Lesbische vrouwen koppels die graag zwanger willen worden, blijken in Engeland door mannen gedwongen te worden tot seks. De mannen bieden hun sperma aan via geheime Facebook groepen voor bedragen minder dan 30 Pond. De nieuwe BBC documentaire Desperately Seeking Semen onthult hoe mannen hun sperma aanbieden via deze geheime Facebook groepen. De vrouwen die hier op ingaan weten vaak niet eens de échte naam van de man.  De mannen vragen in eerste instantie vaak niet meer dan een onkostenvergoeding voor hun benzine. 

Volgens de mannen is het helpen van vrouwen die niet op de natuurlijke manier zwanger kunnen worden, de grootste motivatie om te doneren. Deze motivatie blijkt in de realiteit echter anders, dat onthult de BBC Three documentaire ‘Desperately Seeking Semen’. Hierin is te zien hoe de mannen, die in eerste instantie enkel vragen om een tiental Pond als vergoeding, in het huis van de vrouw aangekomen, onveilige seks eisen. Volgens Chelsea en Sarah, twee vrouwen die in de documentaire te zien zijn, zijn deze mannen erop uit om lesbische vrouwen middels seks heteroseksueel te maken.

“There’s a lot of people on sperm donation sites that’ll decide that they’ll give someone the help with Aritificial Insemination. They’ll turn up and they’ll push for NI, which is a natural insemination, so basic sex.”, aldus de 25-jarige Chelsea.

De mannen denken dat de vrouwen lesbisch zijn, omdat ze nog nooit goede seks met een man hebben gehad… Vrouwen wenden zich tot dit ongeorganiseerde donatie systeem via o.a. Facebook groepen, omdat zij de hoge kosten van een kliniek voor IUI en IVF niet kunnen betalen. De kosten hiervan kunnen in Engeland oplopen tot zo’n 5000 pond. Als het via een andere weg voor slechts 30 Pond kan, is voor sommige vrouwen met weinig financiële middelen de keuze snel gemaakt….

De documentaire Desperately Seeking Semen kan je hieronder bekijken.