Terwijl Taiwan aan de bakermat stond van het als eerste land van Azië legaliseren van het homohuwelijk, werd er eind vorig jaar een bijzondere video over een Taiwanese vader met een lesbische dochter gepubliceerd op YouTube. Hij werd binnen een week enorm vaak bekeken en gedeeld door velen. De video werd gemaakt door Home Is Love – een Taiwanese organisatie die het homo huwelijk aanmoedigt. In de video wordt een familie in beeld gebracht die de organisatie vond via Facebook.

Je ziet hoe een 65-jarige vader vertelt over de schok die hij kreeg toen hij hoorde dat zijn oudste dochter lesbisch was, wat het vervolgens met hem deed én hoe hij er nu in staat. Je ziet zijn andere kinderen en tenslotte ook zijn lesbische dochter. Het is een mooie, waardevolle video waar waarschijnlijk veel ouders wat van kunnen leren, die moeite hebben met de acceptatie van de geaardheid van hun kind.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=FC_F0UKu1kQ” width=”100%” height=”350″][/videos]