Afgelopen zondag was ik samen met Joyce bij Loods 5 in Zaandam. We wilden hier al een tijdje heen, maar het kwam er maar niet van. Zondag reden we, na onze hond naar het pension te hebben gebracht, met de auto richting Zaandam. Loods 5 is in 1999 opgericht en heeft op dit moment twee locaties: Sliedrecht en Zaandam. Eigenlijk is het niet maar één winkel, maar zijn het een heleboel kleinere winkels in één hele grote winkel. Loods 5 verhuurt winkelverkoopruimte aan ondernemers en bedrijven die gericht zijn op het ‘Interieur & Lifestyle’ segment. Er zijn natuurlijk zat woonwinkels in Nederland, maar Loods 5 trok onze aandacht omdat het zoveel spullen leek te hebben die passen bij onze stijl: vintage, industrieel en landelijk. Van alles wat eigenlijk.

Eenmaal aangekomen op de straat van bestemming, zagen we dat Loods 5 in Zaandam te midden lag van allerlei andere grote woonwinkels. We konden eenvoudig parkeren voor de deur, dus dat was wel prettig. Het was inmiddels 11 uur, wat maakte dat ik wel trek in koffie had gekregen. Prima om daar bij Loods 5 mee te beginnen, want direct bij de ingang gaan er twee trappen omhoog richting een gezellige lunchroom.

Loods 5 zaandam

In deze blog leid ik je rond bij Loods 5. Het is zeker een aanrader om eens naar toe te gaan. Ze hebben niet alleen veel mooie meubels, maar ook een enorme hoeveelheid aan geweldig leuke en authentieke accessoires. Heb je een kamer bij je ouders thuis, een studentenkamer of een eigen huisje,….er is voor elk wel wat wils!

Loods 5 zaandam

Zoals ik al schreef gingen we als eerste even koffie drinken. Direct bij de ingang leidde een trap ons omhoog naar een mooi, stijlvol restaurantje. Op grote krijtborden kon je lezen wat er te bestellen was. Op de bar stonden verschillende taarten en theesoorten. Joyce en ik bestelden cappuccino en latte macchiato. Daarbij bestelden we een grote punt appeltaart met slagroom, die zag er zo lekker uit.

Loods 5 zaandam

We hebben een tijdje gezeten in het restaurantje en ontdekten daar ook een eigen Loods 5 krantje waarin veel leuke informatie stond. Het gebak smaakte goed en de cappuccino en latte macchiato waren heerlijk. Nadat we lekker hadden gerelaxt, was het tijd om de enorme winkel te betreden.  We begonnen op de eerste etage, want daar waren we toch al, en gingen later naar de begane grond.

loods 5 zaandam

Loods 5 heeft een enorme collectie aan prachtige meubels, helemaal van deze tijd. Meubels die zo zijn weggeschoven uit een VT wonen gids. Ik had deze winkel echt eerder willen ontdekken, want dan had ik hier misschien wel wat items voor ons interieur aangeschaft.

Loods 5 zaandamEr zijn ook echte allerlei verschillende stijlen, waardoor iedereen er dus wel iets ziet wat bij hem of haar past. Veel mooie houtsoorten, de vintage look, industriële details en gezelligheid door een landelijke uitstraling.

Loods 5 zaandam

Joyce trof ik al snel aan op deze prachtige bruin leren bank. Nee, zeker geen koopje, maar wel een prach exemplaar! In combinatie met de pastelkleurige kussentjes vind ik hem zelf ook erg mooi. Lief en stoer combineren, daar houd ik wel van.

Loods 57

De winkel is echt van top tot teen origineel ingericht. Hier kwamen we bijvoorbeeld een racefiets tegen die aan de wand was opgehangen. Het stond zo gaaf, dat je het bijna zelf in je huis zo zou willen doen. De stoeltjes van draad in verschillende kleuren vind ik ook mooi, zeker in combinatie met al die leuke kleine lampjes die er hingen.

Loods 58

Less is more. Ja, daar ben ik het deels wel mee eens, want soms heb je zoveel prullaria in je huis liggen, dat je de echte schoonheid van je meubels niet meer ziet. Too less, vind ik daarentegen niet meer gezellig. Onderstaande groene bank met patroonkussen vind ik mooi, al zou ikzelf niet zo snel voor de kleur zwart kiezen.

Loods 59

Naast heel veel mooie meubels waren er ook allerlei grappige gadgets, zoals deze bewaardozen in de vorm van legohoofden. Ook het bestek in de vorm van wortels vond ik erg grappig. Helaas wel erg duur! De mooie snoeren voor lampen en vrolijke kussens vielen me ook direct op.

Loods 510

En toen kwamen we bij het ‘arty’ gedeelte. Kunst voor aan de muur en gewoon voor in huis. Een enorme grote ruimte met heel veel verschillende stijlen aan schilderijen, fotografie en etsen. Onderstaande foto met het silhouet van een meisje vond ik wel erg mooi.

Loods 5 zaandam

Daarnaast ben ik gek op konijnen, dus daarom moest ik deze schattige beeldjes ook even fotograferen. Ze waren wel heel duur, rond de 50 euro, dus verder liet ik ze graag aan me voorbij gaan. Het servies met de kleine konijntjes vond ik ook super.

Loods 511

Joyce vond deze toffe plaat van twee katten. De tekst vinden we beiden echt hilarisch. Eigenlijk had ik deze wel willen kopen, want hij is zoooo leuk. Nou ja, misschien een volgende keer!

