Het is bijna zover. De Roze Zaterdag in Gouda! In 2016 werd er tijdens de Roze Zaterdag in Amsterdam bekend gemaakt dat Gouda zich in 2018 officieel roze stad van Nederland mag noemen. De afgelopen maanden stonden daarom al in dit teken door het organiseren van talloze activiteiten rondom de diversiteit in de samenleving en verbondenheid van de inwoners van Gouda. Het hoogtepunt is uiteraard de roze zaterdag die plaats zal vinden op 23 juni.  Voor deze dag is er een uitgebreid programma samengesteld met allerlei toffe activiteiten en optredens. Jij kunt hier uiteraard bij zijn!

Een dag vol activiteiten om zo hopelijk wat meer begrip, acceptatie en respect te creëren. De roze zaterdag zal om 14.00 uur starten met een openingstoespraak van de Burgemeester en wordt vervolgd met tal van leuke optredens, van onder andere Edsilia Rombley en DJ Jean. Neem hier een kijkje om het gehele programma van de dag te zien.

Roze zaterdag in Gouda: Leuk en belangrijk!Voor diegenen die tot in de late uurtjes van de dag willen genieten, is er tevens een heuse roze camping opgezet. Hoe leuk! Met je camper, caravan of lekkere knusse tent, kan je zaterdag terecht op GOUDasfalt. Het voormalig fabrieksterrein aan de zuidoever van de Hollandsche IJssel. Een flinke groep vrijwilligers tovert het terrein om tot een ware pop-up camping. De echte happy camper kan zelfs nog wat langer genieten van dit stekkie, want de camping is geopend van donderdag 21 tot zondag 24 juni. Meer informatie vind je hier en wees snel, want er is beperkte ruimte!

Sinds 2002 wordt door de stichting Roze Zaterdagen Nederland jaarlijks de Roze Zaterdag toegekend aan een stad in Nederland. Het bestuur bepaalt twee jaar vooruit in welke stad dit gehouden gaat worden. De Roze Zaterdag wordt ieder jaar eind juni georganiseerd om zo de diversiteit van homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgenders te tonen en het begrip te vergroten. De dag wordt toegekend aan de gemeente die het beste plan indient voor de organisatie. In 2019 zal Venlo het stokje overnemen en de stad die zich in 2020 roze mag kleuren wordt tijdens de Roze Zaterdag in Gouda bekend gemaakt om 15.oo uur…

Roze zaterdag in Gouda: Leuk en belangrijk!Lijkt het jou leuk om hierbij te zijn? Schrijf dan zaterdag 23 juni met BIG ASS ROZE letters in je agenda. Het is gewoon gratis en gegarandeerd gezellig. Bovendien  draag je door jouw komst automatisch bij aan een verdraagzamer Nederland als het gaat om LGBT acceptatie. Super waardevol dus. Wij dragen Roze Zaterdag in ieder geval een warm hart toe en hopen hier in de toekomst ook iets aan bij te kunnen dragen.