Eens in de zoveel tijd kom ik vreemde trends tegen die ik niet snap. Bepaalde woorden die mensen vaak zeggen, kleding die mensen dragen of een item dat je overal voorbij ziet komen. Ik snap niet wat er leuk aan is, waarom iedereen eraan meedoet of hoe het zo’n trend heeft kunnen worden. Ben ik de enige die deze vreemde trends niet snapt of zijn er meer mensen die het niet begrijpen en nooit? Maar misschien zijn er ook een heleboel mensen die mij de reden van bepaalde trends kunnen uitleggen… Anyway, in deze blog deel ik 10 vreemde trends die ik niet snap.

Ik ben uiteraard benieuwd naar de trends die jij niet snapt en of je de trends die ik niet snap wel snapt. Snap je het nog? Ik wil met deze blog trouwens niet afzeiken of bekritiseren. Ik begrijp best dat je bepaalde trends volgt. Ook ik volg trends waarvan ik later denk: Dafuq, deed ik dat?! …of waarvan ik later zie dat het ook gewoon heel leuk was. Smaken verschillen en meningen veranderen. Ok, genoeg geexcuseer, hier mijn 10 onbegrijpelijke trends.

unicorn trendsKleding: H&M, New Look

♥ Unicorns
Als lesbische vrouw zou ik deze trend natuurlijk helemaal geweldig moeten vinden én moeten snappen. Waarom? Omdat de gemiddelde unicorn regenboog haar heeft en dat helemaal gay is. Nope, ik snap d’r de unicornballen van. Niks dus. Hoezo is een paard met een hoorn op z’n hoofd zo’n trendy ding. Hoezo wil je lijken op een paard met een hoorn op z’n hoofd? Ik heb nog nooit zo’n beest gezien, weet niet of het werkelijk een leuk en aardig beest is en kan me dus nog beter verplaatsen in een geit dan in een eenhoorn. Niets, nada, niente heb ik ermee. Hoezo zijn unicorns (Waarom zeggen we dit überhaupt voortdurend in het Engels en zeggen we niet gewoon, eenhoorn) een trend?

 New York Yankees petten met stickersPetten: JD Sports

♥ New York Yankees petten met stickers
Nog zo ééntje. Ineens, plotseling, vanuit het niets zag ik iedereen ermee: Dé New York Yankees pet. Meerdere bekende vloggers liepen ermee. Alsof ze allemaal tegelijk 1000 euro hadden gekregen om zo’n snap back te promoten (oh wacht, misschien is dit werkelijk zo….). Mensen die niets met sporten, laat staan de Amerikaanse sport baseball, hebben maar de hele dag door met zo’n pet op lopen. Waarom?! En wat ik me nóg meer afvraag is waarom al die stickers er nog opzitten. Als ik kleding koop bij H&M of weet ik veel waar, dan verwijder ik voordat ik in de kleding ga lopen, de labels én stickers. Nee hoor, bij deze snapback (waarom heet dit zo?) petten is het een trend om al die stickers er gewoon op te laten zitten. Ik begrijp dat niet….

Flamingo'sBadpak: H&M – Shirts: Bershka

♥ Flamingo’s
Sorry schoonzus, maar ik snap deze trend niet. Hoezo is de flamingo zo’n populair beest? Het dier loopt niet rond in Nederland, is niet knuffelbaar, kan je niet houden als huisdier, heeft rare lange benen en heeft een ernstig zoet kleurtje…. de flamingo. Wat moet je ermee? Wat kan je ermee? NIETS. Waarom is het dan zo’n trend? Je ziet het ding overal: in gieter vorm, in lampen, op schriftjes, posters, zelfs als plee borstel. Waarom zou je nou met een flamingo je wc willen reinigen? Wie heeft deze trend bedacht…?

ripped jeansRipped Jeans: H&M en New Look

♥ Zo veel scheuren
Oké, ik geef toe dat ik een spijkerbroek met hier en daar een scheurtje best stoer vind, ondanks dat de gemiddelde 50+-er niets van begrijpt en altijd even moet melden dat mijn broek kapot is. Ja, het heeft iets stoers, iets vintage-achtigs.. en ik loop ermee. Waar ik echter niets van snap is een spijkerbroek die meer gat bevat van broek. Je ziet dan dus meer been dan broek. De gaten zijn groter dan mijn knieën en met een beetje pech scheur je de broek binnen een week doormidden. Zo’n broek is niet alleen flink bloot, maar ook gewoon freakin’ koud in Nederland. Ik begrijp niet dat mensen aan een broek die meer gat en scheur bevat dan stof, geld willen uitgeven…. Waarom is dit een trend?

♥ LOF IT
Ineens was het daar… Ineens zei iedereen het… Ineens werd ik er GEK van: LOVE IT! Twee woordjes die bij de meest mogelijke onzin worden uitgesproken, door bekende vloggers, door Jan en alleman. Waarom? Geen idee! …omdat het een trend is. Omdat iedereen het zegt. Omdat het hip is om te zeggen. LOVE IT! Nee, ik LOVE IT helemaal niet! Ik HATE IT. Ik vind het mega irritant. Ik vind het overdreven. Ik vind het twee suffe woorden die om de meest simpele dingen worden uitgesproken. Je LOVE IT helemaal niet. Liefde is iets groots, houden van is iets bijzonders, iets waardevols, iets moois. LOVE IT maakt werkelijke houden van tot iets simpels, onzinnigs en sufs. Deze trend, I do not LOVE IT.

