Hoe ziet een dag uit het leven van Hunter er eigenlijk uit? Is dit een gemiddeld dagschema van een baby van 6 maanden of heeft Hunter een drukbezette agenda? Ik twijfel best weleens of we wel voldoende met Hunter doen of misschien soms zelfs te veel met hem doen. Wat doen andere moeders de hele dag met hun baby en wat geven zij hun baby allemaal te eten? Perfecte moeders bestaan niet, maar daar waar ik iets zou kunnen verbeteren, zou ik dat graag doen. In dit artikel deel ik het dagschema van Hunter. Ik ben benieuwd in hoeverre dit lijkt op het dagschema van jouw kleintje. 

Om te beginnen moet ik al direct iets bekennen. Ik ben niet zo van de strakke schema’s. Eigenlijk heeft Hunter helemaal geen strak dagschema. Er zit wel enige lijn in, maar we houden ons niet aan vaste tijden, slaapuurtjes of hapjes. Net zoals bij onszelf loopt iedere dag weer anders. Het te strak vasthouden aan een schema voelt voor ons te gekunsteld en gedwongen. We willen vooral afgaan op dat wat Hunter nodig heeft. Wat hij laat zien en hoe hij zich voelt. 

Natuurlijk moet hij zich soms ook aanpassen aan ons. Of nou, natuurlijk? Ik weet niet of dat zo natuurlijk is. Ergens voelt dat namelijk slecht. Zo kan het zijn dat hij de fles een half uurtje later krijgt als ik ergens met de auto naar toe moet of dat ik iets minder speeltijd met hem doorbreng als ik een deadline moet halen. Maar goed, door naar Hunter’s dagschema.  

6:00 – 8:00 uur – Goedemorgen vrolijk mannetje

Ergens tussen 6 en 8 uur in de ochtend wordt Hunter wakker. Meestal rommelt hij dan zelf eerst gezellig een kwartiertje aan in zijn wiegje, alvorens wij hem horen. Als we hem horen ga ik naar beneden om een flesje melk te maken. We gebruiken biologische melk voor zijn flesjes. Hij drinkt nu 210 milliliter warme melk. Hierbij voeg ik wat biologische tarwe en haver pap van NaturNes Bio. Dat vindt hij erg lekker. Dan loop ik naar zijn kamertje om heel blij door hem ontvangen te worden. Echt genieten is dat. 

Ik haal hem met slaapzak en al uit zijn wiegje en neem hem dan mee naar onze slaapkamer. Op de trap probeert hij zelfs de fles al te pakken, zoveel zin heeft hij erin. Hunter is net zo ongeduldig als ik… want als hij hem niet snel krijgt gaat hij heel hard ‘roepen’…. Eenmaal in de slaapkamer geeft Joyce hem vervolgens op haar kussen liggend naast haar de fles. Het duurt ongeveer een kwartiertje voor hij deze op heeft. Na het drinken dommelt hij vaak nog even in slaap. Heel gezellig zo tussen ons in. 

Dagschema baby 6 maanden: Hunter’s drukbezette agenda

9:00/10:00 uur – Morningwalk

Rond een uurtje of 9 is het tijd voor Hunter’s morningwalk. Dan gaat hij mee wandelen met Sjors en mij. Hij ligt heerlijk in de kinderwagen, wat ervoor zorgt dat hij meestal binnen korte tijd slaapt. Nu ik ouderschapsverlof heb, heb ik veel meer tijd voor fijne wandelingen en momentjes samen in de natuur. Na een half uurtje wandelen strand ik meestal ergens op een rustig plekje in het gras. Daar laat ik Sjors loslopen en lees ik zelf een boek, totdat Hunter wakker wordt. Hem leg ik dan lekker naast me in het gras om wat te spelen, trekken aan de grassprieten en kijken naar de bewegende takken en vogels in de lucht. 

Daar eten we vervolgens samen iets van een banaan, een boterham met pindakaas of pompoen. Voor de momenten waarop ik te weinig tijd heb om zelf iets te maken óf gewoon niets meer in huis heb, heb ik knijpzakjes met fruit, granen en zuivel van NaturnNes Bio. Die liggen standaard in de luiertas zodat ik altijd iets te eten mee heb. Hierna wandelen we terug naar huis.

12:00 – 13:00 uur – De tweede fles

Rond een uurtje of 12/13:00 uur krijgt Hunter zijn tweede flesje melk. Ik probeer zo min mogelijk andere dingen te doen tijdens het geven van de fles, zodat ik echt aandacht voor hem heb. Dat lukt me niet altijd. Simpelweg omdat ik vrij rusteloos ben. Soms zet ik dus een filmpje aan op YouTube of een programma op televisie. Met een beetje pech gaat Hunter zijn aandacht daar dan ook heen. Dat wil ik eigenlijk niet. Ik probeer dit dus zo min mogelijk te doen. 

