Het festival seizoen is volop in gang en dit jaar zullen ook wij een paar fijne festivals bezoeken. Joyce houdt van heel veel soorten festivals, waaronder Pinkpop en Lowlands. Samen bezochten we een paar jaar geleden Pinkpop en een paar jaar daarvoor ging Joyce met een vriendin naar Hurricane in Duitsland. Ik ben niet zo’n fan van de grote festivals, maar kan wel genieten van de wat kleinschaligere, intieme festivals. Dit jaar maakte ik een lijst van festivals die mij leuk leken en Joyce liet op dat lijstje weer weten wat haar leuk leek. Zo kwamen we tot een lijstje van 5 festivals waar wij dit jaar graag heen willen.

Voor twee van de vijf festivals hebben we al kaartjes, daar gaan we dus sowieso heen. Ik ben heel benieuwd en hoop dat op die dagen het weer een beetje meewerkt. We hebben gekozen voor allemaal festivals waar je 1 dag heen kunt en niet per se een heel weekend heen moet, zoals het festival Down The Rabbit Whole dat nu bezig is, wat ons trouwens wel een erg tof festival leek.

festivals

We zijn benieuwd of jij van festivals houdt en of jij de komende tijd nog naar een festival gaat. Misschien komen we je wel tegen, dat lijkt ons leuk ♥

♥ Fields of Joy

Het Fields of Joyce Festival vindt dit jaar plaats op 16 juli in Oldenzaal. Op 15 juli vindt er een pre-party plaats. We wilden graag naar dit festival gaan door de toffe locatie met bos, water en weiland en de goede artiesten waaronder Dotan, Di-rect, Typhoon en Anneke van Giersbergen. De kaartjes zijn niet zo duur, namelijk 39 euro per stuk en kan je bestellen via de website van Fields of Joy. Door onderstaande video krijg je een leuke indruk van hoe het er tijdens het festival een beetje aan toe gaat. Wij hebben al kaartjes voor dit festival en kijken er naar uit om te gaan. Wie komt er nog meer?

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=YZIE3sajsro” width=”100%” height=”350″][/videos]

♥ The Brave Festival

Het The Brave Festival vindt dit jaar plaats op 13 augustus in de Tuinen van West in Amsterdam. Dit festival werd me vorig jaar getipt door een collega. Ik nam een kijkje op de website van The Brave Festival en was al snel verkocht. Ik ben niet zo dol op de grote festivals a la Pinkpop en Lowlands, omdat het zo massaal is en de muziek me soms niet zo aanspreekt. Dit festival is veel intiemer en de muziek is helemaal mijn ding.

festival the brave

The Brave is het enige openluchtfestival in Nederland dat zich volledig richt op singer-songwriters, indie en folk. Pure, ambachtelijke muziek met echte instrumenten, een DJ zul je er niet tegenkomen. Een aantal namen die aanwezig zullen zijn die dag: Leo Stannard, Craig Gallagher, Son Mieux, Lili Grace, Joseph & Maia en Benjamin Winter.

The Brave wordt dit jaar nog wat kleiner dan in 2015 en biedt ruimte aan slechts 1500 bezoekers. De versterkte muziek op de twee podia duurt tot 23.00 uur. Na afloop kan er tot in de kleine uurtjes akoestisch gejamd worden bij de verschillende kampvuren op het festivalterrein. Tickets kosten 15 euro en kan je via de website van The Brave bestellen. Wij hebben al kaarten!

♥ Amsterdam Woods Festival

Het Amsterdam Woods Festival vindt dit jaar plaats op 26 en 27 augustus in het Amsterdamse Bos in Amsterdam. In deze groene achtertuin van Amsterdam kan je in een intieme sfeer genieten van gevestigde acts uit binnen- en buitenland en nieuw, veelbelovend talent. Amsterdam Woods Festival presenteert samen met IDFA at Melkweg bovendien bijzondere muziekdocumentaires met optredens en interviews van bijpassende artiesten. Ook zijn er lekkere foodtrucks en is er een tijdelijk restaurant.

Vorig jaar belandde Amsterdam Woods Festival direct op de shortlist van zowel het beste kleine festival als het beste nieuwe festival van Europa. Wauw, dat klinkt echt veelbelovend. We hebben nog geen kaartjes voor dit festival, maar willen ze binnenkort wel gaan bestellen. Een dagkaart kost 40 euro en een weekendkaart kost 70 euro. HIER vind je wie er allemaal optreden en wat er verder te doen is.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=L0vacLsIsaM” width=”100%” height=”350″][/videos]

♥ Festival Strand

Het Strand Utrecht Festival vindt dit jaar plaats op 27 augustus in Utrecht aan de Haarrijnse Plas. Er zijn vier podia met veel verschillende muziek. De Line Up is nog maar deels bekend en vind je op de website van Strand Festival. Kaartjes zijn hier ook te bestellen en kosten 37,50 euro. Naast muziek kan je genieten van allerlei lekker eten en drinken. Een fijn sfeertje, voor ons, dichtbij huis. We willen hier zeker een bezoekje aan brengen eind augustus.

Aftermovie Festival Strand 2014 – korte versie from Jan Willem Steunenberg on Vimeo.

♥ Into The Great Wide Open

Het Into The Great Wide Open Festival vindt dit jaar plaats van 1 t/m 4 september op Vlieland. We zouden erg graag naar dit festival gaan, maar dat is helaas meer dan kansloos. Dit is een enorm gewild festival, allang uitverkocht en zelfs de wachtlijst voor kaarten die worden geretourneerd is al vol.

Middenin de natuur van Vlieland is er op dit bijzondere festival naast muziek ook beeldende kunst, film, verrassende randprogrammering en voldoende rust en ruimte om te kunnen genieten. Zowel publiek als artiest is bezoeker van het eiland waar de zee de grens aangeeft en niet de dranghekken.

Into The Great Wide Open is voor alle liefhebbers van goede alternatieve popmuziek die behoefte hebben aan een sfeerrijk festival, maar ook graag zelf het tempo willen bepalen. Meezingen op een festivalveld én en genieten van kampvuurliedjes op het strand. Een intiem festivalgevoel én de ‘great wide open’.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=37qsZrS2yCk” width=”100%” height=”350″][/videos]

We zijn benieuwd of jij van festivals houdt en of jij de komende tijd nog naar een festival gaat.
Let us know ♥