Vandaag viel ons oog op een artikel waarin werd geschreven over Chinezen die Elektroshock therapie tegen homoseksualiteit ondergaan om hiervan af te komen. Een heftige en bizarre methode om je geaardheid te onderdrukken of veranderen. Het is meer dan 15 jaar geleden dat homoseksualiteit in China nog werd gezien als psychische stoornis, maar toch is het vandaag de dag voor veel mensen en families nog een grote last en schaamte. De beelden die hierover vorige week door het Australische televisieprogramma Dateline werden uitgezonden zijn behoorlijk schokkend.

John Shen is een Chinese activist voor homorechten en gaat hiervoor undercover met een verborgen camera naar verschillende ziekenhuizen, waaronder het Tianjin psychiatrisch ziekenhuis. Hier wordt hem door artsen verteld dat hij tegen homoseksuele gevoelens, die hij aangeeft niet te willen hebben, verschillende dingen kan doen. Hij kan een koude douche nemen, medicijnen slikken die hem misselijk maken, zichzelf schokjes geven: ,,Het is een klein elektrisch staafje waarmee je jezelf een schok toedient, dan weet je dat je deze aandrang moet vermijden”, aldus de psychiater van het ziekenhuis. Tenslotte kan hij ervoor kiezen om heuse elektroshocktherapie tegen homoseksualiteit te ondergaan.

De elektroshock therapie kost ruim 500 euro per sessie en hiervan zijn er meerdere nodig. Hierbij worden elektroden op je hoofd geplakt. Deze therapie zou je zenuwstelsel weer in balans moeten brengen….

China’s Gay Shock Therapy – Trailer

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=hMdGs259sVA” width=”100%” height=”350″][/videos]

Bekijk de hele documentaire China’s Gay Shock Therapy hier.