Loods 512En toen kwamen we bij de keukens. We hebben een keuken en we zijn niet voornemens om een nieuwe keuken aan te schaffen, dus hier zijn we even snel doorheen gewandeld. We zagen trouwens wel hele mooie keukens en Joyce was echt fan van onderstaande keuken, waar ze even bij moest poseren.

Loods 5 zaandam

En zo beland je van de keuken in het bed. Jahoor, een bed met een volledig leren achterbord. Ik houd er niet zo van, maar Joyce vond het geweldig. Ikzelf moest vooral lachen om het schilderij. Nee, dat hebben we niet gekocht, maar we vonden het wel een prachtige vrouw.

Loods 5 zaandamNa de slaapkamers kwamen we terecht bij nog meer kunst. Erg leuk als je op zoek bent naar iets voor aan de wand. De prijzen zijn niet heel laag, maar wel te doen.

Loods 5 zaandamIk vond onderstaande foto met suikerspin heel schattig. De plaat rechts met tekst vond ik erg mooi, die had ik misschien wel willen kopen voor bij ons thuis aan de muur.

Loods 5 zaandamEn toen kwamen we terecht in een grote ruimte met nog veel meer meubels. Onderstaand setje met krukjes vond ik heel mooi. Die pastelkleuren gecombineerd met wit en hout, een toffe combinatie.

Loods 5 zaandamEr waren ook veel vloerkleden. Mooie dikke stoffen van grove materialen. Verder zag ik daar allerlei soorten krukjes en schattige lampenkapjes.

Loods 5 zaandamEn toen kwamen we terecht bij nog meer accessoires en prullaria. De borden die je de weg wezen waren tof. Er was eigenlijk zoveel te zien, dat je er wel bijna een hele dag rond kunt kijken!

Loods 5 zaandamOnderstaande pizza snijder vond ik echt grappig. Een pizza koerier scooter met scherpe banden. Verder zag ik deze lelijke kabouters, haha, daar heb ik echt helemaal niks mee. Het ‘Ik ben wandelen’ bordje vond ik wel handig voor bij ons thuis en de hobbel Bambi voor een eventueel toekomstig hummeltje 😉

Loods 5 zaandamDeze lamp had ik bijna gekocht voor in onze slaapkamer. Hij was helemaal niet zo duur, 35 euro geloof ik. Ik vond hem heel stoer en tegelijkertijd vintage en sierlijk. We twijfelden toch te veel. Maar wie weet, als de slaapkamer verder af is, dat we hem alsnog gaan kopen.

Loods 5 zaandamHierna kwamen we terecht bij nog veel meer keukengerei. Erg veel mooie kommetjes, bekers, glaasjes en andere handige spulletjes voor in de keuken. Volgens mij hebben ze bij Xenos trouwens een zelfde soort kommetjes als op onderstaande foto.

Loods 5 zaandamEn toen kwamen we bij onze favoriete afdeling: Vintage! Hier hadden ze echt zoveel geweldig toffe authentieke spulletjes. Ik zou alles wel mee willen nemen, echt te gek! Ik was verlieft op de typemachine, maar hij kostte 50 euro en dat vond ik weer wat te duur, haha.

Loods 5 zaandamDe krukjes, ladenkast, koffers en lamp vond ik ook heel mooi. In ons huis hebben we ook twee hele oude koffers, dat staat zo gaaf. Mint groen zag je overal terug in het vintage gedeelte. Misschien dat ik ons bureautje ook maar die kleur ga schilderen. Zo leuk!

Loods 5 zaandamHelaas ontbrak het balletje anders hadden we zeker even voetbal gespeeld op onderstaand ouderwetse houten apparaat. Ik heb dit op vakantie heel vaak gedaan met Joyce. Heel simpel, maar je kan er de grootste lol mee hebben. Maar ja, waar laat je zo’n ding, … in de woonkamer?

Loods 5 zaandamDeze make-up tafel vond ik ook leuk, maar dat kwam vooral door de foto’s van inspirerende vrouwen die ze op de spiegel hadden gehangen. De geweitjes zijn ook helemaal hip op moment.

Loods 5 zaandamEn toen waren we bij de kinderafdeling. Oké, wie weet leuk voor in de toekomst, maar voor nu helaas nog een ver van ons bed show. Het mintgroene vintage bureautje is wel heel gaaf hoor! Een ook die apenknuffel, zo leuk, die wilden we bijna kopen voor onze hond Sjors.

Loods 5 zaandamToen kwamen we nog langs wat spulletjes voor in de badkamer en een bijzondere stolp met en hand met bestek. Heel apart om in de keuken te zetten. Echt een blikvanger!

Loods 5 zaandamEn tenslotte wilde Joyce graag nog even poseren met een bord wat ze voortaan op onze parkeerplek wil hangen zodat er echt niemand meer parkeert op onze plek. Haha, ze hadden zoveel lachwekkende borden. Maar dat gaan we natuuuuurlijk niet ophangen. Ook was Joyce dol op de ouderwetse plaatsenspeler koffertjes. Die vond ik er zelf ook wel heel lief uitzien.

Loods 5 zaandam

Toen we de winkel uitliepen bleek er om de hoek, in de garage van het pand, nog een Sale te zijn. Ook daar hebben we nog even gekeken. Dat was niet helemaal ons ding, we vonden er vooral troepjes de we niet wilde hebben.

loods 5 garageSamengevat vonden we Loods 5 een geweldig leuke winkel. Eentje waar je absoluut kunt slagen als je op zoek bent naar mooie, originele spulletjes en meubels voor in je huis. We gaan dus zeker nog een keertje!

Ik ben benieuwd of jij Loods 5 al kent? Laat gerust even een reactie achter.

liefs scarlet