Wat ik direct zo leuk vond aan Joyce, toen ik haar 8 jaar geleden leerde kennen, was haar onuitputtelijke geduld. Ze was heel geduldig met mij en met mijn rare en vreemde trekjes. Ik daarentegen ben verre van geduldig. Ik wil dat de zaken snel gaan, dat er snel wordt gehandeld en dat dingen snel worden opgelost. Ik kan niet tegen sloomheid, trage mensen of trage apparaten. Traag wifi is echt hellish voor mij en ook een computer die maar blijft ‘nadenken’ loopt bij mij het risico om uit het raam gegooid te worden… Ja, ik ben ongeduldig.

Ik ben hier gelukkig niet de enige in en speciaal voor al die mensen zonder geduld heb ik deze blog geschreven. Ik heb 10 dingen bedacht die mij irriteren omdat ik er geen geduld voor heb en ik ben benieuwd welke van jullie ongeduldige wezens deze herkennen. Let me know!

geduld

1. Whatsapp berichten
Je kent het wel, je stuurt iemand een Whatsapp berichtje om even iets te vragen. Gewoon gezellig kletsen of om ergens antwoord op te krijgen. Na een uur heb je nog geen reactie. Ik vind dat altijd vrij irritant. Ik begrijp ook nooit zo goed dat mensen een mobiel hebben maar hier dan vervolgens meer dan 3 uur niet naar kijken. Waarom heb je dan een mobiel? Het zijn vaak altijd dezelfde mensen die super traag reageren. Je hebt inmiddels het antwoord zelf al gevonden, niet meer nodig of je hebt al geen tijd meer om even gezellig via Whatapp te kletsen. Tussendoor kijk je nog eens of ze niet ‘stiekem’ al online is geweest. Ahhhh zelfs dat! Waarom reageert ze dan niet gewoon even? Uiteindelijk heb je geen eens zin meer om, als ze dan eindelijk reageert, zelf nog te reageren. …of je geduld is helemaal op en je belt haar uiteindelijk super geïrriteerd op.

ongeduldig

2. De magnetron
Een maaltijd, een soepje, iets om te ontdooien, het duurt allemaal even in de magnetron. Even te lang, althans zo voelt het voor mij. Het duurt me altijd net even te lang. Dit maakt dat ik zo’n 20 seconden of langer voor tijd de magnetron al open trek om hetgeen ik erin heb gestopt eruit te halen. Is er nog iets niet helemaal warm, jammer hoor, maar ik heb nu gewoon zin in eten dus wil het ook NU opeten. Dat geldt trouwens ook voor wachten tot het avondeten. Soms duurt het nog maar een half uurtje voordat we kunnen gaan eten, maar heb ik gewoon geen geduld meer. HOP, zak chips uit de kast en fooooooood! Erna heb je dan altijd een beetje spijt, omdat je dan een stuk minder trek hebt in die lekker bereidde maaltijd.

3. Passen in een hoekje
Je gaat lekker een middagje shoppen op zaterdag en vindt in de Zara de nodige leuke kledingstukken. Met een hangertje of 6 loop je richting de pashokjes. Van veraf zie je al een rij staan van minstens 10 dames met meer dan in totaal 100 hangertjes. OMG. Je sluit achteraan, maar houdt het wachten na 3 minuten al niet meer vol. Aaaaah, irritant! Dit gaat nergens over. Je besluit uiteindelijk de rij te verlaten en ergens in een rustig hoekje achter een groot kledingrek de kleding snel te gaan passen. Ben je samen met een vriendin, dan dient deze als gordijn.

ongeduldig

4. Water bij de thee
Ik neem niet zo vaak thee, maar als ik thee neem heb ik veelal niet het geduld om die waterkoker helemaal tot het einde te laten koken. Ik vind het op een bepaald moment wel prima en mik dan het water in mijn kopje. Hierna is mijn geduld dan nog niet voldoende op de proef gesteld, want ik moet vervolgens wachten tot het water voldoende afgekoeld is dat is het kan drinken. Dat duurt altijd te lang. Wat ik daarom meestal doe bij thee is gewoon even een scheut koud water erbij. Hartstikke handig, want op die manier kan ik het direct drinken en dat is wat ik wil als ik dorst heb.

