Ik kan me ervoor schamen of ze verhullen, maar eigenlijk vind ik dat helemaal niet nodig, want ik ben trots op mijn kleine borsten. Ik vind het niet erg dat ik kleine borsten heb. Dat komt namelijk omdat er ook gewoon veel voordelen aan kleine borsten zitten. Natuurlijk zou ik het af en toe wel leuk vinden om wat grotere borsten te hebben, zeker wanneer ik een strak truitje draag met een mooi decolleté. Dat staat met kleine borsten nou niet altijd even sexy als met wat grotere borsten. Ook zit sommige kleding niet altijd even goed met kleine borsten.

Zo paste ik laatst een mooi cocktailjurkje dat ik helemaal geweldig vond, maar dat gewoonweg veel te ruim zat bij mijn borsten. Het was een beetje voorgevormd daar en, ondanks bij gevulde push up BH, beef het een beetje een lege zak daar. Maar goed, ik mag niet klagen, want zoals ik al zei, zijn er ook superveel voordelen. Wist je dat uit eerder onderzoek zelfs is gebleken dat meisjes tussen de 12 en 21 met kleine borsten positiever over zichzelf denken dan meisjes met grote borsten?  In deze blog noem ik 10 voordelen van kleine borsten.

Heb jij ook kleine borsten? Dan hoop ik dat je je daar niet vervelend over voelt. Misschien kan deze blog je dan ook wat helpen om de voordelen ervan meer in te zien. I love my tiny titties!

1. Slapen
Ik vind het heerlijk om op mijn buik te kunnen slapen zonder last te hebben van grote bobbels die onder me liggen. Ik kan me ook niet goed voorstellen hoe het moet zijn om met grote borsten op je buik te liggen. Toen Joyce nog geen borstverkleining had gehad, vond ze dit in ieder geval niet heel prettig.

2. Sporten en rennen
Lekker sporten en hardlopen zonder dat je bij ieder sprong of stap een gewicht heen en weer voelt zwiepen, dat is allemaal mogelijk met kleine borsten. Ik kon tot een tijdje geleden zelfs sporten zonder BH en droeg regelmatig ook geen Bh, want ja, waar heb je die eigenlijk voor nodig als er toch weinig zit? Ik vind het heel fijn dat ik gewoon intensief kan sporten en even een sprintje kan trekken zonder dat ik daar eerst een sport BH voor hoef aan te trekken of mijn borsten moet vasthouden.

voordelen van kleine borsten

3. Mannen
Als je grote borsten hebt dan kan je nog weleens last hebben van mannen die in plaats van naar jou kijken, enkel naar je borsten kijken. Ook nageroepen worden met allerlei platte opmerkingen over je grote borsten kan dan een vaker voorkomend iets zijn. Joyce had hier eerder ook regelmatig last van, vooral toen we op vakantie waren. Mannen keken enkel naar haar, of nou, naar haar borsten. Met kleine borsten heb je daar een stuk minder last van. Oh en voor alle hetero’s onder ons: Het schijnt dat rijke mannen eerder kiezen voor vrouwen met kleine borsten dan voor vrouwen met grote borsten 😉

4. Colbert jasjes
De meeste getailleerde colbert jasjes kan ik allemaal eenvoudig dragen, omdat de jasjes niet over twee heuvels heen dicht hoeven. Joyce had hier vaak meer moeite mee. Die kon dan qua taille een S aan maar moest door haar borsten een M of L nemen omdat het jasje anders niet dicht ging. Strakke getailleerde jasjes kon zij dus nooit dragen.

5. BH’s
Omdat ik kleine borsten heb kan ik zo ongeveer overal waar ik kom BH’s kopen. Met grote maten is dat soms een stuk lastiger. BH’tjes in cupmaatje A zijn er bijna overal. Lekker goedkoop BH’s scoren bij de H&M of Hema. Ook staan kleine BH’s vaak snel goed. Of ze nou zwart. wit of bebloemd zijn, het kan allemaal prima. Mensen met grotere borsten hebben hier, naar wat ik heb vernomen, soms wat meer moeite mee.

voordelen van kleine borsten

6. Houding en rug
Bij grote zware borsten hoor je vaak dat mensen last krijgen van hun rug of van een gekromde houding. Met mijn mierentietjes heb ik daar logischerwijs nooit last van. Ze wegen geen bal, dus ik ben zeer zeker niet topzwaar van voren.

7. Leeftijd
Als je graag wat jonger geschat wilt worden, dan heb je geluk als je kleine borsten hebt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen met kleinere borsten vaak wat jonger worden geschat, zeker door mannen. ‘Een grote boezem gaat na een tijdje hangen, wat op een oudere vrouw duit. Het is moeilijker om de leeftijd te voorspellen bij een kleine borsten, want deze gaan minder snel hangen’, aldus evolutionair psychologe Satoshi Kanazawa.

8. More FUN
Uit onderzoek blijkt bovendien dat vrouwen met kleinere borsten sneller ‘plezier’ hebben, omdat er voor fun minder vetweefsel in de weg ligt. Onderzoekers van de Universiteit van Wenen hebben ontdekt dat grote borsten tot 24 procent minder gevoelig zijn dan kleine borsten. Nou, …is dat even fijn om te weten, maar dat wist ik zelf natuurlijk allangggg!

voordelen van kleine borsten

9. Hangen en tepels
Veel vrouwen vinden het vervelend dat hun borsten na verloop van tijd meer gaan hangen. De tepels komen hierdoor ook meer onder de borst/ laag te hangen. Met kleine mierentietjes heb je hier helemaal geen last van, er is immers maar weinig om te hangen. Superhandig dus! En die tepels blijven mooi in het midden vooruit steken.

10. Veilig
Omdat het belangrijk is om je borsten regelmatig zelf te onderzoeken op knobbeltjes voor vroeg detectie van borstkanker, doe ik dit ook regelmatig. Met kleine borsten voel je een stuk meer als met grotere borsten. Dit maakt daarom ook dat kleine borsten eenvoudiger voor zelfonderzoek zijn dan grotere borsten.