Tongen met lesbiennes? Onder het mom van veel te weinig lesbische films ontvingen we deze week twee interessante video’s. Dominique Gimberg is 23 jaar oud en aan het afstuderen als filmregisseur op de HKU. Dit doet ze met haar korte, lesbische film Vlam. Al eerder maakte ze een lesbische film. Deze draagt de naam Tongen. Tongen gaat over Fleur en Elise (15) die zich verdiepen in flirt technieken die zij op het internet vinden. Zij passen deze toe op de jongens op hun school, ….tot er een lesbische vonk overslaat.

Dominique is er pas op haar 19de achter gekomen dat ze lesbisch is, mede doordat ze vrijwel van jongs af aan alleen maar hetero content als realiteit van de wereld kreeg toegeworpen. Ze pleit er daarom voor dat beeld bij de toekomstige kinderen en jongeren te verbeteren, zodat jongeren tijdens hun zoektocht naar seksualiteit breder leren kijken en mogelijk erkenning kunnen vinden in plaats van zich proberen te passen binnen de hetero norm, omdat ze niet aan andere mogelijkheden denken. Tongen heeft op de roze filmdagen in het Ketelhuis, in De Uitkijk en Fc Hyena gedraaid.

TONGEN from Dominique Gimberg on Vimeo.

Wil je meer zien van Dominique? …steun dan HIER haar afstudeerproject VLAM! Hieronder vind je alvast de teaser voor haar film. Wij zijn erg enthousiast en delen dit nieuws dan ook graag!

VLAM TEASER from Dominique Gimberg on Vimeo.