Tijdens een aflevering van zijn Netflix serie “Bill Nye Saves the World,” zegt Bill Nye dat hij geen tijd heeft voor zogenaamde ‘gay conversion therapy’ oftewel homo conversie (reparatie) therapie. Hij illustreert dit door middel van een filmpje met ijs smaken. Uiteraard staan deze smaken voor de verschillende soorten van seksuele voorkeur: lesbische ijsjes, homofiele ijsjes, biseksuele ijsjes. Met het filmpje wil hij laten zien dat het de overtuiging die sommige Christenen hebben, dat homoseksualiteit te genezen is, niet kloppend is. De verschillende soorten ijsjes ontmoeten elkaar bij een homo conversie therapie sessie en raken met de therapeut, die van vanille ijs is gemaakt, in discussie. 

“Als vanille-ijs zijnde vind ik dat ik de meest natuurlijke en normale ben van alle ijssmaken. Om die reden moeten jullie je maar aanpassen en ook vanille-ijs worden.” aldus het hoorntje met vanille-ijs.

Hoe simpel en kinderlijk de video ook mag lijken, hij is binnen enkele dagen nu al meer dan 220.000 keer bekeken.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=46h-LfNWPn8″ width=”100%” height=”350″][/videos]