Hi! Vandaag weer eens een wat ander soort blog. We zijn de afgelopen weken weer wat meer bezig geweest met het leuk maken van ons huisje en we zijn afgelopen weekend begonnen met onze slaapkamer. Het wordt tijd dat we deze eens afmaken en daarom besloten we eens iets te kopen dat we nog niet eerder hadden gezien: decoratief plakhout. Het zag er heel tof uit in de winkel en het leek ons een mooie oplossing voor een wandje in onze slaapkamer dat nogal lelijk was. Prijzig was het pakketje plakhout wel; we betaalden maar liefst 69,95 euro voor een doosje. We hadden twee doosjes nodig voor het wandje. Gelukkig hadden we een kortingsbon van 20 procent.

We kochten het plakhout trouwens bij Karwei. Daar hebben ze ook vaak leuke spulletjes voor in huis. Ik heb hier ook een stoel voor in de werkkamer besteld, maar die was helaas nog niet binnen. Die hoop ik jullie binnenkort te laten zien. In deze blog laat ik je zien hoe onze zondag eruit zag. Ik laat je zien hoe we het plakhout hebben aangebracht en wat het eindresultaat is. We zijn benieuwd wat je ervan vindt, het was een hele klus!

Potje klussen: decoratief plakhout

Voordat Joyce begon met het aanbrengen van het plakhout moest ze even flink wat meten. Hoe zou ze de planken aan gaan brengen en wat was het mooist en meest handig? Op de planken zaten zelfklevende strips, maar die waren helaas niet sterk genoeg voor ons wandje.

Potje klussen: decoratief plakhout

Dat kwam omdat de ondergrond van wat ouder materiaal/behang was, dat voortdurend eraf brokkelde. Gelukkig hadden we extra lijm gekocht dat zogenaamd 120 kilo vast moest kunnen houden, dus zo’n plankje moest wel goed komen…

Potje klussen: decoratief plakhout

Het verwijderen van de strips was een beetje irritant, maar redelijk te doen. Zoals je ziet is het muurtje dat we met het decoratief plakhout willen bekleden er ook wel echt aan toe. Het ziet er niet uit! Wat je trouwens niet moet vergeten bij dit klusje is een waterpas. Die hebben we even gekocht voor 9,95 euro bij Hornbach. We hebben hiervoor ook weleens een app op onze iPhone gebruikt, maar dat werkte toch niet altijd goed.Potje klussen: decoratief plakhout

Sjors was er tijdens het klussen ook de hele dag bij. Hij vond het met name een heel chill klusje… Hij mocht trouwens ook gezellig mee de Karwei in tijdens het winkelen, maar hij moest dan wel per se in een winkelwagen… prima hoor, we gooiden er een dekentje in uit de auto en rollen maar. Sjors zijn roll video was erg in trek op onze Instagram ♥Potje klussen: decoratief plakhout

Joyce startte rechts en werkte langzaam naar links. Op onderstaande foto kan je zien hoe de strips eraf te halen zijn. Wij gebruikten dus wat extra lijm, maar bij een vlakke en schone ondergrond kan je misschien ook prima enkel de strips gebruiken.Potje klussen: decoratief plakhout

Ondertussen ging ik aan de slag met onze nieuwe tafeltjes. We kochten in een toffe landwinkel twee boomstam tafeltjes op wieltjes. Deze heb ik met blanke vernis geschilderd zodat ze mooier werden en wat sterker. Het tafeltje staat prachtig bij de nieuwe stoel die afgelopen zaterdag ook werd geleverd. Hierover binnenkort meer!Potje klussen: decoratief plakhout

Zoals je kunt zien was het echt een hele klus! Niet alleen omdat de planken er soms weer afvielen door de slechte ondergrond, maar ook omdat het een hele puzzel was en flink veel werk met de van mijn broer geleende decoupeerzaag.
Potje klussen: decoratief plakhout

Gelukkig konden we tussen het klussen door een beetje chillen. Ik haalde drankjes, nootjes en chipjes en met de nodige muziek namen we ff een momentje van pauze. Weg klus frustraties & frisse moed om de klus te klaren!Potje klussen: decoratief plakhout

Joyce ging weer enthousiast verder en het einde kwam langzaam in zicht. Natuurlijk was het einde het meest lastig omdat toen nog de laatste lastige hoekjes moesten worden gezaagd. Rond 19:00 uur was het gelukkig TIME FOR DINER! Potje klussen: decoratief plakhout

Ik maakte een lekkere pasta met pesto, spinazie, knoflook, rucola, courgette, tomaten, basilicum en nog veel meer. Na gezellig te hebben gekletst en more than enough te hebben gegeten was het tijd voor de laatste loodjes plankjes…Potje klussen: decoratief plakhout

….en dit is het eindresultaat! Het ziet er tof uit hè?! Wij zijn er in ieder geval heel blij mee! Wil je ook zoiets in je huisje of kamer? Check dan ff een bouwmarkt voor decoratief plakhout.

Potje klussen: decoratief plakhout

Het is er in verschillende kleurtjes en stijlen. Het is redelijk eenvoudig aan te brengen, zeker als het gewoon om een rechte muur gaat.

Potje klussen: decoratief plakhout

Het plakhout kost per pak (goed voor 1,1 m2) ongeveer 70 euro. Naast het plakhout heb je een zaag nodig, een waterpas, eventueel wat extra lijm en that’s it!

Liefs, Scarlet & Joyce ♥