♥ Mukbang
Lekker vreten met een camera op je kop. Heerlijk om naar te kijken. Ja? WHY? Mukbangs zijn de laatste trend op YouTube. Voornamelijk vrouwen die voor een camera mega maaltijden zitten weg te kanen en erbij kletsen. Liefst zien ze er sexy uit en hebben ze, ondanks de soms idioot grote hoeveelheden eten, geen obesitas. Het komt waarschijnlijk vanuit China en Japan, waar ze zogenaamd sushi for life eten en tegelijkertijd skinny for life zijn. Ik begrijp niet waarom dit een trend is. Misschien moeten wij het ook maar eens doen? Moeten wij ook mukbangs maken? Waarom? Waarom is dit leuk om naar te kijken? Please explain….

avocado trendAvocado kleding: Etsy

♥ Avocado’s
Ja, ik vind avocado’s lekker. Niets mis met deze groente, fruit. Ik weet niet eens wat het is, maar waarom is dit ding zo’n hype? Waarom kan ik bij Flying Tiger een sleutelhanger kopen met een avocado eraan? Waarom is er een restaurant in Amsterdam waar ze alleen maar maaltijden met avocado’s serveren: De Grote Avocado Show, heet het geloof ik. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heel grappig en origineel, maar ik begrijp het waarom gewoon niet…? Natuurlijk is een avocado lekker én gezond, maar dat is een stronk broccoli ook en dat zijn kikkererwten ook? Er is wel meer gezond, maar dat betekent niet dat ik ermee wil rondlopen op een t-shirt of het als sleutelhanger wil hebben. Wat is er nou zo mega bijzonder aan de avocado dat het zo’n enorme trend is…?

eiwitpoeder trendEiwitpoeder: Body & Fit

♥ Proteïne, Whey, Eiwitshakes!
Sporten is hartstikke gezond. Ik doe het met enige regelmaat. Ik houd van Pink Boxen en begeef me zo nu en dan bij de fitness. De laatste jaren zijn eiwitten een enorme trend geworden. Sporten en geen extra eiwitten eten lijkt bijna een taboe. In iedere supermarkt vind je repen met extra proteïne en yoghurt met meer dan 20 gram (is dat veel?) proteïne. Op social media word je doodgegooid met allerlei nieuw proteïne producten en sporten zonder met een gezonde proteïne shake te eindigen is bijna een no go. Ook ik heb me even laten verleiden door deze trend en kocht bij de Tuinen zo’n pot Whey… superduur dat spul en natuurlijk helemaal niet nodig als je zoals ik maar 2 keer per week sport. Maar hé, ik wilde ook zo’n sexy wasbordje zoals als die fitspo girls op Insta en dacht dat die pot me daarbij wel even zou helpen…. ergens begrijp ik de trend dus stiekem wel… tegelijkertijd snap ik niet dat zoveel mensen erin trappen.

♥ Poké bowls
Oké, heel eerlijk, ik weet niet eens waarom dit ding deze naam draagt. Heeft het iets van Pokémon weg? Is het iets wat een Pokémon eet? Ineens zie ik het overal in YouTube video’s: Mensen die poké bowls bestellen en eten. Wat is het? Waarom is het zo populair? Wat is er zo bijzonder aan?

We zijn inmiddels 10 minuten verder en ik heb het nodige zoekwerk gedaan via Google: “Poké is een traditioneel gerecht uit Hawaii, waar verse vis in blokjes en groente centraal staat. In een Poké bowl zit voornamelijk jouw favoriete vissoort, gemixt met verse gezonde ingrediënten. Vroeger was dit een snack die werd gegeten door vissers in Hawaï, omdat het de manier was om restjes vis op te maken”

Oké, het is dus gewoon een schaaltje met vis en groente. Ja dus…? Als ik kijk op een website waar je dit soort schalen kan bestellen, zie ik dat ook hier de proteïne centraal staat. De pokébowl is blijkbaar hip omdat het gezond is én er mooi uitziet. Mja… oké, het zal wel… Ik kan niet wachten totdat ik een sleutelhanger kan kopen met een poké bowl eraan.

slippers met bont fluffySlippers met imitatiebont: H&M

♥ Slippers met fluff
De afgelopen tijd zie ik ze steeds vaker voorbij komen op social media: plastic badslippers met fluff of een ander stofje. Liefst in een knalkleurtje. Vroeger droegen bepaalde moeders dit in huis en zou je je hier kapot voor schamen. Tegenwoordig dragen meisjes en jonge vrouwen deze slippers gewoon in EN BUITEN huis. Hoe kan dat nou? Ga ik dat over een paar maandjes ook plotseling leuk vinden en dragen…?

Fotografie header: Igor

Van welke trends snap jij niets?