Als er iemand een pietlut is wat betreft het drinken van water, dan ben ik dat wel. Wij hebben zo ongeveer het schoonste KRNWTR ter wereld en toch haal ik regelmatig een flesje SPA bronwater wanneer ik onderweg ben. Dat is tenslotte lekker makkelijk, koud en naar mijn idee beter van smaak. Best zonde eigenlijk wanneer je er goed over nadenkt. Niet alleen is het zonde omdat we bevoorrecht zijn om ons eigen kraanwater te kunnen drinken, maar ook is het enorm zonde omdat het flink duurder is en ook nog eens slecht voor het milieu. Bronwater is maar liefst 50o tot 1000 keer duurder dan kraanwater en zorgt voor een flinke lading afval aan plastic, die helaas lang niet allemaal wordt gerecycled.

Scarlet en ik hadden een aantal mooie waterflessen van Voss uit Curaçao meegenomen. Heel tof voor ín huis, maar om deze zware en breekbare glazen flessen nou even tijdens een stuk fietsen of naar mijn werk mee te nemen is toch wat minder handig. Ik vond het daarom erg leuk dat ik een fles van KRNWTR mocht bestellen. Niet alleen zijn die flessen een stuk steviger, ze zijn ook echt heel erg mooi en niet onbelangrijk, erg duurzaam!

krnwtr kraanwaterDe flessen zijn te bestellen in 8 verschillende kleuren. Niet alleen kan je de kleur van de fles bepalen, ook zijn de doppen te bestellen in verschillende kleuren. De flessen worden geleverd met een standaard dop, maar daarnaast zijn er ook sportdoppen verkrijgbaar. Handig voor tijdens het sporten of op de fiets. Ik vind het sowieso makkelijk drinken, want zo hoef ik niet steeds de hele dop open te draaien om een slokje te kunnen drinken en zo drink ik hopelijk wat meer. Scarlet en ik gingen voor de mooie donkergroene en lichtroze fles. We bestelden er 2 sportdoppen bij die we ook nog eens kunnen wisselen, want de kleurtjes matchen eigenlijk allemaal wel met elkaar.

krnwtr kraanwater

Zelf ben ik een enorme slechte drinker en ben ik al blij wanneer ik dagelijks een liter aan vocht binnenkrijg. Veel te weinig natuurlijk, dus daar moet absoluut verandering in komen. Met deze toffe KRNWTR fles ga ik mijn best doen om wat meer stil te staan bij de effecten van al dat verpakte water en ga ik proberen om minder bronwater te kopen en vaker deze fles mee te nemen, gevuld met gewoon water uit eigen kraan. Zo zorg ik wat beter voor mezelf en ook voor het milieu.

krnwtr kraanwaterEr zijn natuurlijk veel meer herbruikbare flessen op de markt, maar het leuke aan KRNWTR is dat ze dit project hebben opgezet voor een goed doel. Door een fles te kopen steun je namelijk de Plastic Soup Foundation. Van de omzet van KRNWTR gaat 5% naar deze foundation, die zich hardmaakt voor minder plastic afval in de zee. Ook zet KRNWTR zich in om meer bewustwording te creëren in de horeca en op scholen, waar natuurlijk overmatig veel gebruik wordt gemaakt van bronwater en plastic.

krnwtr kraanwaterNiet alleen mochten wij 2 toffe flessen uitzoeken, ook mogen wij 3 flessen verloten onder onze lezers. Hoe tof is dat? Vind jij de flessen net zo mooi als wij ze vinden en sta je ook helemaal achter het doel van KRNWTR? Laat dan een leuke reactie achter onder deze blog en vergeet niet je email adres te vermelden!

Bestel je de fles liever zelf, dan kan dat hier voor 19,95 euro.

jois krnwtr