Hand in hand tegen homogeweld. Waarschijnlijk heb je het vandaag al ergens op social media of in het nieuws gelezen: Zaterdagnacht werden twee homoseksuele mannen die hand in hand liepen in Arnhem mishandelt door een groep jongeren. Eén van de mannen werd aangevallen met een betonschaar. Een vreselijke gebeurtenis wat zeker in deze tijd niet meer zou mogen gebeuren in Nederland. Gay Horeca Arnhem heeft geschokt gereageerd op dit incident en organiseert op zaterdag 8 april een manifestatie tegen geweld tegen homo’s.

“De Arnhemse gay-gemeenschap is zaterdagnacht in haar hart geraakt”, aldus Gay Horeca Arnhem

Het is ongelooflijk en volkomen onacceptabel dat dit in Nederland gebeurt. De man die met een betonschaar werd aangevallen heeft hierbij meerdere tanden verloren. Met de manifestatie wil Gay Horeca Arnhem een vuist maken voor deze slachtoffers. De actie krijgt op social media enorm veel steun. Mensen plaatsen massaal foto’s van gay koppels die hand in hand lopen of elkaars handen vasthouden. Barbara Barend deed ook een oproep aan alle mannen, hetero én homo, om hand in hand te lopen.

“De LHBT-gemeenschap staat voor tolerantie en acceptatie en deze waarden willen we uitdragen als signaal voor de toekomst”, aldus organisator Arold Dingeman.

De manifestatie is zaterdag 8 april om 17.00 op het Jansplein in Arnhem. Heel Nederland wordt uitgenodigd om samen hand in hand te staan voor diversiteit en zo de slachtoffers een hart onder de riem te steken en te vechten voor een toekomst in Nederland waarin iedereen zichzelf kan zijn ongeacht geaardheid, afkomst, huidskleur of geloof.

Scarlet en Joyce liefde

Wij roepen tenslotte graag ook de hele lesBIsche gemeenschap op om hand in hand te lopen, elkaars handen vast te houden én hiervan een foto te delen op social media met #handinhand.

♥ Laat je zien, laat je horen, laat de liefde leven ♥