Na de fles valt Hunter óf in slaap óf hij gaat nog wat spelen op het speelkleed. Nu het zulk heerlijk weer is, probeer ik zo veel mogelijk buiten met hem te zijn. Ik leg hem dan buiten op de grond op een speelkleed met wat speeltjes. Ook zet ik altijd een grote plant naast het speelkleed, omdat hij het heel interessant vindt om naar de bewegende bladeren hiervan te kijken. 

Dagschema baby 6 maanden: Hunter’s drukbezette agenda

14:00/15:00 uur – Middagwandeling

Ergens rond deze tijd ga ik opnieuw wandelen met onze hond. Dan gaat Hunter weer mee in de kinderwagen of in de draagzak. Meestal slaapt hij dan opnieuw een tijdje, afhankelijk van of hij ervoor al wel of niet heeft geslapen. 

15:00/16:00 uur optie 1 – Zelfgemaakt maaltje

Eenmaal weer thuis slaapt Hunter vaak nog even door buiten in de kinderwagen. Als hij dan wakker wordt kijk ik even waar hij behoefte aan heeft. Een beetje knuffelen, spelen of wat eten. Meestal eet hij rond 16:30 uur iets wat ik voor hem bereid hem. Ik vind het ontzettend leuk om maaltjes voor hem te maken. Hij lijkt ze ook erg lekker te vinden, wat natuurlijk helemaal fijn is. De afgelopen twee weken heb ik een aantal verschillende hapjes bereid. Ik zal ze hieronder beschrijven. Misschien kan het je inspireren om zelf ook zoiets te maken.

Recept 1:  Pompoen mango noten hapje

Ingrediënten

 • Pompoen
 • Zoete aardappel
 • Pruimen
 • Mango
 • Cashewnoten
 • Couscous
 • Amandelmelk

Bereiding

Kook de pompoen en zoete aardappel en voeg hierna de pruimen, mango en een handje ongezouten cashewnoten toe. Kook de couscous. Voeg de couscous toe aan het geheel, een flinke scheut amandelmelk… en pureren maar. 

Tip: Als je wat minder tijd hebt, kan je de pompoen en zoete aardappel ook vervangen door een potje NaturNes Bio Pompoen, Zoete Aardappel.

baby recepten 6 maanden

Recept 2: Aubergine peer hapje

Ingrediënten

 • Aubergine
 • Peer
 • Gerst
 • Amandelmelk

Bereiding

Kook de in stukken gesneden aubergine en voeg hierna de peer in stukjes toe. Kook de gerst. Meng door elkaar met de blender/mixer en voeg hiervoor wat amandelmelk toe.

Recept 3: Wortel banaan hapje

Ingrediënten

 • Wortels
 • Banaan
 • Pap
 • Amandelmelk

Bereiding

Kook de wortels en voeg hierna stukjes banaan, een scheut amandelmelk en wat pap toe.  Mix nu alles door elkaar tot een zacht geheel.

15:00/16:00 uur optie 2 – On the road

Op bepaalde dagen ga ik rond deze tijd bij mijn moeder op bezoek. Dat betekent dat ik een stukje moet rijden én dat Hunter meegaat. Ook wil hij wel eens een middagje naar mijn broer of Joen en Jolieke gaan. Dan doen we meestal niet al te moeilijk met eten vooraf klaarmaken of ontdooien, maar kiezen we voor een ander gezond hapje. 

We kiezen hierin bewust voor biologisch, omdat we het belangrijk vinden dat de ingrediënten duurzaam zijn verbouwd en geen onnodige, kunstmatige stofjes bevatten. De potjes van NaturNes Bio vinden we daarom erg fijn. We hoeven ons als moeders door de pure inhoud van de potjes ook niet schuldig te voelen, omdat we een keertje niet vers, zelf hebben bereid. 

Dagschema baby 6 maanden: Hunter’s drukbezette agenda

Tussen dit hapje door en de volgende fles krijgt Hunter nog wel wat melk of ander drinken.

19:00/20:00 uur – Tijd voor de laatste fles

Een beetje afhankelijk van hoe laat Hunter hiervoor heeft gegeten geven we hem rond 19:00/20:00 uur nog een fles melk. Dit is ook de fles melk waar hij meestal door in slaap valt. Joyce brengt Hunter meestal naar bed. Ze neemt dan het laatste beetje melk uit de fles mee naar boven om hem in het wiegje nog een paar slokjes te laten nemen en dan in te dutten. 

20:00/21:00 uur – Slaap lekker

Rond een uurtje of 20:30 uur valt Hunter in slaap… om de volgende dag rond 6:30 uur weer wakker te worden.

In hoeverre lijkt Hunter’s dagschema op dat van jouw kleintje?


I.s.m. NaturNes Bio