K3 zingt over lesbische liefde. “Soms houden prinsesjes van prinsesjes. Hier bij ons mag iedereen zijn wie ze zijn!”, zingen Hanne, Klaasje en Marthe in het nummer Prinsesje en Superman. Gisteren verscheen het nieuwste album Ushuaia met daarop liedjes over lesbische liefde en homoseksualiteit. Ze vinden dat deze onderwerpen vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld zouden moeten zijn. Tegelijkertijd zijn de dames voorbereid op de nodige kritiek. 

Niet alleen de lesbische liefde is onderwerp van de liedjes, ook transseksualiteit is een thema in één van de nummers: “Je niet volledig thuisvoelen in één van de twee geslachten. Een jongetje wil ronddartelen in een prinsessenjurk? Een meisje is verliefd op een meisje? Geen probleem.” Voor de tekst van het nummer Prinsesje en Superman is onder andere gekozen door de aanslag op een homeclub in Orlando.

Wij vinden dit een heel tof en mooi initiatief. Meisjes die op meisjes vallen en jongens die jongens leuk vinden, mogen ook onderdeel zijn van eenvoudige kinderliedjes. Op die manier doorbreek je taboes en maak je moeilijke onderwerpen op een leuke manier bespreekbaar.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=fCZMK1jsiiM” width=”100%” height=”350″][/videos]

Hieronder vind je een deel van de songtekst. Voor de gehele songtekst van het nummer: Prinsesje en Superman. Het gehele album vind je hier op iTunes.

Wie beslist voor elke jongen blauw
Wie zegt meisje lief
Draag roze asjeblief

Wie beslist van welke pop je houdt
En of jij niet liever een boomhut had gebouwd

Wie beslist wat goed is en wat fout
Is elk meisje zacht
Wil elke jongen macht

Weet je wat
Het laat me berenkoud
Als je iemand vindt die zielsveel van je houdt

Waarom mag een jongen nooit prinsesje
Waarom mag een meisje nooit superman zijn
Elke vogel bouwt z’n eigen nestje
Hier bij ons mag iedereen zijn wie ze zijn
Waarom mag een jongen nooit prinsesje
Waarom mag een meisje nooit superman zijn
Soms houden prinsesjes van prinsesjes
Hier bij ons mag iedereen zijn wie ze zijn

Wie je bent
En waar je straks van houdt
Ach dat weet geen mens
En had ik maar één wens

Bron foto: YouTube