maar 50 euro voor de iPhone 6. Ik koos voor de wit/gouden variant. Het apparaatje kost normaal 700 euro, maar daar betaal ik natuurlijk ook maandelijks voor door mijn abonnement. Ik heb een abonnement van ongeveer 45 euro. Hiervoor krijg ik 5 GB internet en 150 belminuten. Het internet maakt het duur, maar dat is ook hetgeen ik het meest doe met mijn telefoon. Ik heb hiervoor trouwens supersnel 4G internet, althans dat wordt beloofd. In deze blog zal ik mijn ervaring met de iPhone 6 met je delen. Ook zal ik enkele verschillen met de iPhone 4 laten zien, waaronder de kwaliteit van de fotocamera. Ik hoop dat je er iets aan hebt!

iPhone 6 ervaring

♥ Het formaat

Het formaat van de iPhone was even wennen, want hij is echt een stuk groter. Zoals je kunt zien op onderstaande foto is het toestel groter dan mijn hand. Hij past hierdoor dus ook minder makkelijk in mijn broekzak, waar ik mijn iPhone 4 altijd in meedroeg. Ik neem mijn iPhone nu meestal mee in mijn handtas omdat dit toch wat veiliger voelt. Als ik hem in mijn kontzak doe, steekt hij er namelijk een flink eindje uit.

iPhone 6 ervaringIk heb ter vergelijking met de iPhone 4 de toestellen even naast en op elkaar gelegd. Op deze foto’s kan je extra goed zien wat het verschil in grootte en dikte is. Het toestel is dus een flink stuk dunner dan de oudere iPhone versies. Bovendien is hij niet meer hoekig maar loopt hij overal rond. Ik vind het wel heel fijn dat het toestel nu een stuk dunner, ronder en ook lichter is. Dat houdt toch fijner vast en neemt makkelijker mee.

iPhone 6 ervaring

♥ Ontgrendelen

Ontgrendelen van de iPhone hoeft niet langer met een code, zoals dit moest bij de  maar kan nu met je vingerafdruk. Ik was in eerste instantie zo stom om mijn wijsvinger te laten scannen om daar de telefoon mee te ontgrendelen. Al snel kwam ik erachter dat je duim veel vaker op de plek van de home toets zit, de plek waar je vinger word gescand. Gelukkig kon ik dat hierna gewoon nog veranderen. Het voelt best hip om je telefoon met je vingerafdruk te ontgrendelen. Daarnaast is het ook gewoon heel makkelijk. Je hoeft als je de telefoon rechtsboven aan de zijkant (niet langer bovenop) aanzet ook niet op het scherm naar rechts te swipen, je kunt direct met je vinger ontgrendelen.

ervaring review iphone 6

♥ De fotocamera

De fotocamera was één van de meest belangrijke onderdelen voor mij van deze telefoon. Ik maak voor onze blog veel foto’s en wil dan niet iedere keer de spiegelreflex camera hoeven pakken om een mooie foto te maken. De foto’s met mijn iPhone 4 waren ronduit crappy, dus alle hoop op de iPhone 6. Ik had, ondanks de slechts 8 megapixel, toch wat vertrouwen in deze camera omdat hij beschikt over een diafragma van 2.2, wat inhoudt dat hij veel licht opvangt en dus nog redelijk heldere foto’s zou moeten kunnen maken wanneer het in huis een beetje schemerig begint te worden. Wij hebben niet een heel licht huis, dus een lichtsterke lens komt dan goed van pas.

iPhone 6 ervaring

Ik heb de camera inmiddels goed getest en ben er best heel enthousiast over. Oké, als ik flink inzoom, dan zie ik wel een duidelijke korrel in de foto’s, maar over het algemeen zien de foto’s en mooi scherp en helder uit. Voor het delen van foto’s op social media lijkt deze telefoon dus perfect. Om het verschil te laten zien tussen mijn oude iPhone 4 en de iPhone 6 heb ik van dezelfde dingen op ongeveer hetzelfde moment een foto gemaakt met beide toestellen. Onderstaand kan je het verschil in kwaliteit zien tussen de verschillende foto’s.

iPhone 6 ervaring

De eerste foto maakte ik buiten van mijn fiets. Het was een beetje grauw weer, maar het was wel gewoon licht. je ziet duidelijk verschil in foto’s, niet alleen qua kleur, maar ook qua scherpte. De foto met de iPhone 6 vind ik een stuk mooier, al valt de scherpte me helaas wel wat tegen.

iPhone 6 ervaring

Hierna heb ik een foto gemaakt in een donker hoekje in huis waar Sjors in zijn mandje lag. De foto links, die met de iPhone 4 is genomen is vreemd genoeg lichter, maar duidelijk ook overbelicht, want het dekentje is bijna egaal wit. De foto rechts, genomen met de iPhone 6 is een stuk realistischer, helaas wel wat te geel, maar absoluut een stuk scherper.

♥ Snelheid en gebruik

Het 4G netwerk is inderdaad supersnel en ook de telefoon zelf is (nog nog) razendsnel. Het is heerlijk om op deze telefoon te werken. Ik hoef nauwelijks te wachten en vlieg overal online heen. Het enige nadeel aan Apple vind ik het gepruts met iTunes en iCloud Er was ook niemand bij de T-mobile winkel die me fatsoenlijk uit kon leggen. Medewerkers snapten het zelf ook niet of stuurden me naar huis met een vage boodschap ‘ja, je kan foto’s verwijderen via Itunes’. Ik heb heel wat aangeprutst, maar het is me niet gelukt om mijn bijna 4000 foto’s op iCloud en op mijn vorige iPhone te verwijderen, waardoor ik nu dus met een enorm aantal foto’s op mijn nieuwe iPhone zit. Kortom: daar moet ikzelf nog even mee oefenen.

♥ Conclusie

Al met al ben ik heel blij met de iPhone 6. Hij maakt mooie, heldere en realistische foto’s, werkt snel, ligt prettig in de hand én hij ziet er supermooi uit. Hij maakt niet de allerbeste foto’s, maar voor social media absoluut goed genoeg.

iPhone 6 ervaringDat was mijn review van de iPhone 6. Ik hoop dat je er wat aan gehad hebt en ik hoor graag jouw ervaring met dit toestel. Laat gerust ook even in de comments achter welke telefoon jij gebruik en hoe tevreden je hiermee bent.

liefs scarlet