5. Drukke winkelstraat en roltrap
Ik kan nooit zo goed tegen zaterdagen waarop iedereen massaal de stad in trekt. Je denkt gezellig even te gaan winkelen, maar wordt vervolgens verrast door een shitload aan mensen in de winkelstraat. Je kunt gewoonweg niet op je eigen tempo blijven lopen en wordt gedwongen op een sukkeldrafje van etalage naar etalage te kijken. Wil je dit niet, dan moet je als een professioneel zigzagger tussen alle mensen door crossen. Heel relaxed en gezellig winkelen is dat niet kan ik je vertellen. Wat ook irritant is op zo’n drukke dag (ook tijdens spitsuur op het station) zijn roltrappen die helemaal vol mensen staan. De regel rechts houden geldt dan plotseling niet meer en even snel passeren is dus geen optie.

6. Natte broek
Soms wil ik per se een bepaald kledingstuk aan. Als ik er dan achter kom dan het ding nog nat in de wasmachine zit of vochtig aan de drooglijn hangt, mik ik hem in de droger. Ik wil gewoon die broek aan! Wachten tot hij helemaal droog is? No way, daar heb ik geen geduld voor hoor! Na een minuutje of tien trek ik die droger open en hijs ik me in een extreem klamme broek. Whatever, het ding droogt wel als ik ermee loop.

studentenhuis

7. De kassa
Welke kassa gaat het meest snel. Ik kies altijd de verkeerde. Zelfs als de rij een stuk korter is, duurt het plotseling veel langer bij die rij omdat de dame achter de kassa en bepaalde code niet kan scannen en hulp moet vragen bij de service balie. Inmiddels kan ik me er wel bij neerleggen dat ik gewoon moet wachten. Ik pak dan mijn telefoon en ga wat rondkijken op Facebook. Mijn moeder kan hier minder goed tegen, die kan zo 5 keer van rij wisselen in de hoop dat ze dan sneller aan de beurt is.

8. Waar blijft de ober
Hè gezellig, even samen met een vriendin een terrasje pakken en een wijntje drinken. Altijd leuk! Althans…. Er zijn van die momenten dat het gewoon niet heel relaxed is. Ik heb het dan over het moment waarop je die ober maar voorbij ziet lopen, maar je niet komt helpen. Of hij komt gewoonweg niet langs om je bestelling op te nemen en kijkt telkens de andere kant op, of hij heeft je bestelling wel opgenomen maar de drankjes laten een eeuwigheid op zich wachten. Joehoeeeeee, kijk nou even onze kant op?! Extra irritant en ongeduldig word ik als ik vervolgens zie dat er verder vrij weinig te doen is op het terras. HOEZO duurt het dan zo lang?

ongeduldig

9. Wifi & YouTube reclames
Traag wifi is zo vreselijk irritant. Het is ook altijd traag op de momenten dat je het ‘t meest hard nodig hebt. Wil ik ‘even snel’ een bestand verzenden of iets uploaden, dan krijg ik zo ‘nog 275 minuten’ in beeld. WHYYYY?! Mijn wifi is ook altijd traag als ik na lang zoeken die ene geweldige film online heb gevonden. Iedere 3 minuten stopt de film dan vervolgens om met zo’n irritant draaiend icoontje verder te kunnen laden. Aaaaaaaaaaah!

Los van het feit dat ik ze irritant vind, begrijp ik volkomen dat YouTubers ervoor kiezen om reclames toe te voegen aan hun video’s. Niemand kan nu eenmaal van de lucht leven. Zo’n reclame die je dan na 5 seconden kan wegklikken om door te gaan naar de video trek ik nét, maar een reclame die ruim 20 seconden duurt en niet weg te klikken is: KILLING. Waarom? Ja, het zal wel meer ink0msten opleveren, maar het is zo vervelend voor mensen die geen geduld hebben. Negen van de tien keer klik ik zo’n video dan gewoon helemaal weg. JA, LAAT MAAR, ik wilde gewoon even snel de video kijken, geen zin hierin.

10. Ga nou op Groen!
Je staat te wachten bij het stoplicht en het ding springt maar niet op groen, zo irritant. Ik krijg dan dus de neiging om 88 keer achter elkaar op dat knopje te drukken. Vroeger had ik ook het idee dat dit zou werken. Ik dacht dan namelijk dat het stoplicht dan zou denken dat er een heleboel mensen stonden te wachten en dat hij dan sneller op groen zou gaan. Dat is natuurlijk onzin… Ook in de auto kan ik me vaak flink irriteren aan het stoplicht dat zooooooo onnnoooodig lang op rood blijft staan: Waar slaat dit nou op, er is nergens een auto te bekken, ga nou op groen!!!!