Ik had nooit verwacht ooit een tatoeage te laten zetten. Ik ben toch wel een beetje opgevoed met het idee dat tatoeages asociaal zijn en zonde. En toch… na zoveel jaar besloot ik het wél te doen 🤍 Ik was al langer onder de indruk van een aantal buitenlandse tatoeage artiesten op Instagram. Wat ze maakten vond ik echte kunstwerkjes, schilderingen. Na 2 jaar twijfelen besloot ik op 13 maart een afspraak in te plannen. Wat een bijzondere ervaring.

Ondanks mijn hoge pijngrens, deed het wel ziek veel pijn. Het duurde zo’n 7 uur voordat ik klaar was,…. maar het resultaat is daar. Vind ík. Ik ben er enorm blij mee. Alles heeft voor mij een bepaalde symboliek. Ik wilde Pieter Konijn omdat die voor mij staat voor kinderlijke onschuld, goed zijn als kind, zoals je bent. Het stronkje met mos waar hij op staat betekent mildheid, mild zijn voor jezelf en de ander. De bosbessen en dennentak komen rechtstreeks uit mijn jeugd, daar waar ik ben opgegroeid en (in het bos) waar ik me nog steeds het meest op mijn plek voel. De lavendel staat voor Frankrijk, mijn droomland. De grasspriet staat tenslotte voor vrijheid.

(Voor iedereen die het wil weten 👉🏻 De tatoeage is gezet door Ksenia van @tattoo.bloom – een bijzondere vrouw met een geweldig talent 🌱🌻💛)