Wij zijn regelmatig verslaafd aan een serie! Sinds wij erachter zijn gekomen dat je series online kunt streamen én Netflix helemaal niet zo duur is, zijn we zot van allerlei verschillende series. Van de meeste series zijn meerdere seizoenen en dat is erg fijn, want we ploeteren ons binnen no-time door een heel seizoen heen. Sinds kort zijn we begonnen aan Gossip Girl en we zijn er helemaal verslaafd aan. Gelukkig bestaat de serie uit 6 seizoenen met meer zo’n 20 afleveringen per seizoen. Heerlijk, we kunnen niet stoppen! Hiervoor keken we enthousiast naar Pretty Little Liars, The Client List, Orphan Black en Orange is the new black. 

Tijdens, voor en na het kijken van een serie zijn er verschillende gekke trekjes ontstaan. Bepaalde gedragingen, dingen die we doen, die zich keer op keer herhalen. Waarschijnlijk, als je net als wij regelmatig verslaafd bent aan een serie, zal je wel wat van deze gewoontes en gedragingen herkennen. In deze blog delen we een aantal van onze gekke trekjes die we vertonen als we verslaafd zijn aan een serie.

verslaafd aan een serie

♥ Je scrolt de intro door
Verschillende series starten met een korte introductie waarin je ziet wat er in de vorige aflevering gebeurde. Het punt is: in de meeste gevallen kijken wij zo 4 series achter elkaar en zitten we echt niet te wachten op zo’n introductie. We hebben immers 1 minuut ervoor al gezien wat er is gebeurd. Sowieso hebben we helemaal geen geduld voor die introductie, we willen gewoon ZO SNEL MOGELIJK weten hoe het verder gaat. Kortom: we scrollen de introductie altijd door. Bij Gossip Girl weten we bijvoorbeeld dat we standaard bij 1:05 minuten moeten starten. Dan is de introductie voorbij en het intro muziekje.

♥ Je checkt hoeveel afleveringen er nog zijn
Als we er eenmaal achter zijn dat we een bepaalde serie wel erg leuk vinden, moeten we snel checken hoeveel afleveringen en seizoenen er nog zijn. Hoe meer, hoe beter! Altijd fijn om te weten dat we nog even vooruit kunnen en dat het niet erg is als we 3 of 4 series achter elkaar kijken.

verslaafd seriesVia Boohoo.com

♥ Je gaat altijd te laat naar bed
We willen altijd nét één serie te veel kijken, wat ervoor zorgt dat we bijna altijd te laat naar bed gaan. Is het al laten en weten we dat we beter naar bed kunnen gaan, dan willen we de laptop nogal eens mee naar bed nemen. “Dan kijken we het wel in bed” alsof we dan wel op tijd in bed liggen…

♥ Je zoekt wanhopig online naar het volgende seizoen
Toen we 3 seizoenen van The Client List hadden gekeken was het ineens opperdepop. HUH? HOE KAN DAT NOU? WAT NU?! Er moest toch ergens een seizoen 4 te vinden zijn? Via Google zochten we ons suf of er ergens een seizoen 4 te vinden was en zo niet wanneer dit seizoen uitkwam. Gewoon niet. Het was het laatste seizoen en er zou geen nieuw seizoen meer komen. NEEEEEEE! Gelukkig gaat Pretty Little Liars nog wel even door en vinden we van andere series ook vaak wel de data van het nieuwe seizoen. Anyway, die zoektocht naar een volgend seizoen vindt dus regelmatig plaats.

verslaafd serie

♥ Nauwelijks kunnen wachten met kijken
Als wij samen klaar zijn met werken kunnen we nauwelijks wachten met het kijken van onze serie. Snel koken, alles klaarzetten en PLAY! Soms willen we gezellig aan tafel eten, maar dat plan sneuvelt nogal eens omdat we niet kunnen wachten met het kijken van een nieuwe aflevering.

♥ Stiekem al 1 aflevering verder kijken
We kijken altijd gezellig samen naar een serie, maar heel soms houdt één van ons het wachten niet vol. Heel stiekem kijkt één van ons dan al en aflevering verder. Heel onhandig want de ander moet dan eerst weer een aflevering bij kijken voordat we weer samen verder kunnen kijken.

netflixVia: Modemusthaves

♥ De tijd vergeten
Soms gaan we zo op in een serie dat we gewoonweg helemaal de tijd vergeten. Op zaterdagochtend bij het ontbijt heel even een serie kijken en dan vervolgens om 12:15 uur weer op je horloge kijken om erachter te komen dat de halve dag al voorbij is. Oepsie…

♥ Alles om je heen vergeten
Als we samen naar een serie kijken, gaan we er helemaal in op. We vergeten dan alles wat er om ons heen gebeurt even en ontsnappen op die manier heel even aan de realiteit. Heel fijn kan dat zijn, al moeten we dat natuurlijk niet te vaak doen met die reden.

verslaafd aan een serie

♥ Nooit meer zo leuk als…
Soms zijn we zo verslaafd aan een serie dat we het idee hebben dat er nooit meer een leukere serie dan deze zal komen. Oké, dat hebben we inmiddels al meer dan 5 keer gedacht, dus blijkbaar klopt het niet helemaal.

♥ Geheimtaal voor anderen
Als we verslaafd zijn aan een serie, gaan we regelmatig ook grapjes maken die te maken hebben met die serie. Grapjes die je alleen begrijpt als je ook naar die serie kijkt of hebt gekeken. Zo haden we het regelmatig over A, maakten we grapjes met een zwarte handschoen en zeggen we in sommige situaties soms hardop I’m Chuck Bass of I’m Blair focking Waldorf!

verslaafd aan een serie

Bron foto’s: Giphy & Tumblr

Ben jij net als ons ook regelmatig verslaafd aan een serie?